رژیمهای «کتوژنیک» که از چربیها برای جایگزینی کربوهیدارتها استفاده میکنند، در سالهای اخیر بسیار محبوب شدهاند و به عنوان بهترین رژیم جستجو شده در سال 2020 رسیده است. درحالی که این رژیم ها برای درمان صرع و برخی دیگر از بیماریها کاربرد دارند، اما شواهد مربوط برای استفاده آنها برای کاهش وزن همچنان مورد اختلاف است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از IFLScience، در مطالعه جدیدی که بر روی موشها انجام شده است، محققان اظهار داشتند که رژیمهای «کتو» تاثیر چشمگیری بر قلب افراد میگذارد. نتایج نشان داد که تغییرات ناشی از رژیم غذایی پرچرب در قلب موشها باعث کاهش تولید «میتوکندری» و ایجاد زخم در قلب میشود.
رژیمهای «کتو» باعث ایجاد زخم در بافت قلب میشوند و مانع تولید «میتوکندری» در موشهای صحرایی میشود
پژوهش این دانشمندان در مجله «سیگنال» منتشر شده است.
اساس رژیمهای «کتوژنیک» حول محور تغییر حالت بدن به «کتوز» از طریق مصرف بیشتر چربیها است. «کتوز» یک واکنشی متابولیکی طبیعی است که بدن هنگام نداشتن کلوکز کافی برای اطمینان از تامین انرژی متناسب، شروع به کار میکند.
این مطالعه اخیر سه گروه از موشهای صحرایی را که طی یک دوره چهار ماهه با رژیمهای «کتوژنیک» محدود شدند را مورد بررسی قرار داد. پس از چهار ماه، قلب موشها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت تا تغییرات سلولی بین هر رژیم غذایی بررسی شود.
نتایج نشان داد که استفاده از این رژیم باعث جلوگیری از پیدایش و تولید «میتوکندری» میشود، همچنین این رژیمها منجر به «آپوتوز» (مرگ سلولی) و زخم شدن قلب شدند. این نتایج شواهد روشنی را مبنی بر اینکه رژیمهای «کتوژنیک» به قلب انسان آسیب میرساند را فراهم میآورد.
رژیم غذایی کتوژنیک یک گونه رژیم غذایی است با چربی زیاد، اندازهٔ کافیِ پروتئین و قندِ اندک، که بدن را وادار میکند تا بهجای قند، از چربی برای تأمین انرژی استفاده کند. از این رژیم برای درمان صرعهای مقاوم به درمان در کودکان استفاده میشود.
در حالت عادی، قندهای موجود در غذا در بدن انسان به گلوکز مبدل شده و در سرتاسر بدن — بهویژه مغز — پخش میشود تا به عنوان منبع انرژی، سوزانده شود. حال اگر در رژیم غذایی، مقدار قند کم باشد، کبد، چربی را به اسید چرب و اجسام کتونی مبدل میکند. این اجسام کتونی به مغز رفته و جایگزین گلوکز میشود. هرگاه سطح اجسام کتونی در خون (و مغز) بالا برود و کتوزیس ایجاد شود، شمار حملات صرعی کاهش مییابد.

انتهای پیام/

خبرنگار: تیمور خسروی
زمان انتشار: دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۰:۰۰
شناسه خبر: 95014