به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ امنیت دریایی مساله ای جمعی و جهانی است كه متضمن زنجیره كسب ثروت و بهره مندی ملتها از منافع دریا است. همچنین امنیت دریایی، حاصل توجه كشورهای ساحلی به دریاهای پیرامونشان، آگاهی محیطی از دریا، تشكل ائتلافهای هم افزا برای دستیابی به امنیت بسیط و فراگیر جمعی و ممانعت از تحمیل ترتیبات امنیتی نامطلوب توسط دیگران است.
در راستای نشان دادن امنیت دریا دومین رزمایش دریایی ایران و روسیه در شمال اقیانوس هند با شعار "همکاری جمعی در دریا برای امنیت تجارت دریایی" و با حضور نیروی دریایی ارتش ایران و یگانهای شناو روسیه که یک ناوشکن، یک ناو لجستیکی و یک فروند هلی کوپتر است و همچین نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان شناورهای موشک انداز و شناورهای پشتیبانی و شناورهای وزن ساحلی در منطقهای به وسعت "هفده هزار کیلومتر" به مدت دو روز آغاز شد.
پیام این رزمایش صلح و دوستی برای کشورهای همسایه و کشورهای منطقه ای است و همچنین اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمینه ی فناوری، تجهیزاتی و علمی در صحنه دریا و دریانوردی به بلوغی رسیده که برای دومین سال میزبان قدرت های دریایی در اجرای رزمایش مرکب دریایی شده است.
تقویت امنیت تجارت دریایی بین المللی و مقابله با دزدی و تروریسم دریایی از مهمترین اهداف رزمایش مشترک ایران و روسیه است، این رزمایش بیانگر حفظ و اراده ی تامین امنیت در سه تنگه از پنج تنگه مهم جهان است، تنگه هرمز، تنگه باب المندب و تنگه مالاکا؛ مناطقی که برای حوزه نفت و انرژی همچنین برای داد و ستد انواع کالا به مثل طلایی تجارت جهان مشهور شده اند.
از دیگر اهداف این مانور تبادل اطلاعات و مهارت افزایی در حوزه امداد و نجات دریا، انواع تمرینات مخابراتی و عملیاتی، تمرین فرماندهی و کنترل دریا با تکیه بر توان قدرت، رشادت، سیادت و صیانت دریایی است.
امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش عنوان کرد: مجموعه تلاشهایی که در منطقه و اقیانوس هند در حال شکل گیری است گویای این است که کشورهای این منطقه به ویژه آنهایی که صاحب قدرت دریایی هستند همگراتر میشوند نسبت به گذشته در این که امنیت جمعی را دست پیدا کنیم همگراتر میشوند؛ یعنی استکبار جهانی که تا امروز در منطقه یکه تازی میکرد بداند که باید منطقه را ترک کند. منطقه صاحب و تسلط کافی برای امنیت دارد و همه اینها گویای رشد و توسعه امنیت جمعی در منطقه به نفع تجارت جهانی به نفع از امنیت دریا نوردی در آینده خواهد بود.
سخنگوی رزمایش مرکب امنیت دریایی با بیان اینکه این رزمایش در تقویم سالانه ایران و روسیه قرار گرفت، اذعان داشت: یگانهای شناور ایران و روسیه به سرفرماندهی ناو بومی جماران سلاحهای مختلف به اهداف از پیش تعیین شده در دریا تیراندازی کردند. تمرین صورت بندی و آرایش آفندی یکانهای شرکت کننده در رزمایش بر اساس تهدیدات پیش بینی شده انجام شد. همچنین در تمام مراحل اجرایی رزمایش بالگردهای نیروی دریایی نظارت و پایش هوایی منطقه را انجام دادند.
قرار است طی این مانور تمرینهایی همچون نجات شناور دچار حریق شده، آزاد کردن شناور مورد تعرض قرار گرفته، تیراندازی روزانه و شبانه از جمله به اهداف هوایی انجام شود.
نیروی دریایی در اندازه ای معقول و متناسب با وزن ژئوپولوتیك و منافع كشورها یكی از مهمترین عوامل محدود كننده بستر شكل گیری كانون های ناامنی در مناطق دریایی است. هر جا تمدنهای دریایی با تكیه بر ظرفیت سواحل، توجه دولتها و همت ملتها وارد عرصه شده و قدرت دریایی پایدار و برخوردار از ناوگان نظامی معقول را شكل داده اند امنیت سواحل، مناطق دریایی تحت حاكمیت، خطوط مواصلاتی دریایی و دریاهای آزاد تضمین شده است؛ در غیر این صورت ناامنی دریایی به تدریج شكل گرفته و هزینههایی را بویژه به اقتصاد جهانی، تجارت دریایی و مناطق دریایی حساس تحمیل كرده است.
همانطور كه همه ما میدانیم دریا برای یك ملت فرصتی بزرگ برای پیشرفت و اتصال به زنجیره ای محسوب می شود كه بهره برداری صحیح از آن امنیت، رفاه، ثروت و منزلت را در پی دارد، به همین جهت اتصال به دریا بخشی از وزن ژئوپولوتیك كشورهای ساحلی و دریایی محسوب می شود و آنهایی كه به این دروازه عظیم متصل هستند فرصتی مناسب برای تعامل با دوستان و افزایش تولید ملی را در اختیار دارند؛ در مقابل منافعی كه مجاورت با دریا برایمان فراهم آورده است تكالیفی داریم كه اگر به موقع و با كیفیت مطلوب به آنها نپردازیم عرصه را برای حضور نامشروع دیگران فراهم كرده ایم. این سرآغاز پذیرفتن تركیبات امنیتی نامطلوبی است كه با راهبرد معمای امنیتی و موازنه قدرت دستیابی به صلح و امنیت جمعی از طریق شكل گیری ائتلاف های سازنده منطقه ای را پیچیده و ناممكن نموده و رفتارهای غیرخطی را اشاعه میدهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان از محلق شدن نیروی دریایی هند به رزمایش مرکب امنیت دریایی ایران و روسیه خبر داد.
همچنین چینی ها نیز اعلام کردند بعد از سال نو چینی ها نیز به این رزمایش اضافه خواهد شد.
گفتنی است این دومین مانور دریایی مشترک ایران و روسیه است. دی ماه سال گذشته هم مانور مشابهی با حضور نیروی دریایی چین، روسیه و ایران در آبهای دریایی عمان به مدت چهار روز برگزار شده بود.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۵:۵۸
شناسه خبر: 94727