به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از زنجان، گونه ای که در سپتامبر سال ۲۰۲۰ در جنوب شرقی انگلیس ظاهر شد و نژاد B.1.1.7 یا همان COVID 20 نام گرفت که طی آن به افزایش موارد ابتلای بیماری کرونا منجر شد وتمام فعالیت های اجتماعی انگلیس را در ماه ژانویه به قفل درآورد.
جهش کرونا ویروس
کشورهای دیگرقاره اروپا نیز این سویه را دریافت کرده و بدان دچار شدند و اقدامات احتیاطی مانند استفاده از ماسک و سایر موارد پروتکل ایمنی را انجام دادند. این نوع جدید ویروس کرونا در حالی به روند آلوده کنندگی خود ادامه می دهد که اولین بار در انگلستان همزمان با تعطیلات پایان سال و با افزایش اختلاط خانوادگی و اجتماعی به سرعت گسترش یافت و در چند کشور از جمله در کشورمان نیز نمونه ایی یافت شد .
ویروس ها به دلیل داشتن ژنوم همیشه جهش می یابند و در اغلب موارد این جهش ها بدون تاثیر هستند اما در مورد این نوع جهش یافته به نظر می رسد که این ویروس از انواع دیگر قابل انتقال تر و مسری تر باشد به این معنا که به راحتی گسترش می یابد و شدت بیش تری نیز دارد و بنا به گفته متخصصین حوزه سلامت وحشی تر شده است.
هنوزعلت های ناشناخته و سوال های زیادی در این خصوص وجود دارد همچنین نگرانی های زیادی در این مورد متمرکز شده است که آیا این نوع جدید در برابر واکسن مقاوم است یا خیر؟ به عبارت دیگر آیا این سویه می تواند اثر واکسن را از بین ببرد؟ یا باعث بیماری شدید تری می شود؟ بسیاری از دانشمندان بر این معتقدند که این نوع ویروس از اثر ایمنی کننده واکسن نمی کاهد.


نوع انتقال پذیرویروس کووید 19 به خودی خود یک فاجعه است، کما اینکه اثر فاجعه بار آن را در اوخر پاییز مشاهده نمودیم که روزانه کشته های زیادی بر جا می گذاشت بنا بر گفته دانشمندان در این نوع از جهش یافته میزان انتقال به صورت نمایی و خطر شدت بیماری به صورت خطی در حال گسترش است میزان انتقال این نوع ویروس 50 تا 70 درصد سرایت پذیرتر از گونه قبلی است که آن هم به این خاطر است که این ویروس توان باز تولید زیاد تری دارد.
جهش در همه ژنوم ها اتفاق می افتد؟
جهش های جدید هزاران جهش و تبار مشخص در ژنوم SARS-CoV-2 از زمان ظهور ویروس که در اواخر سال 2019 بوجود آمده شناسایی شده است. یک نوع جهش به اصطلاح D614G می باشد که در اوایل سال 2020 ظهور کرد. درماه میلادی ژوئن نیز سویه اولیه مشخص شده یا همان نسخه اولیه کرونا جهش پیدا کرد ومرتبط با راسو پرورشی در ده بیمار در جوتلند شمالی، دانمارک شناسایی شد، اما به نظر نمی رسد به طور گسترده ای گسترش یافته باشد. بنا بر گفته دانشمندان جهش ها ادامه می یابند و به انواع جدیدتری منجر می شوند و در بعضی موارد نوع شدید تری را ایجاد می کنند.
نظر به اهمیت برخی از جهش ها دانشمندان بیشترین توجه را به جهش در ژن رمزگذار پروتئین خوشه SARS-CoV-2 دارند چرا که نقش اصلی در ورود ویروس به سلول های میزبان را دارد. این پروتئین که توسط واکسن ها هدف قرار گرفته می شوند، بر ایمنی و اثر بخشی واکسن تأثیر می گذارد. انواع B.1.1.7 ، 501Y.V2 و P.1 همگی دارای جهش های متعددی هستند که برخوشه پروتین تأثیر می گذارند.
یا این حال باز این سوال مطرح می شود که آیا افرادی که به صورت منظم آنتی بادی برای یک سویه از طریق واکسن یا ازطریق Covid-19 بهبود یافته تولید کرده اند، قادر به مقابله با انواع جدید هستند؟ به تازگی سازمان بهداشت عمومی انگلیس دریافت افرادی که قبلاً به ویروس کرونا یا همان ویروس معمول آلوده بودند، احتمالاً یک پاسخ آنتی بادی موثر در برابر نوع B.1.1.7 ارائه می دهند. اما در ادامه اولین مورد شناخته شده از یک بیمار بهبود یافته Covid-19 در حال آلوده شدن مجدد با نوع P.1 در برزیل گزارش شد که کار پاسخ به سوال را پیچیده کرد.
تحقیقات در مورد میزان اثر بخشی واکسن ها در حال انجام است و هنوز نتیجه قطعی حاصل نشده است اما آن چیزی که مشخص است این است که روز گذشته دو نفر در کشورمان بر اثر این ویروس جهش یافته جان خود را از دست داده اند و به گفته وزیر بهداشت این کرونای به اصطلاح انگلیسی در کشور پخش شده است.
انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۲:۳۴
شناسه خبر: 94649