به گزارش خبرگزاری علم وفناوری هرمزگان ، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با توجه به اهمیت مهارتآموزی در نظام آموزشی از راهبرد جدید دانشگاه آزاد برای توسعه کارآفرینی بهعنوان فرصتی برای کیفیتبخشی و ارتقای نقش دانشگاه در پرکردن خلأ اشتغال یاد کرد.
وی با تأکید بر توجه رؤسای واحدها و مراکز به آمایش و استعداد سرزمینی و امکانات خاص هر بخش، خواستار پیگیری راهاندازی مراکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی و اهتمام به فعالیتهای کاربنیان در تمام واحدهای دانشگاهی شد.
وی از فعالیتهای کاربنیان بهعنوان روشی برای انتقال تجربیات محیط کار در دوران دانشجویی و کسب درآمد یاد کرد و ادامه داد: مراکز مشاوره شغلی و فعالیتهای کاربنیان تغییر رویکرد سنتی به اشتغال را تسهیل کرده و فرهنگ کارآفرینی و خودباوری را بین دانشجویان افزایش خواهد داد.
با تأکید بر توجه رؤسای واحدها و مراکز به آمایش و استعداد سرزمینی و امکانات خاص هر بخش، خواستار پیگیری راهاندازی مراکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی و اهتمام به فعالیتهای کاربنیان در تمام واحدهای دانشگاهی شد.
وی از فعالیتهای کاربنیان بهعنوان روشی برای انتقال تجربیات محیط کار در دوران دانشجویی و کسب درآمد یاد کرد و ادامه داد: مراکز مشاوره شغلی و فعالیتهای کاربنیان تغییر رویکرد سنتی به اشتغال را تسهیل کرده و فرهنگ کارآفرینی و خودباوری را بین دانشجویان افزایش خواهد داد.
بیانیه گام دوم با اعتقاد قلبی امکان پذیر است
رئیس بسیج اساتید دانشگاههای هرمزگان گفت: تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب با اعتقاد قلبی مسئولان اجرایی به توان داخلی کشور امکانپذیر بوده و انجام این امر در گرو ایجاد دولت انقلابی جوان است.
با صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بنا بر وظیفه و مسئولیت علمی در قبال این منشور، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم شهریور ۹۸ شیوهنامه تشکیل دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی «دبیرخانه مرکزی و دبیرخانههای استانی» این دانشگاه را ابلاغ کرد.
با توجه به گام دوم انفلاب اقدامات شاخص دانشگاه ازاد چه بوده است؟
استادان دانشگاه در استان هرمزگان براساس رشته تخصصی در هر کدام از هفت سرفصل بیانیه بهمنظور اخذ نظر تخصصی آنان دستهبندی شدند، در کنار این اقدام نقاط ضعف، قوت، فرصتها و تهدیدهای پیشرو برای تمام هفت سرفصل بیانیه گام دوم برای هر شهرستان استان هرمزگان بهطور جداگانه و تدوین سند توسعه استان بر اساس هفت سرفصل بیانیه گام دوم بررسی شد، لازم به ذکر است که این کار برای نخستین بار در کشور صورت پذیرفته است.
از طرفی از طریق برگزاری مسابقه و اردوی فرهنگی و جلسات سخنرانی، دانشجویان، استادان و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان را با متن بیانیه آشنا کردیم و برگزاری جلسه تفسیری با حضور حجتالاسلام عبادیزاده امام جمعه بندرعباس با عنوان مانیفست گام دوم انقلاب اسلامی، مرداد ۱۳۹۸ از دیگر اقدامات بوده است.
در این راستا کارگاههای متعددی برگزار کردیم که برگزاری کارگاه هماندیشی اساتید با موضوع بیانیه گام دوم و تحول در علوم انسانی با سخنرانی «دکتر شاملی» (روانشناس)، «دکتر یوسفزاده» (جامعه شناس)، «دکتر تقیپور» (مدیریت اسلامی ) در ۱۲ دی ۱۳۹۸ از دیگر اقدامات انجام شده است.
چه موفقیت هایی دراین مسیر کسب کرده اید؟
پاسخ به این پرسش را باید در ارزشیابی فعالیتهای صورت گرفته جستوجو کرد؛ اما تمام همّ و غمّ ما در دبیرخانه گام دوم استفاده از توانایی اعضای هیئت علمی در دستیابی به اهداف مربوط به هفت سرفصل مهم بیانیه بوده است و در این زمینه تهیه سند گام دوم استان با استفاده از این ظرفیتها، صورت گرفته است و علاوه بر آن سعی شد تا دانشجویان و کارمندان نیز در این امر دخیل باشند؛ اما همیشه بهدنبال فرآیند بهبود مستمر فعالیتها هستیم.
یکی از فعالیتهایی که در تمام کشور در زمینه فعالیتهای انجام شده پس از ابلاغ بیانیه گام دوم باید صورت پذیرد، این است که این فعالیتها پس از حدود دو سال از ابلاغ باید مورد پایش دقیق قرار گیرد و این کار باید بر اساس نظرخواهی علمی و دقیق از استادانی که در نشستها و فعالیتهای صورت گرفته حضور داشتهاند، انجام پذیرد. در تلاش هستیم که پرسشنامههای استاندارد در این زمینه تهیه کرده و نظرخواهی علمی انجام دهیم.
ایا تعاملاتی با دستگاهها و بخش خصوصی هم داشته اید ؟
با استفاده از ظرفیتهای حوزه تاکنون نشستهای تخصصی بهویژه در زمینههای مربوط به برخی از فصول بیانیه مانند سبک زندگی، عدالت و .. از ظرفیتهای استادان مبرز حوزه در برگزاری نشستهای تخصصی استفاده کردهایم؛ اما تاکنون در بخش صنعت هماهنگی و تبادل نظر خوبی صورت نگرفته است که معتقدم باید نهاد بالادستی مانند استانداری در این زمینه هماهنگیهای لازم را صورت دهد تا بتوان به تعامل بهتری دست یافت.
یکی از نقاط قوت دبیرخانه گام دوم استان هرمزگان استفاده از ظرفیتهای علمی استادان است که در این زمینه تمام اعضای هیئت علمی با توجه به تخصصهای خود دستهبندی شده و در هفت سرفصل بیانیه از نظر آنان با توجه به تخصصها استفاده شده است.
در زمینه دانشجویان و کارکنان نیز هدف اولیه آشناسازی آنان با بیانیه گام دوم است که این کار با برگزاری اردوهای فرهنگی و مسابقات فرهنگی صورت پذیرفته است؛ اما درصدد هستیم با استفاده از ظرفیت علمی استادان بهویژه در گروههای معارف و از طرفی تربیت مدرسان برای توانمندسازی دانشجویان و کارکنان اقدام کنیم.
موانع پیشروی تحقق بندهای بیانیه گام دوم را چه میدانید؟
مهمترین موانع پیشرو، بخشی کارکردن نهادهای مختلف در این زمینه است و باید هماهنگی بیشتری میان نهادهای مختلف در این زمینه بهوجود بیاید. اهداف گام دوم انقلاب، اهدافی متعالی و روشن است؛ اما واقعیت این است که تحقق آنها در گرو داشتن اعتقاد قلبی مسئولان اجرایی کشور به توان داخلی کشور است، معتقدم تا زمانی که این اعتقاد قلبی در برخی مسئولان وجود نداشته باشد، نمیتوانیم بهخوبی به اهداف متعالی بیانیه دست یابیم و انجام این امر در گرو ایجاد دولت انقلابی جوان است.
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۵:۰۰
شناسه خبر: 94869