به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان، پرفسور جواد صفایی قمی عضو هیات علمی دانشگاه کاشان به همراه دانش آموخته دکترا این دانشگاه منصوره نادری، برای اولین بار در جهان موفق به تولید2-(2-آمینو اتوکسی) اتانول یک حلال آمینی همهکاره شد. نتیجه این پژوهش، در مرکر ثبت اختراع آمریکا با شماره Pub.No: US2021/0040029 A1. در تاریخ Pub.Date: Feb.11,2021 به چاپ رسیده است.
صفایی قمی،در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری با بیان این که 2-(2-آمینو اتوکسی) اتانول در واقع یک حلال آمینی همهکاره میباشد. گفت: 2-(2-آمینو اتوکسی) اتانول در صنعت نفت در قسمت تصفیه گاز برای حذف هیدروژن سولفید، کربن دیاکسید و کربونیل سولفیدها به کار میرود.
وی با بیان این که 2-(2-آمینو اتوکسی) اتانول بهعنوان یک حلال منتخب برای بازیابی ترکیبهای آروماتیک از جریانهای نفتی در صنعت نفت نیز استفاده میشود، افزود: این ترکیب برای تهیه عاملهای مرطوبکننده، تثبیت کنندههای فوم و امولسیفایرها و موارد دیگری نیز کاربرد دارد.
صفایی قمی در ادامه با اشاره به این که روشهای سنتز متنوعی با استفاده از کاتالیزگرهای همگن و ناهمگن مختلف، تحت شرایط گوناگون گزارش شده است، تصریح کرد: از معایب روشهای موجود انجام واکنش در شرایط سخت و خطرآفرین دما و فشار بالا و تولید محصولهای جانبی میباشد که باعث کاهش راندمان می شود.
مدیر کانون بسیج اساتید دانشگاه کاشان، اظهار کرد: در این پژوهش، از یک سنتز جامع 3 مرحلهای برای تهیه 2-(2-آمینو اتوکسی) اتانول استفاده شده است که این مراحل شامل تهیه 4-توسیل اکسی 3-اکساپنتانول از دی اتیلن گلیکول، سپس استفاده از سنتز گابریل برای تبدیل آن به 2- (2-فتال ایمیدو اتوکسی) اتانول و در نهایت تهیه 2-(2-آمینو اتوکسی) اتانول است.
پرفسور صفایی قمی، تصریح کرد: استفاده از سنتز گابریل برای تهیه 2-(2-آمینو اتوکسی) اتانول برای اولین بار در جهان در این گزارش ارائه شده است.
استاد تمام دانشکده شیمی دانشگاه کاشان، اعلام کرد: نتیجه این پژوهش، در مرکز ثبت اختراع آمریکا با شمارهPub.No: US2021/0040029 A1. در تاریخ Pub.Date: Feb.11,2021به چاپ رسیده است.
این طرح جزو لیست پیشنهادی بود که پالایشگاه به دانشگاه اعلام کرد
عضو هیات علمی دانشگاه کاشان با تصریح این که این طرح جزو لیست پیشنهادی بود که پالایشگاه به دانشگاه اعلام کرد، گفت: حلال مورد نیاز پالایشگاه است که ما توانستیم روش جدیدی را برای سنتز این حلال ایجاد کنیم، حلال با نام تجاری دی گلیکول آمین DGA، حلالی است که برای شیرین کردن نفت خام استفاده میشود از این جهت مورد نیاز پالایشگاه است، که انشاالله امیدواریم این طرح بتواند مورد استفاده قرار گیرد و بتوانیم قراردادی را با پالایشگاه ببندیم.
بیشتربخوانید:
«لومتادون» دستاورد دانشمند ایرانی در مرکز ثبت اختراعات آمریکا به چاپ رسید
پرفسور جواد صفایی قمی به همراه دانش آموخته دکترا این دانشگاه منصوره نادری، موفق به تولید لومتادون (فرم خالص انانتیومر R متادون) یک ماده مخدر سنتزی نیزه شده که نتیجه این پژوهش هم در مرکز ثبت اختراع آمریکا با شماره Pub.No: US2020/0277250A1. در تاریخ Pub.Date: Sep.3,2020به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/
معصومه صادقی
زمان انتشار: جمعه ۶ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰:۰۰
شناسه خبر: 95407