به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان، بیژن شمس معاون منابع انسانی بسیج اساتید استان اصفهان با اشاره به شعار سال 1400 گفت:. تغییر رویکرد به مدیریت جهادی زمینه پشتیبانی تولید، احساس دلگرمی و حرکت جدید تولید کننده است.
معاون منابع انسانی بسیج اساتید استان اصفهان گفت: اگر بخواهیم بحث تولید را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی و موقعیت ژئوپلوتیک شرایط ویژهای در اقصی نقاط کشور برای تولید دارد و زمینه تولید را فراهم میکند.
وی افزود: دومین نکته دسترسی به بازارهای گسترده و متنوع است که نزدیک به 500 میلیون نفر در شرایط مرزی با کشور ایران هستند و بازار بسیار خوبی برای کشور وجود دارد. همچنین منابع طبیعی ارزشمندی در سرزمین ایران وجود دارد که این منابع طبیعی دارد بصورت خام بفروش میرود یا هنوز استفاده نشده که باید زمینه بهرهوری از این منابع فراهم شود. ایران کشوری برخوردار از انرژیهای فسیلی و معدنی بسیار زیادی هست.
تغییر رویکرد به مدیریت جهادی زمینه پشتیبانی تولید، احساس دلگرمی و حرکت جدید تولید کننده است
معاون منابع انسانی بسیج اساتید استان اصفهان، اظهار کرد: نیاز هست که برای این که این تولید به ثمر برسد یک تغییراتی به لحاظ پشتیبانی از این تولید صورت بگیرد، در این خصوص مواردی مثل تغییر رویکرد به مدیریت جهادی است، برای این که تولید پشتیبانی شود و تولید کنندگان احساس دلگرمی کنند و این که تولید کننده حرکت جدیدی را آغاز کند.
وی افزود: یک مدیریت جهادی باید در این حوزه صورت بگیرد و راهبردهای توسعه صادرات غیر نفتی پیگیری و این اتکای به نفت خارج شود.
شمس با بیان این که راهبردهای مختلفی لازم است در حوزه های مختلف به صادرات غیر نفتی و بخصوص بحثهای کشاورزی انجام داد، خاطرنشان کرد: البته ابتدا باید تولید و افزایش تولید اتفاق بیفتد و بعد بحث صادرات صورت بگیرد نباید ظرفیت تولید کشور به همان اندازه قبل باشد اما صادرات افزایش پیداکند حتما باید ظرفیت تولید چندین برابر شود تا نیاز کشور بخوبی تامین شود و مازاد نیاز کشور برای صادرات در نظر گرفته شود.
افزایش فضای کسب و کار در فضای کشور زمینه پشتیبانی است
معاون منابع انسانی بسیج اساتید استان اصفهان، بیان کرد: افزایش فضای کسب و کار در فضای کشور زمینه پشتیبانی است که از مواردی که میتواند برای پشتیبانی از تولیدات داخل باشد این است که قوانین کسب و کار، فضای کسب و کار، ایجاد شرایط و تسهیلاتی که برای ایجاد کسب و کار و تولید در اختیار مردم قرار میگیرد به صورت جدیتر هم در قانون و هم در فضای اجرایی کشور دیده شود و مجریان به قانون بعنوان راهگشا و پشتیبان برای تولید کننده نگاه کنند و قوانینی که احتمالا میتواند مشکلاتی ایجاد کنند تغییرات اساسی در آن صورت بگیرد.
وی ادامه داد: به لحاظ این که بخشهای دولتی اهتمام خیلی زیادی برای افزایش تولید ندارند و گاها مشکلاتی را ایجاد میکنند برای همین هر چه بخش خصوصی فعالتر شود زمینه اشتغال زایی را بیشتر فراهم میکند انگیزه هم برای تولید کار و تولید بیشتر هست.
نظام بانکی باید نگاه پشتیبانی برای تولید کنندگان داشته باشد
شمس اظهار کرد: یکی از مواردی که زمینه پشتیبانی برای تولید کنندگان را دارد نظام بانکی است در طول سالیان گذشته این نظام بانکی به خیلی از تولیدکنندگان کمکهای زیادی داشته اما از آن طرف هم مشکلاتی را برای تولید کنندگان بوجود آورده است نیاز هست که بانکها تولیدات را حمایت و نگاه پشتیبانی باید باشد یا نگاه مانعی نداشته باشند.
معاون منابع انسانی بسیج اساتید استان اصفهان، گفت: از لحاظ علم پیشرفتهای زیادی داشتهایم اما این علم هنوز در مرحله تجاری یا تکنولوژی و رسیدن به تولید قرار نگرفته است باید توازنی بین موضوع رشد علمی و مباحث تجاری و اقتصادی صورت بگیرد.
مانعزداییها
وی بیان کرد: برای این که مانعزدایی صورت بگیرد ابتدا باید موانع تولید شناسایی و توسط همه کارگزاران نظام و قوای سه گانه که بیشترین تاثیر را قوه مجریه در رفع این موانع بر عهده دارد و مواردی هم که نیاز است توسط قوه مقننه اصلاح یا تغییری در قانون و یا نیاز به قانون جدید است، مورد توجه باشد.
معاون منابع انسانی بسیج اساتید استان اصفهان، افزود: خیلی از قیمتها و بخش نامهها غیر قابل پیشبینی است این یکی از موانع بزرگی است که بر سر تولید قرار گرفته که ورود جدی قوه مجریه و مقننه در این حوزه میتواند کارگشا باشد.
وی گفت: یکی از کارهایی که نیاز هست برای تولید بحث نقدینگی است با توجه به این که تاثیر بسیار زیادی دارد ورود بانکها و قوه مجریه و متمم آن قوه مقننه در بحث تامین نقدینگی برای تولید کنندگان نقش بسیار مهمی دارد که این مانع باید رفع شود.
شمس اظهار کرد: سرمایهگذارهایی که در بازارهای موازی ملک و مسکن و ارز میرود و سود آور میشود برای آنها هم توسط قانونگذار و مجری قانون و سیاستهای کلان باید این موانع برطرف شود که تولید مسیر خود را پرشتاب به سوی جلو داشته باشد.
کیفیت کالاهای تولید داخل نیازمند نظارت قوه مجریه و زیرساختهای قانونی است
معاون منابع انسانی بسیج اساتید استان اصفهان، بیان داشت: یکی از قوانینی که داریم که کمتر به آن توجه شود این است که حق مصرف کننده محفوظ بماند مردم عزیز ایران اسلامی ما حق دارند که از کیفیت کالاهای خوب تولیدات داخل برخوردار باشند پس تولیدکنندگان داخل موظفاند که کیفیت تولیدات خود را بالا ببرند و به همین نسبت هم این نیازمند نظارت قوه مجریه و زیرساختهای قانونی است که باید شکل بگیرد.
وی ادامه داد: کالاهای داخلی که تولید میشوند و یک بازار 80 میلیون نفری وجود دارد یک تعصب ویژه و یک فرهنگسازی برای کالای داخلی وجود دارد نسبت به این که علقهای داشته باشند به کالای داخلی نیازمند این است که کالا هم کیفیت مورد نظر را ارائه کند.
برخورد جدیتر قوای سه گانه با موضوع کالای قاچاق
شمس افزود: یکی از معضلات و موانعی که میتواند تولید را دچار اشکال کند بحث قاچاق در کشور است که نیازمند این است که هر سه قوه که البته قوه مجریه نقش موثرتری در این حوزه دارد با موضوع کالای قاچاق بصورت جدیتر برخورد داشته باشد و زمینه از بین بردن این موانع را فراهم کند.
وی ادامه داد: همچنین وارداتی به تولید داخل آسیب میرساند که قوه مجریه، وزارت صمت، وزارت کشاورزی و مجلس باید قوانینی در این حوزه داشته باشند و اجازه ندهند که کالای با کیفیت که در داخل کشور تولید می شود وارد شود و زمینه ای فراهم شود که تجار کالاهایی که احیانا از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست وارد کنند و کالای داخلی با کیفیت از حمایت قانونی هم برخوردا باشند.
ثبات در قوانین مهم است
معاون منابع انسانی بسیج اساتید استان اصفهان، ابراز کرد: این که سیاستها، قوانین و مقرارات و رویه اجرایی کسب و کار دچار مشکل میشود و گاها در طول سال و حتی در طول یک دولت چندین بار تغییراتی صورت میگیرد این مانع جدی برای تولید کنندگان ایجاد میکند که ثبات در قوانین وجود ندارد و نیازمند ورود مسئولان اجرایی بیش از گذشته احساس میشود
وی افزود: نقش بانکها در ایجاد موانع مختلف برای بحث تولید خیلی زیاد است و برای همین لازم است بانکها ورود جدی داشته باشند در سالیان گذشته دیدیم و شندیم و مستندات بسیار زیادی وجود دارد که خود بانکها بر سر راه تولید کننده قرار گرفتند حتی منجر به تعطیلی کارخانه شدند که مانع جدی و لازم است اصلاح قانون داشته باشیم و بانکها هم با نگاه پشتیبان کننده و نه فقط سود بانک ریلهای تولید کشور را برای این تولید و برای یک جهش تولید زمینهساز باشند.
فساد اداری و اقتصادی یکی از موانع بسیار بزرگ برای تولید است
وی بیان کرد: دستگاههای اجرایی که با فساد مبارزه میکنند باید شرایطی فراهم کنند چون فساد اداری و اقتصادی یکی از موانع بسیار بزرگ برای تولید محسوب میشود و نیازمند این است که زمینه مبارزه با این فساد در هر دستگاه و در هر سیستم و جایی فراهم شود و همه آحاد و تودهها و همه جامعه ما و همه ارگانها این مبارزه را برای خودشان یک مسئولیت بزرگ ملی بدانند و باید با فساد اقتصادی و فساد رانت خواری یا فسادهایی که به هر شکلی به تولید کشور و اشتغال ضربه وارد میکند مدیریت و مبارزه کنند و با نگاه این که هر کدام از این فسادهای میتوانند به پیکره اقتصاد و تولید کشور آسیب برساند برای همین همه آحاد و تودهها و ادارات و قوا مسئولیت این مبارزه با فساد را به عهده دارند
شمس تاکید کرد: ورود یک گروه به مبارزه با فساد سلب مسئولیت برای گروههای دیگر نمیکند و این مسئولیت برای همه یکسان است و وظیفه همه کشور است که برای مبارزه با فساد عزم ملی داشته باشند.
انتهای پیام/
معصومه صادقی