دکتر سید شمس الدین هاشمی در گفت و گو با خبرگزاری علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: برخی اهداف این صندوق شامل سرمایه گذاری خطرپذیر در شرکت ها و طرح های پژوهشی فناورانه و نوآورانه، مشارکت و سرمایه گذاری در ایجاد و توسعه راهبری و توانمندسازی مراکز نوآوری و شتاب دهی شرکت های پژوهشی فناوری و دانش بنیان است.
وی افزود: مطابق اساسنامه صدور انواع ضمانت نامه برای اجرای طرح های پژوهشی فناوری و نوآورانه، تجاری سازی نتایج پژوهش ها، فروش محصولات و خدمات دانش بنیان و فناورانه از جمله وظایف ۱۲ گانه این صندوق است.
رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سقف تسهیلات پارک علم و فناوری به شرکت های فناور و نوآور محدود بود اما صندوق پژوهش و فناوری این محدودیت را ندارد.
دکتر هاشمی عنوان کرد: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری برای حمایت از فناوران، استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد اعتبار 30 میلیارد ریالی اختصاص داد اما به صندوق پژوهش و فناوری استان فارس منتقل شد و بخشی از آن برگشت خورد.
وی ابراز داشت: در صورتی که این میزان اعتبار به کهگیلویه و بویراحمد آمده بود در صندوق پژوهش و فناوری استان پس انداز می شد.
دکتر هاشمی گفت: در حال حاضر مجوز صندوق پژوهش و فناوری کهگیلویه و بویراحمد با سرمایه اولیه 30 میلیارد ریال صادر و مدل کسب و کار و کاربرگ های آن نیز تنظیم و تکمیل شده است.
وی اظهار داشت: شرکت صنعت آوران دنا ۳۲ درصد، شرکت گسترش کاربرد فناوری ۱۸ درصد، پارک علم و فناوری ۲۹ درصد، دانشگاه یاسوج پنج درصد و دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز ۱۵ درصد سهام صندوق پژوهش و فناوری تازه تأسیس استان را دارند.
دکتر هاشمی افزود: سازوکارهایی که در اساسنامه صندوق های پژوهش و فناوری پیش بینی شده برای جلوگیری از تغییرات احتمالی در اساسنامه و پیشگیری از دور شدن آنها از رسالت اصلی خود است.
تأسیس صندوق پژوهش و فناوری کهگیلویه و بویراحمد در سه سالی که از راه اندازی پارک علم و فناوری این استان می گذرد همواره به عنوان یکی از نیازهای مهم استان مطرح بود اما تلاش مسئولان اجرایی برای ترغیب بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در این صندوق بی نتیجه می ماند.
در اساسنامه اولیه ایجاد صندوق های پژوهش و فناوری تأکید شده که حداکثر ۴۹ درصد از سهام آنها در اختیار دولت و حداقل ۵۱ درصد نیز در اختیار بخش خصوصی باشد و هر کدام از شرکت های خصوصی می توانند حداکثر ۳۴ درصد سهم داشته باشد.
بر همین اساس مهمترین مسأله برای تأسیس صندوق پژوهش و فناوری در کهگیلویه و بویراحمد بی میلی بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در آن بود.
هدف از تأسیس صندوق های پژوهش و فناوری حمایت از ایده، طرح، پژوهش، خدمات و محصولات فناورانه است که تمامی این حوزه ها از نگاه بخش خصوصی پرخطر هستند و از سوی دیگر نیز کهگیلویه و بویراحمد شرکت و بخش خصوصی توانمند ندارد و همین امر نیز موجب شد دعوت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه دانش و فناوری این استان بی نتیجه بماند.
با این وجود اعلام تمایل چهار شرکت فعال در حوزه فناوری و نوآوری و تأیید ۲ شرکت گسترش کاربرد فناوری و صنعت آوران دنا زمینه تأسیس صندوق پژوهش و فناوری کهگیلویه و بویراحمد را فراهم کرد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۱:۵۸
شناسه خبر: 95382