به گزارش خبرگزاری علم وفناوری از هرمزگان؛ صنایع دستی بی شک طرفداران خاص خودرا در داخل وخارج از کشور دارد به نحوی که می تواند ارزآوری خوبی هم برای تولید کننده و کشور داشته باشد؛ اما طی سالیان اخیر بی مهری به این حوزه موجب شده تا بسیاری از هنرمندان کنج عزلت نشسته و زانوی بی کسی بغل بگیرند. ناصر رهسپار هنرمند و پیشکسوت حوزه صنایع دستی هرمزگان که سابقه حضور یک دهه فعالیت بین المللی و حضور در انواع نمایشگاه های خارج از کشور را دارد از مشکلات و بی مهری های رایج در حوزه گردشگری ، صنایع دستی و میراث فرهنگی گفت. با ما دراین گزارش همراه باشید.
حضور موفق هنرمند هرمزگانی در ترکیه
ناصررهسپار هنرمند هرمزگانی به خبرنگار خبرگزاری علم وفناوری گفت: سال 2017 را با نمایشگاه های متعدد خارجی وبین المللی به اتمام رسانده بودم و اندکی زبان ترکی بیشتر یاد گرفته بودم عزمم را جزم کرده بودم تا در فستیوال های بیشتر و سطح بالاتر حضور داشته باشم و بعداز تلاش فراوان موفق شدم در نمایشگاه بین المللی آنکارای ترکیه محلی به نام ataturkkulturmerkazi شرکت کنم ، دراین نمایشگاه کشورهای ترک زبان شامل ترکیه ، ترکمنستان ، قزاقستان و مغولستان و ازبکستان و ایران حضور داشتند که یکی از پررونق ترین نمایشگاه های ترکیه بود و با پوشش خبری و تلویزیونی خوبی همراه بود. سال ۲۰۱۸و ماه اسفند و هوا سرد و بارانی بود که این نمایشگاه در شهر آنکارا به مدت 5روز برگزار شد .

نمایشگاه غذایی و صنایع دستی طرفداران زیادی دارد
وی افزود: وجود غرفه های متعدد کشورهای فوق و همینطور منتخب هنرمندان ترکیه توام با غذاهای محلی که البته به صورت جداگانه در غرفه های جانبی نمایشگاه در حال برگزاری بود رونق و جلوه خاصی به این فستیوال داده بود یادم می اید سال 2008 میلادی برای اولین بار دراین محل برای حضور در نمایشگاه رفته بودم و بعد از سالها تلاش دوباره موفق شدم دراین فستیوال حضور داشته باشم . برایم جالب بود که ترک های برخی شهرهای ترکیه دراین نمایشگاه با لباسهای محلی حضور پیدا کرده بودند وبه صورت رایگان در وقت نهار غذای محلی بین بازدیدکنندگان توزیع می کردند و تمامی ابزار و وسایلی که در قدیم مورد استفاده قرار می گرفته در چندین غرفه بصورت جداگانه توام با توضیحات برای بازدیدکنندگان به معرض نمایش گذاشته بودند از جمله این ابزار الات وسایل و الات کشاورزی، گاو آهن و...و حتی ماکتی از خانه های گلی قدیمی محل نگهداری علوفه و دام به معرض نمایش گذاشته بودند که جلوه خاصی به نمایشگاه داده بود .

حضور افراد سرشناس و رجال سیاسی در نمایشگاه
هنرمند هرمزگانی تاکید کرد: ازحاشیه های جالب توجه این فستیوال حضور احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه دراین فستیوال بود که مردی بسیار فروتن و مهربان بود و اکثر غرفه ها سر می زدو به زبان ترکی خسته نباشید «kolay gelsin « می گفت و به غرفه کناری ما که غرفه ترکیه بود سر زد و امضایی به یادگار در تابلوی انها نگاشت .
برایم جالب بود که بعداز 10سال به این نمایشگاه رفته بودم و دوست هنرمند ترکم را بنام استاد صالح ایدین که نقاشی معروف و بسیار فروتن است دیدم این پیرمرد مهربان بادیدن من خوشحال شد و با هم احوالپرسی کرده و یادی از گذشته نمودیم وبه رسم ادب هدایایی ردوبدل کردیم.

تنوع برنامه های فرهنگی و شاد
پیشکسوت صنایع دستی ایران بیان داشت: یکی از عواملی که می تواند بازدیدکننده ها را جذب نماید وجود برنامه های متنوع است روزانه چند نوبت موسیقی سنتی و همراه با رقص محلی و لباس های محلی دراین نمایشگاه برگزارمی شد وبازدیدکنندگان و غرفه داران هم می توانستند با این لباس های سنتی عکس یادگاری بگیرند و از برنامه های شاد وسنتی بهره ببرند.دراین نمایشگاه بیشتر کارهای حصیربافی طرفدار داشت و خداروشکر فروش خوبی داشتم ، حضور چندین شهردار از شهرهای ترکیه دراین فستیوال که شال هایی روی آن اسم شهرهای منتخب ترکیه حک شده بود به گردن انداخته بودند وبه اتفاق برخی از غرفه داران ترک شاهد رقص های محلی و اجرای آداب و رسوم
خاص شان بودند برایم جالب توجه بود که با متانت و حوصله تا انتهای برنامه صبر می کردند.

استقبال از صنایع دستی ایرانی موجب خوشحالی است
رهسپار گفت: انواع بروشور، عکس ، کارت پستال ، کتابچه به صورت رایگان بین مراجعه کنندگان توزیع می کردند که معرف صنایع دستی جاذبه های گردشگری این شهرها
بود . وقتی فردی از ایتالیا و یا غنا و برزیل و یا دیگر نقاط دنیا قطعه ای از صنایع دستی هرمزگان را خریده و در منزلش نگهداری می کند من بشدت احساس غرور و شادی می کنم هنری که محصول دست زنان و مردان هرمزگان است این روزها می رود تا جهانی شود از آنجایی که هرمزگان با دارا بودن استعداد های نهفته ظرفیتهای بسیار غنی در تمامی عرصه های هنری خصوصا صنایع دستی دارد که تاکنون دراین عرصه مهجورمانده است بنا دارم با تلاشهای مستمر و حضورپیاپی در نمایشگاه های خارجی این هنر فراموش شده ومغفول هرمزگان را که محصول دست مردان و زنان سخت کوش دیار آفتاب و شرجی است را به تمام دنیا معرفی کنم.
وی در پایان گفت: اگر حمایت های خوبی از صنایع دستی بومی بشود قطعا حرفهای زیادی برای گفتن در عرصه بین الملل خواهیم داشت.
انتهای پیام/م
زمان انتشار: یکشنبه ۶ تیر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 96764