یک مطالعه جدید؛

نوشیدن آب چغندر باعث پیری سالم می‌شود

یک مطالعه جدید در مجله «Redox Biology» منتشر شد که نشان می‌داد نوشیدن آب چغندر ترکیبی از باکتری‌های دهان را در ارتباط با عروق خونی سالم و عملکرد مغز ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ یک مطالعه جدید در مجله «Redox Biology» منتشر شد که نشان می‌داد نوشیدن آب چغندر ترکیبی از باکتری‌های دهان را در ارتباط با عروق خونی سالم و عملکرد مغز ایجاد می‌کند.

مواد غذاهای بسیاری مانند کاهو، اسفناج و کرفس، سرشار از نیترات غیرآلی هستند و بسیاری از باکتری‌های دهان در تبدیل نیترات به اکسید نیتریک نقش دارند که به تنظیم رگ‌های خونی و انتقال عصبی (پیام‌های شیمیایی در مغز) کمک می‌کند.

تحقیقات گذشته نشان داده است که باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌هایی که در روده ما زندگی می‌کنند، معروف به میکروبیوتا روده هستند، از بسیاری جهات بر سلامتی ما تأثیر مثبت می‌گذارد. نقش باکتری‌های خوراکی در تولید اکسید نیتریک که به‌سلامت قلب و عروق و شناخت کمک می‌کند، بسیار کم شناخته شده است.

بسیاری از گونه‌های باکتری‌های خوراکی، نیترات معدنی موجود در سبزی‌ها را به نیترات تبدیل می‌کنند. نیتریک پیش ماده اکسید نیتریک است، یک مولکول سیگنالینگ که رگ‌های خونی را گشاد کرده و پیام‌ها را بین نورون‌های مغز منتقل می‌کند. در افراد مسن، کاهش دسترسی به اکسید نیتریک ممکن است به فشارخون بالا (فشارخون بالا) و کاهش عملکرد شناختی کمک کند.

در مطالعه جدید که توسط دانشگاه اکستر که بر روی 26 فرد مسن سالم در دو دوره ده روزه شرکت کردند: یکی با آب چغندر غنی از نیترات و دیگری با آب دارونما بدون نیترات که دو بار در روز باید بنوشند داده شده است.

نتایج نشان داد که میزان بالاتری از باکتری‌های مرتبط با سلامت عروقی و شناختی و میزان پایین‌تری از باکتری‌های مرتبط با بیماری و التهاب در دهان آنها وجود داشت. فشارخون سیستولیک پس از نوشیدن آب چغندر به طور متوسط پنج واحد (میلی‌متر جیوه) کاهش یافت.

پروفسور آنی وانهاتالو، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «این یافته‌ها، مفاهیم مهمی برای روند پیری سالم دارند.»

وی در ادامه می‌افزاید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که افزودن خوراکی‌های غنی از نیترات به رژیم غذایی مثلاً از طریق آب چغندر، فقط برای ۱۰ روز می‌تواند میکروبیوم های دهان را به شکل بهتری تغییر دهد.»

به گفته وی، «حفظ این میکروبیوم های سالم دهان در طولانی‌مدت ممکن است تغییرات منفی عروقی و شناختی مرتبط با پیری را کند نماید.»

این مطالعه بر روی 26 فرد 70-80 ساله انجام شد. محققان به طور تصادفی این شرکت‌کنندگان را به یکی از دو گروه تقسیم کردند. در حالی که آنها از هر دو گروه خواستند روزانه 140 میلی‌لیتر آب چغندر به مدت 10 روز بنوشند، گروه آزمایش یک آب غنی از نیترات نوشیدند، در حالی که گروه دیگر آب حاوی نیترات نوشیدند. این در حالی بود که بو و طعم دو نوشیدنی یکی بود. بعد از 3 روز شستشو، گروه‌ها تغییر وضعیت دادند و شرکت‌کنندگان نوشیدنی دیگر را به مدت 10 روز مصرف کردند.

محققان از شرکت‌کنندگان خواستند تا در طول مطالعه از دهان‌شویه استفاده نکنند.

به طور متوسط ​​، فشارخون سیستولیک شرکت‌کنندگان پس از 10 روز نوشیدن آب چغندر غنی از نیترات، 5 میلی‌متر جیوه کاهش یافت. علاوه بر این، آزمایش‌های میزان دسترسی بیشتر اکسید نیتریک در خون آنها را نشان داد. کسانی که آب غنی از نیترات می‌نوشند نیز در آزمایش‌های توجه مداوم عملکرد بهتری دارند.

نویسندگان پیشنهاد می‌کنند که این باکتری‌های دهانی حساس به نیترات، پروبیوتیک‌های مناسبی برای جبران کاهش وابستگی به سن در سلامت قلب و عروق ایجاد می‌کنند. پروفسور وانهاتالو هشدار می‌دهد که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این یافته‌ها در مورد سایر گروه‌ها اعمال می‌شود، لازم است.

وی توضیح می‌دهد: "شرکت‌کنندگان ما افراد سالم، فعال، سالخورده‌ای بودند که به طور کلی فشارخون خوبی داشتند."

نویسندگان همچنین یادآور می‌شوند که تکنیکی که آنها برای شناسایی باکتری‌ها استفاده کردند و توالی ریبوزومی 16S نام دارد، فراوانی نسبی موجودات را به‌جای مقدار مطلق یا فعالیت متابولیکی آنها تعیین می‌کند.

آنها می‌گویند، برای تولید پروبیوتیک‌ها، محققان باید از تکنیکی به نام تعیین توالی ژنوم کل استفاده کنند که گران‌تر اما دقیق‌تر است.

انتهای پیام/

خبرنگار:سیده معصومه حسینی مفرد

 

زمان انتشار: چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۱:۲۳

شناسه خبر: 95590

مطالب مرتبط :
چغندر

یک نوشیدنی فوق العاده مفید برای سلامتی با آب چغندر

چغندر علاوه بر اینکه مغز را در سلامت نگه می دارد باعث کاهش روند پیری سلول ها و بخصوص سلول های پوست و دیگر ارگان های بدن می شود. با نوشیدن آب چغندر به التیام سریع زخم ها و جراحات کمک کرده و از بروز زودهنگام چین و چروک پوستی پیشگیری خواهید کرد.

مواجهه با گوسفند منجر به بیماری خودایمنی مولتیپل اسکلروز (MS)  می شود

محققان دانشگاه اکستر کشف کردند؛

مواجهه با گوسفند منجر به بیماری خودایمنی مولتیپل اسکلروز (MS) می شود

در جدیدترین مطالعه، محققان دانشگاه اکستر کشف کردند که قرار گرفتن در معرض یک سم مشخصی که عمدتا در گوسفندان یافت می شود، با توسعه MS مرتبط است

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب