به گزارش خبرگزاری علم وفناوری استان ایلام، بدنبال واکسینه شدن برخی از اقشار و گروههای هدف، جهت مصون ماندن از بیماری کرونا، از صبح امروز تصاویر و کلیپ های متعددی در فضای مجازی دست به دست شد که محتوای هر کدام از آنها، ادعایی مبنی بر خاصیت مغناطیسی شدن بدن افراد به سبب تزریق واکسن کرونا مشهود بوده است.
این شایعه در فضای مجازی ضمن ایجاد اضطراب و ترس در بین کاربران، با واکنش بسیاری از کارشناسان بهداشت و درمان همراه شد، به نحوی که در اکثر خبرهای منتشر شده در خبرگزاری های رسمی و غیر رسمی، این ادعا از سوی مسئولان مربوطه تکذیب شد .

هیچکدام از واکسنهای تولید شده آهن ندارند
حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا در یادداشتی نوشته است: خبرهای عجیب و غریب در مورد واکسن تمامی ندارد. در مورد این کلیپ یا کلیپهایی که آهن ربا را روی پوست میگذارند و نمیافتد چند نکته قابل توضیح است:
1- آهن ربا همانطور که از اسمش پیداست آهن را جذب میکند و هیچکدام از واکسنهای موجود تولید شده اصلا آهن در ترکیب خود ندارند.
۲- برای اینکه حداقل چنین جذبی صورت بگیرد حدود یک گرم آهن نیکل یا کبالت لازم است تا از زیر پوست یا داخل عضله بتواند این جذب صورت بگیرد.
۳- از مجموع فلزات، مقدار بسیار بسیار ناچیزی از ترکیبات آلومینیوم وجود دارد که آن هم به هر مقدار جذب آهن ربا نمیشود.
۴- مقداری حتی کم آهن در بدن انسان وجود دارد که میتواند آهن ربا را جذب کند.
۵- برخی افراد بدنشان میتواند تا حدودی فلزات به خصوص آهن را به خود جذب کند که ربطی به واکسن ندارد. شما قبل از آمدن واکسن هم میتوانستید از این کلیپها در اینترنت ببینید.
۶- بنده خودم آهن ربای کوچکی را به عضله دلتویید هردو بازو نزدیک کردم که بدون این که واکسنی تزریق کرده باشم از دو بازو آهن ربا به پوست چسبید.
۷- گاه چسبیدن فلزات ناشی از رطوبت بدن یا شیب بدن دارد و آهن ربایی در بدن وجود ندارد.
در تهیه آهن ربا باید ویژگیهای آن را شناخت
با تبلیغات بی اساس سلامت جامعه را مختل نکنیم
دکتر مسعود مردانی نیز در خصوص این شبهه افکنی عنوان کرد: برخی افراد در فضای مجازی با انتشار ویدئوهایی بی اساس و کذب در مورد تزریق واکسن کرونا روح و روان مردم را به هم می ریزند و باید مسوولان ذیربط با این عوامل برخورد اساسی کنند، زیرا سلامت جامعه مختل می شود.
این متخصص بیماریهای عفونی با اطمینان خاطر به مردم جهت تزریق واکسن کرونا عنوان کرد: این واکسن ممکن است عوارض خفیف و کوتاه مدتی را داشته باشد که قابل درمان و بهبودی بوده و جای نگرانی نیست.
وی افزود: افرادی که واکسن کرونا را تزریق می کنند بویژه در مرحله دوم واکسیناسیون ممکن است دچار علایم عفونت های ویروسی مانند تب، لرز، قرمزی بدن شده یا سرگیجه و حالت تهوع داشته باشند که مصرف استامینوفن و در صورت داشتن شدت این علایم استفاده از پروفن دو تا سه روز برای بهبودی کفایت می کند.
مردانی تاکید کرد: پزشکان و پرستاران، افراد بالای ۸۰ سال تاکنون در برابر ابتلا به کرونا واکسینه شده اند و پس از این گروه افراد بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماری های زمینه ای همچون بیماران قلبی، ریوی و صعب العلاج، افراد دچار بیماری های سرطان از جمله لوسمی، لنفون و افراد تحت شیمی درمانی در اولویت واکسیناسیون خواهند بود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: استفاده از واکسن های دیگر نیز برای پیشگیری کرونا در اروپا استفاده شده و تاکنون از ابتلای افراد به ویروس بریتانیایی جلوگیری کرده است.
مردانی با بیان اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی بعد از انجام واکسن کرونا برای همه ضروری است، اظهار: مردم باید بدانند که تا آن زمان که ویروس در جامعه شایع است باید منتظر جهشهای گوناگون باشیم و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و نرفتن به مسافرت و دوری از اجتماعات توصیه می شود

ممکن است خاصیت مغناطیسی بدن ربطی به واکسن کرونا نداشته باشد
دکتر عابدینی دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ نیز اظهار کرده است: فرضیه ما این است که هیدروکسید آلومینیوم یا جیوه در این واکسن شاید توجیه این موضوع باشد.
وی، با بیان اینکه شاید این موضوع هیچ ربطی به واکسن نداشته باشد اظهار کرد: این موضوع خطرناک نیست و موقت خواهد بود و مرگ و میر به دنبال نداشته است. تئوریهایی داریم اما باید صبر کنیم بررسی کامل شود. اگر بدانیم بروز خاصیت ذکرشده به خطر واکسن است، شاید لازم باشد تعدیلاتی در ساختار واکسن رخ دهد اما این احتیاج به تحقیق و مستندات دارد.
فراموش نکنیم که این تبلیغات بی اساس که منشاً آن کشورهای غربی هستند، ممکن است روند واکسیناسیون در کشور را با اختلال مواجه شد و موجب خیزش پر جهش کرونا در کشور باشد .
انتهای پیام /ن
زمان انتشار: چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۲:۰۳
شناسه خبر: 96455