آژانس فضایی کشور امارات متحده عربی روز یک شنبه اولین عکس خود را که توسط کاوشگر امید از مریخ گرفته شده بود را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از ساینس الرت، شیخ محمد بن زاید آل نهیان در توییتر خود گفت: «انتقال اولین تصویر کاوشگر امید از مریخ یک نقطه عطف در تاریخ کشور ما است که نشانگر پیوستن امارات متحده عربی به کشورهای پیشرفته درگیر در اکتشافات فضایی است.»
کاوشگر امید اولین تصویر خود را از مریخ به زمین فرستاده است
در روز سه شنبه، امارات متحده عربی به عنوان اولین کشور عرب یک کاوشگر را را در سیاره مریخ فرود آورد. حدود هفت ماه طول کشید تا به مریخ برسد. به گفته آژانس فضایی کشور ایالات متحده عربی قرار کاوشگر امید تا یک سال کامل مریخی (حدود سال زمینی) برای مطالعه جو این سیاره در مدار مریخ قرار گیرد.
به گفته این آژانس، اولین تصویر منتقل شده از کاوشگر امارات از 25 هزار کیلومتر سطح کره زمین گرفته شده است. این فضاپیما مانور ورود موفقیتآمیز به مدار مریخ را در ۹ فوریه ۲۰۲۱ انجام داد. با این موفقیت، امارات متحده عربی دومین کشور پس از هند میباشد که در اولین تلاش خود به مدار مریخ راه پیدا کرد.

کاوشگر امید یکی از سه فضاپیمایی بود که در این ماه به سیاره سرخ رسیده است. فضاپیما «تیانون-1» چین اولین عکس خود را از مریخ در 5 فوریه به اشتراک گذاشته بود، همچنین مریخ نورد ناسا قرار است پنجشنبه آینده روی این سیاره فرود آید.
در ویدئویی که روز جمعه منتشر شد، یک مهدنس در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا دوره ورود، کم کردن ارتفاع و نهایتا فرود روی کره مریخ را هفت دقیقه پر از وحشت تعریف کرد چراکه هر متخصص در این زمینه میداند که فرود آمدن بر روی سطح کره مریخ هرگز کار آسانی نیست.
طراحی، توسعه و انجام این عملیات توسط مرکز فضایی محمد بن راشد (MBRSC) انجام شده است. این فضاپیما توسط خود MBRSC و آزمایشگاه فیزیک جوی و فضایی (LASP) در دانشگاه کلورادو بولدر؛ با حمایت دانشگاه ایالتی آریزونا (ASU) و دانشگاه کالیفرنیا برکلی ساخته شده است. این فضاپیما در دانشگاه کلرادو مونتاژ شد. سازمان تحقیقات فضایی هند نیز جلساتی را با تیم انجام دهنده ماموریت برگزار کرد و تجربه خود را به اشتراک گذاشت و در انجام این ماموریت به امارات کمک کرد.

انتهای پیام/

خبرنگار: تیمور خسروی
زمان انتشار: جمعه ۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۵:۰۰
شناسه خبر: 94762