به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از مازندران،همه شهرهای استان مازندران در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند.
این موضوعی است که مسئولان بهداشتی درمانی بارها و بارها از تریبون رسانهها مطرح کردند، تعطیلیهای هفته گذشته استان و تهران و کرج و سرازیر شدن سیل مسافران و خوش نشینها زمینه تشدید عوارض کرونایی را در مازندران فراهم کرده است.
شرایط نگران کننده کرونایی در همه شهرهای مازندران به شدت احساس میشود، تلاش برای تامین و تجهیز بیمارستانها و مراکز درمانی از یک طرف و افزایش تعداد بیماران به دلیل قرار گرفتن استان در شرایط پیک سنگین کرونایی تا حدودی با همدیگر همخوانی ندارد.
حجم تجهیزات موجود در مراکز درمانی مازندران مربوط به جمعیت سه میلیون نفری استان است اما با توجه به مراجعات مکرر گردشگران و مسافران بخش اعظمی از ظرفیت این تجهیزات در اختیار مسافران و گردشگران قرار میگیرد.
از طرفی با توجه به نزدیک شدن به قرار گرفتن در فصل برداشت شالیزاری و برنامه ریزی برای برگزاری مراسم عروسی به ویژه روزهای نزدیک به محرم زمینه تشدید بیماران کرونایی را در استان فراهم کرد.
عدم توجه به توصیههای بهداشتی و درمانی و برپائی مراسم جشنهای عروسی یکی از چالشهای جدی تشدید بیماری کرونا در استان مازندران اعلام شده است.
نوع کرونا فعال در استان دلتا است به همین دلیل میزان همه گیری آن بسیار زیاد است، در کنار این اقدامات برنامه ریزی برای تزریق واکسن کرونا هم به صورت جدی در دستور کار است اما به دلیل قرار گرفتن استان در پیک کرونا تزریق واکسن حداقل در کوتاه مدت پاسخگو نیست.
تعطیلی مراکز عرضه کالاها و انسداد محورهای مواصلاتی یکی از درخواستهای مکرر فعالان اجتماعی در استان مازندران است که این موضوع می تواند تا حدودی روند رو به گسترش بیماری را در استان کاهش دهد.
تامین تجهیزات مراکز درمانی پرمراجعه در شهرهای، قائمشهر، بابل، آمل و مرکز استان مازندران یکی از اقداماتی است که واقعا نیاز است به صورت اساسی در این زمینه برنامه ریزی مناسب شود.
همه مراکز درمانی استان مازندران به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده است با این وجود میزان تختهای مراکز درمانی پاسخگو نیست به همین دلیل نماینده مردم ساری و میاندرود از معاون وزیر بهداشت درخواست کرد که به صورت میدانی از وضعیت مراکز درمانی استان بازدید کند.
وی با اعلام اینکه 120 تخت به ظرفیت تختهای مراکز درمانی مرکز استان مازندران اضافه میشود، گفت: تامین تجهیزات حکم تامین سلاح برای کادر درمان را دارد و باید زمینه تامین نیازمندیهای مراکز درمانی استان فراهم شود.
نماینده مردم ساری و میاندورود با اعلام اینکه در آستانه پیک جدید بیماری کرونا قرار داریم، افزود: برنامه ریزی برای تکمیل بیمارستان مرحوم آیت الله طبرسی تا پایان سال از دیگر اقداماتی که در استان مازندران پیگیر آن هستیم.
معاون درمان وزیر بهداشت با اعلام اینکه حجم تختها بر اساس نیازهای مراکز درمانی اضافه میشود، گفت: برای برون رفت از این مشکل نیاز به همراهی و همکاری مردم داریم.
وی خاطر نشان کرد: هر چه تعداد تختها در استان و کشور زیاد شود اما مردم توجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی نداشته باشند با مشکل کمبود تخت مواجه می شویم.
در همین ارتباط فرماندار ساری از وضعیت نگران کننده تعدادی فوتیهای ناشی از کرونا در مرکز استان خبر داد.
عباسعلی رضایی با اعلام اینکه وضعیت فوتیها و تعداد بستری بیماران کرونایی در مازندران نگران کننده است، گفت: راه برون رفت از این وضعیت رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.
وی با اعلام اینکه انتظار است که مراکز تجمعی شهرستان ساری تعطیل شود، افزود: برای مقابله با بیماری کرونا نیاز است که همکاری همه جانبه از سوی مردم انجام شود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از مازندران، سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این زمینه گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۵۰۲ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.
وی افزود: طی این مدت تعداد ۴۳۲ نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستانها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: هم اکنون ۲هزار و ۳۷۸ نفر مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند که از این تعداد ۳۵۴ نفر نیز با علائم حاد تنفسی در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند.
سیدفرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر یکهزار و ۲۶ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای بابل بسترى هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۴ بیمار جدید بستری و ۱۶۱ بیمار هم ترخیص شدند.
وی گفت: ۴۸ بیمار در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند.
طی شبانه روز گذشته با بستری شدن تعداد ۷۴۶ بیمار کرونایی جدید، تعداد بستری شدگان در مراکز درمانی پزشکی مازندران و بابل به ۳هزار و ۳۰۴ نفر رسید.
انتهای پیام/
زمان انتشار: جمعه ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 97392