به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کرمانشاه؛ سید یحیی مرادی در سال 1371 در شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه متولد و دوران تحصیل خود را در مدارس این شهر گذراند. علاقهمندی وی به کارهای فنی و الکترونیک، آغازی بر شکوفایی استعدادهای این نخبه جوان و حضور وی در محافل علمی بود.
این علاقهمندی و در کنار آن تشویق و ترغیب خانواده، مرادی را به سمت رشته مهندسی پزشکی بیوالکتریک سوق داد تا جوان مستعد و جویای نام کرمانشاهی تحصیلات آکادمیک خود را در این رشته و در دانشگاه اصفهان ادامه داده و دانشآموخته رشته مهندسی پزشکی بیوالکتریک گردد.
وی از همان اوایل حضور در دانشگاه و آشنایی و عضویت در بسیج مهندسین دانشگاه، با تیمهای علمی این دانشگاه همکاری داشت تا اینکه خود مخترعی نامآور شد و توانست در طول دوران تحصیل علاوه بر کسب علم و دانش، 12 اختراع علمی از خود بهجای گذارد.
سید یحیی مرادی در خصوص اختراعات خود اظهار داشت: تاکنون موفق به ثبت 12 اختراع در حوزههای مختلف علمی شدهام که بیشتر آنها در حوزههای برق و الکترونیک، توانبخشی، مهندسی پزشکی، مهندسی هستهای و مهندسی مکانیک میباشد.
مرادی مهمترین اختراعات خود را؛ سیستم مشوق تحرک برای مبتلایان به طیف اتیسم، هزارتوی (ماز) صوتی با قابلیت افزایش هوش فضایی و درک جهتیابی در نابینایان، نرمافزار تشخیص قله و تجزیه و تحلیل طیف گاما با قدرت تفکیک پایین توسط موجک، سیستم کاهنده اتلاف انرژی مبتنی بر پیشبینی میزان و زمان حضور افراد در صنایع و مراکز درمانی و دستگاه آنالیز وضعیت شانه و کتف با تمرکز بر شناسایی بیماری افتادگی شانه برشمرد.
طرح سیستم آنالیز وضعیت شانه و مفاصل، طرح برتر کشور در حوزه سلامت
مخترع کرمانشاهی با اشاره به دستگاه آنالیز وضعیت شانه و کتف که یکی از اختراعات وی میباشد، تصریح نمود: یکی از مهمترین و شایعترین عوامل و بیماریهای مفصلی - عضلانی و استخوانی، بیماریهای مربوط به شانه و ستون فقرات است که عواملی چون رعایتنکردن شیوه درست نشستن، استفاده غیر صحیح از کامپیوتر، ایستادن غلط، حمل اجسام بهصورت طولانی و ... سبب شده بیماریهای کتف، شانه، ترقوه و ستون فقرات در بین جمعیت انسانی افزایش یابد و بهصورت عمد باعث انحراف و یا افتادگی شانهها شود و یک آسیب رایج در پاتولوژی اسکلتی است.
