به گزارش خبرگزاری علم وفناوری استان ایلام ، در چند دهه اخیر هواداری تیم های ورزشی از جمله فوتبال، کشتی، والیبال و بسکتبال به عنوان یه فرهنگ در بین مردم جا افتاده است، ب نحوی که در بیوگرافی بسیاری از افراد ، در شبکه های اجتماعی، هواداری یک تیم خاص به عنوان یک الگو تلقی می شود.
فوتبال از جمله ورزشهایی است که نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان طرفداران بسیار زیادی دارد و حامیان آنها به صورت جدی دنبال کننده نتایج تیمهای محبوبشان هستند به نحوی که با باخت تیم محبوبشان ساعتها ، روزها و گاهی هفته ها ناراحت و عصبانی هستند .
تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد تماشای مسابقات و بازیهای فوتبال از تلویزیون، تنها برای پرکردن قسمتی از برنامه گذران اوقات فراغت نیست، بلکه بسیاری از علاقه مندان به فوتبال، کار و فعالیت روزانه خود را تعطیل کرده و به تماشای مسابقه مینشینند ، به نحوی که در جریان مسابقات جام جهانی سال 2002در خبرهای رسمی ذکر شد که کشورهای ترکیه و برزیل هنگام برگزاری مسابقات کشورشان به حالت نیمه تعطیل درآمد(روح الامینی،1376)
هواداران تیم های ورزشی معمولا یا بازی تیم محبوب شان را از استادیوم بصورت زنده میبینند، یا آن را از رسانه ها و اینترنت رصد میکنند. استدلالی که هواداران ورزشی برای حضور در استادیوم ها و تماشای بازی از نزدیک دارند این است که می توانند هیجان بازی را به اندازه یا حتی بیشتر از خود بازیکنان تجربه کنند.

به طوركلي، جهاني شدن ادبيات فوتبال و ساز و برگ طرفداران اين ورزش(مانند شالگردن، پيراهن، آرمها و نشانهها، مجلات و روزنامهها و غيره) در نقاط مختلف دنيا جملگي دلالت بر اين معنا دارند كه فرهنگ طرفداري از فوتبال به آساني بين جوامع و فرهنگهاي مختلف رواج پيدا ميكند. اما در كنار فرآيند جهاني شدن، ميتوان شاهد فرآيند ديگري كه ميتوان به آن «بوميشدن پديدههاي جهاني» گفت، نيز وجود دارد و در همين راستا ميتوان به تبيين شباهتها و تفاوتهاي رفتاري تماشاگران و طرفداران فوتبال در نقاط مختلف دنيا مبادرت ورزيد. نگاهي به تجربه رفتار خشونتآميز طرفداران فوتبال در نقاط مختلف دنيا نشان دهنده الهامپذيري الگوهاي رفتار آنان از ساختارهاي كلان اجتماعي و فرهنگي است.(منبع: ایسنا)
