به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کهگیلویه و بویراحمد، مطالعات زیادی تاکنون مزایای ویتامین های «دی» و «سی» و مواد معدنی مانند «روی» و «منیزیم» در تقویت پاسخ ایمنی بدن در برابر کووید 19 را بررسی کرده اما تحقیقات جدی در مورد ویتامین «ب 6» انجام نشده بود.
کومرونگزی دانشمند مواد غذایی امیدوار است که مقاله آنها در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده و بواسطه آن نخستین گام در نشان دادن پتانسیل ویتامین «ب 6» در کاهش احتمال ابتلای جدی به ویروس کرونا برداشته شود.
وی به عنوان دانشیار دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه هیروشیما می گوید: علاوه بر شستن دست ها غذا نیز از اولین خطوط دفاعی در برابر عفونت ویروس کرونا بوده و تغذیه نخستین دارو برای در امان ماندن از بیماری کرونا است.
این دانشمند مواد غذایی افزود: به تازگی بسیاری از دانشمندان مقالاتی را در مورد نقش رژیم های غذایی و مواد مغذی در محافظت در برابر کووید 19 منتشر کرده اند و با این حال تعداد بسیار کمی از دانشمندان به نقش مهم ویتامین «ب 6» توجه دارند.
در مقاله ای که قرار است منتشر شود، کومرونگزی و تیم تحقیقاتی او به شواهد فزآینده ای اشاره کردند که نشان می دهد ویتامین «ب 6» با مهار التهاب، التهاب عضلات، استرس اکسیداتیو و استرس کربونیل در برابر بیماری های مزمن مانند قلبی - عروقی و دیابت اثر محافظتی دارد.
این دانشمند ژاپنی می گوید: ویروس های کرونا و آنفلوانزا از جمله ویروس هایی هستند که می توانند موجب آسیب دیدگی ریه و مرگ ناشی از سندرم دیسترس تنفسی حاد در سراسر جهان شوند.
عفونت های ویروسی «طوفان سیتوکین» را برانگیخته و منجر به التهاب سلول های اندوتلیال مویرگی ریه، نفوذ نوتروفیل ها و افزایش استرس اکسیداتیو می شوند.
طوفان سیتوکین (cytokine storm) یک واکنش غیرطبیعی ایمنی بوده و نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و می تواند با علائمی مانند تب، خستگی، بی اشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، اُفت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد.
کومرونگزی توضیح داد: ترومبوز (لخته شدن خون) و طوفان سیتوکین (التهاب بیش از حد) ممکن است با شدت کووید 19 ارتباط نزدیک داشته باشد.
لخته های خون مرتبط با کووید 19 می توانند مویرگ ها را مسدود کرده و به اندام های حیاتی مانند قلب، ریه ها، کبد و کلیه ها آسیب برسانند.
ویتامین «ب 6» یک ماده مغذی ضد ترومبوز و ضد التهاب بوده و کمبود آن با عملکرد ایمنی پایین تر و حساسیت بیشتر به عفونت های ویروسی همراه است.
محقق این مطالعه ادامه داد: ویتامین «ب 6» رابطه تنگاتنگی با سیستم ایمنی بدن دارد و میزان آن همیشه در افرادی که تحت التهاب مزمن مانند چاقی، دیابت و بیماری های قلبی، عروقی هستند کاهش می یابد در حالی که بر اساس اطلاعات منتشره و پژوهش های انجام شده افراد چاق و دیابتی در معرض خطر بالای ابتلا به کرونا قرار دارند.
تلاش محققان در این تحقیق روشن کردن احتمال دخالت ویتامین «ب 6» در کاهش شدت ابتلا به کووید 19 است.
نخود فرنگی، جگر گاو، موز، آووکادو، برنج قهوه ای، هویج، ماهی، غلات غنی شده، فندق، شیر، سیب زمینی، سویا، اسفناج و گوشت بوقلمون حاوی ویتامین «ب 6» هستند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۵:۰۰
شناسه خبر: 95097