به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ مناف هاشمی معاون حمل و نقل شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری گفت: نخستین نمونه از قطار ملی مترو که در قالب یک رام ۳ واگنه شکل گرفته است، در واقع آزمونی برای اثبات توانایی دستیابی به دانش و فناوری ساخت قطارهای استاندارد برای استفاده در شبکه خطوط مترو سراسر کشور بود که به فضل پروردگار و تلاش و جدیت مجموعههای فعال در این پروژه ملی، به ثمر نشست.
وی ادامه داد: اکنون با برنامهریزیهای صورت گرفته شده تولید قطار ۷ واگنه به پایان رسیده که ان شاءالله بعد از رونمایی در اوایل فروردین ماه توسط رئیس جهمور تولید انبوه را شروع خواهیم کرد.
هاشمی بیان کرد: حدود یک و نیم سال پیش با توافقی که بین حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری و شهرداری تهران با مشارکت جهاد دانشگاهی، دانشگاهها و مراکز علمی سطح کشور بر روی تولید واگن ملی صورت گرفت که امروز به میمنت ایام مبارک مبعث پیامبر اکرم (ص) توانستیم در حوزه تولید واگن مترو از ۲۵ درصد به ۸۵ درصد بومی سازی و تولید داخلی داشته باشیم تا در مرحله عمل گامی بلند در زمینه شکست انحصار تولید قطار از شرکتهای خارجی برداشته شود.
معاون حمل و نقل شهرداری تهران تصریح کرد: تمام کلانشهرهای ایران و شهرداری تهران تا امروز از واگنهای مترویی که فقط بین ۲۵ درصد تا ۳۰ درصد تولید داخلی بود استفاده میکردند ولی اکنون در حوزه رانش و اکثر قسمت های بدنه، طراحی و ساخت آن توسط مهندسین و متخصصین داخلی انجام میگیرد.
وی اذعان داشت: برای وارد چرخه شدن قطار ملی باید تستهای توسط استانداردهای داخلی و همچنین شرکتهای معتبر بین المللی صورت بگیرد تا تائید نهایی بشود و ان شاءالله بتواند وارد چرخه حمل و نقل شهری تهران بشود.
مناف هاشمی افزود: قطعات قطار مترو از طریق شرکتهای مختلف ساخته شده و فرآیند یکپارچه سازی آن صورت گرفته و اکنون ۷ واگن را کنار هم داریم که حرکت میکند که مراکز بین المللی و کمپانیهای معروف دنیا که واگنهای دنیا را تولید میکنند باید از آن بازدید کنند که حدود ۴-۳ ماه طول میکشد تا وارد چرخه بشود ولی به هر حال ۸۵ درصد بومی سازی مورد تائید کارشناسهای داخلی و خارجی است و امیدواریم که به شکل مطلوب در شهر تهران و کلانشهرها کار کند.
وی گفت: در کنار این اقدام خوب شهرداری تفاهم نامه ی ۴۱۳ میلیارد تومنی با صندوق کارآفرینی امید امضا کرده تا بتواند ۳۱ رام قطار را نوسازی کند و همچنین ۱۰ هزار دستگاه تاکسی را با ۹۰۰ میلیارد تومن اعتبار در سال آینده در حوزه تاکسی نوسازی و به هر راننده ۹۰ میلیون تومن وام ۴ درصدی بدهد.
هاشمی خاطرنشان کرد: ایجاد ۲۵ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم، به ظرفیت کامل رسیدن پنج شرکت واگن سازی داخلی و فعال شدن ۲۵۰ شرکت داخلی در زمینه تأمین مواد اولیه و قطعه ساز صنعت ریلی کشور از جمله دیگر دستاوردهای این طرح ملی است.
معاون حمل و نقل شهرداری تهران همچنین از افتتاح دو ایستگاه شهید ستاری و یادگار امام خبر داد و گفت: امیدوار هستیم تا پایان سال ۳ ایستگاه دیگر را بتوانیم افتتاح کنیم که تعداد ایستگاههای شهر تهران را تا پایان سال جاری به ۱۳۷ ایستگاه برسانیم.
انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۳:۲۷
شناسه خبر: 95326