به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ پروستات غدهای است که در بدن مردان قرار دارد و وظیفهی اصلی غدهی پروستات ساخت مایع منی است؛ مایعی که وظیفهی نگهداری و تغذیه اسپرمها را بر عهده دارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد و اطراف بخش ابتدایی مجرای ادراری را فرا میگیرد که از مثانه جدا میشود. پروستات بهطور معمول به اندازهی یک گردو است و با بالا رفتن سن، بزرگتر میشود.
سرطان پروستات چیست؟
اگر گروهی از سلولهای پروستات بهطور غیرقابل کنترل تکثیر پیدا کنند، سرطان پروستات اتفاق افتاده است. برخی از انواع سرطان پروستات هستند که بهقدری آهسته رشد میکنند که هیچ مشکلی به وجود نمیآورند و تأثیری هم بر روی طول عمر فرد مبتلا ندارند. به همین دلیل، برخی از مردان با وجود ابتلا به این نوع سرطان پروستات نیازی به درمان ندارند.

با این حال، برخی از انواع سرطان پروستات نه تنها به سرعت رشد میکنند، بلکه احتمال زیادی وجود دارد که گسترش یافته و در بدن پخش شوند. این انواع از سرطان پروستات برای فرد مشکل ایجاد میکند و برای جلوگیری از گسترش آن باید به سرعت درمان آغاز شود.
علائم سرطان پروستات چیست؟
متاسفانه سرطان پروستات علائم زودرسی ندارد که به وسیله آنها بتوانیم به سرطان پروستات مشکوک شویم و در مراحل اولیه، آن را تشخیص دهیم. اطراف تودهی سرطانی هیچ عضو حساسی از بدن وجود ندارد که با بزرگ شدن تودهی سرطانی به آن فشار بیاید و مثلاً باعث درد شود، به همین دلیل ممکن است بیماری حتی سالها بدون علامت باقی بماند. از این رو، چکاپ منظم مردان بالای ۴۵ سال با آزمایش خون یا شاید معاینه برای تشخیص زودهنگام بیماری از اهمیت خاصی برخوردار است. سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطانها در مردان بهشمار میآید.
در برخی از بیماران ممکن است سرطان پروستات با علائم زیر همراه باشد. در صورت مشاهده آنها بهتر است به پزشک مراجعه کنیم:
تکرر ادرار، بخصوص در شب
سختی آغاز یا قطع دفع ادرار
جریان ضعیف یا قطره قطره ادرار
دفع دردناک یا سوزناک ادرار
انزال دردناک
وجود خون در ادرار یا مایع منی
احساس فشار یا درد در مقعد
درد یا سفتی در پایین کمر، لگن یا ران
نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که داشتن علائم ادراری پروستات لزوماً به معنی ابتلا به سرطان پروستات نیست. التهاب پروستات و بزرگی خوشخیم پروستات، بیماریهای بسیار شایعی در مردان هستند که همین علائم را دارند.
سرطان پروستات به طور معمول در نعوظ اختلالی ایجاد نمیکند مگر اینکه با دیابت، استعمال دخانیات، بیماری قلبی یا سن بالا همراه باشد. در هر صورت، اگر علائم سرطان پروستات را داریم، به معنی این نیست که حتما سرطان داریم بلکه باید به پزشک متخصص اورولوژی (مجاری ادراری) مراجعه کنیم.
همکاری دو استاد ایرانی برای درمان سرطان پروستات در اوتلدو
به گفته دانشگاه اوتلدو؛ دو استاد نوآور ایرانی در دانشگاه تولدو از زمینه های مختلف تخصصی برای ایجاد روشی هوشمندانه و منطقی برای حل مسئله ای در درمان سرطان پروستات، دومین علت اصلی سرطان در مردان، با هم همکاری کردند.

کمیسیون مرزهای سوم اوهایو با درک پتانسیل ، 150،000 دلار به شرکت تازه تاسیس شده توسط مهندس مکانیک و فیزیکدان پزشکی برای توسعه و تجاری سازی فناوری جدیدی که اختراع کرده اند و اجازه می دهد سطح بالاتری از اشعه در هر جلسه به طور امن انتقال یابد ، اعطا کرد ، تعداد جلسات درمانی مورد نیاز برای ریشه کن کردن سرطان ، در حالی که آسیب به بافت سالم و سالم را کاهش می دهد.
دکتر محمد الهی نیا، استاد و رئیس گروه مهندسی مکانیک ، صنایع و ساخت UToledo و دکتر اسماعیل پارسایی، استاد و فیزیکدان ارشد پزشکی در بخش انکولوژی پرتوی UToledo و مدیر برنامه فیزیک پزشکی تحصیلات تکمیلی، شرکتی را به نام Retractor با پشتیبانی از انکولوژی UToledo Launchpad، Innovations Rocket و برنامه I-Corps بنیاد ملی علوم ایجاد کردند.
فناوری جدید که روی جسد در حال آزمایش است، وسیله ای کم تهاجمی است که راست روده را از مجاورت مناطق پرتوی هدف قرار دادن سرطان پروستات دور می کند. این امکان را برای شما فراهم می کند تا دوزهای بالاتر پرتوهای تابشی متمرکزتر انجام شود، در نتیجه روزهای درمان کوتاه تر در حالی که آسیب به بافت سالم رکتوم را کاهش می دهد.

جمع کننده رکتوم یک روش ایمن و کارآمد برای درمان سرطان پروستات فراهم می کند.
الهی نیا گفت. این دستگاه پزشکی با عبور دادن جریان الكتریكی كوچك در یك فرآیند مطمئن ، تمیز و خاموش كه تحت عنوان عملكرد نیتینول شناخته می شود ، به بدن وارد شده و چالش مداوم در پرتودرمانی تومورهای پروستات را حل می كند.
پارسایی افزود: به جای اینکه بیمار برای مدت زمان نزدیک به دو ماه تحت پرتودرمانی تحت جلسات روزانه پرتودرمانی قرار بگیرد ، می تواند وارد شود و پنج جلسه داشته باشد.
پارسایی از طریق کار با بیماران در مرکز سرطان Eleanor N. Dana در مرکز پزشکی دانشگاه تولدو ، ایده جمع کننده مقعدی را پیدا کرد و به همراه محمد الهی نیا یک نمونه اولیه را مهندسی کردند.
به طور معمول در طول پرتودرمانی برای سرطان پروستات، ما می کوشیم تا آنجا که ممکن است تأثیر دوز تابش بر روی هر اندام سالم مانند مثانه و راست روده را کاهش دهیم، اما اغلب برخی آسیب ها به بافت سالم و مجاور اجتناب ناپذیر است. وی افزود: این دستگاه جدید به ما اجازه می دهد تا راست روده را از میدان تابش خارج كنیم تا بتوانیم خطر كاهش بافت سالم را از بین ببریم و در عین حال دوز بالاتری برای درمان موثرتر تومور ارائه دهیم. این امر به ویژه در هنگام اجرای آنچه براکی تراپی با دوز بالا نامیده می شود و همچنین تکنیک های جدید مانند رادیوتراپی استریوتاکتیک بدن برای درمان سرطان پروستات امیدوار کننده است.

در حالی که جمع کننده عمدتا به بیماران سرطانی پروستات خدمت می کند، همچنین می تواند در طول پرتودرمانی برای همه تومورهای لگن مانند سرطان های رحم، رحم، واژن و آندومتر استفاده شود.
صندوق اعتبار سنجی و راه اندازی فناوری سوم مرز اوهایو کمک های مالی را به موسسات آموزش عالی اوهایو و سایر موسسات تحقیقاتی غیرانتفاعی اعطا می کند. بودجه نشان می دهد که از طریق فعالیت هایی مانند آزمایش و نمونه سازی ، یک فناوری از نظر تجاری قابل استفاده است. هدف نهایی تجاری سازی فناوری ها است.
برایان جنید، مدیر انکولوژی و توسعه سرمایه گذاری در Launchpad، گفت: ما به جامعه ، اساتید ، کارکنان و دانشجویان خدمت می کنیم. تیم ما به پیشرفت مفاهیم مرحله اولیه فن آوری کمک می کند، پشتیبانی مالی برای آزمایش امکان سنجی، اعتبار سنجی مفهوم و نمونه سازی اولیه را فراهم می کند. تیم ما همچنین ثابت کرده است که موفقیت برنامه های کمک هزینه را افزایش می دهد.
انکولوژی Launchpad در مجتمع تجاری سازی فناوری Nitschke واقع شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی کمک این برنامه به راه اندازی مشاغل جدید ، به وب سایت انکولوژی LaunchPad بروید.
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 96392