به گزارش خبرگزاري علم و فناوري از استان مركزي؛ شیر مادر، بهترین غذای کودک در ماههای نخستین تولد اوست و تغذیه نوزاد با این شیر در دو سال اول زندگی، یکی از نعمتها و موهبتهایی است که خداوند به انسانها ارزانی داشته و آنها را به صورت فیزیولوژیک از آن بهرهمند ساخته است.
آیات متعددی در قرآن کریم از چگونگی مکانیسم و برنامهریزی این مقوله مهم را مورد پردازش قرارداده است و از والدین، به ویژه مادران میخواهد که این نعمت را از کودک خود دریغ ننمایند؛ زیرا شیر مادر غذای بینظیر و کاملی است که در ارتقای سلامت روحی، رشد جسمی، تکامل مطلوب کودکان و افزایش روابط عاطفی در جامعه نقش ارزشمند و بیبدیلی دارد.
آیات متعدد قرآن کریم، بر اهمیت و جایگاه شیر مادر تأکید دارد، مسائل مهمی همانند شیر اولیه یا آغوز، اولویت مادر در شیر دادن به نوزاد، اهمیت مشاوره در فرایند شیردهی، مدت زمان مطلوب شیردهی، رضایت و پیوند خویشاوندی میان شیرخوار و شیردهنده در آیات الهی مورد اشاره قرار گرفته و خداوند با ظرافتی خاص، از آنها سخن به میان آورده است. متون علمی پزشکی نیز همانند قرآن کریم بر ضرورت تغذیه کودک با شیر مادر تأکید دارد.
صحبتهای دکتر علی ارجمند متخصص کودکان و نوزادان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک در مورد شیر مادر
علي ارجمند متخصص کودکان و نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: شناخته شدن یک روز و یا هفته در تقویم ملی و جهانی، نشاندهنده اهمیت بالای آن موضوع است.
ارجمند بيان كرد: افرادی که با شیر مادر تغذیه میکنند، باعث میشود زندگی سالمتری داشته باشند و این سلامت شامل سلامتهای جسمی و روحی است.
وی ضمن تاکید بر اینکه نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میکنند، احتمال بروز بیماریها در آنها کمتر است، گفت: این بیماریهای شامل بیماریهای عفونی و غیرعفونی است،اما از طرفی مهمترین عامل مرگ و میر شیرخواران و نوزادان زیر ۵ سال در جهان، بیماریهای عفونی تنفسی و گوارشی و عفونتهای ریه است که بچههایی که از شیر مادر تغذیه میکنند احتمال بروز این مشکلات در آنها بسیار کمتر است.
اين متخصص کودکان و نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: این اقدام برای مادران هم بسیار کمک کننده است، در مادری که به نوزاد خود شیر میدهد احتمال بروز مرگ و میر بسیار کمتر شده و خونریزیهایی که به دنبال زایمان پدید میآید، به خصوص در مناطقی که از رفاه کمتری برخوردارند و یا احتمال وجود کم خونی در آنها زیاد است، کمتر میشود.
ارجمند گفت: روابط عاطفی بین مادر و کودک بهتر برقرار میشود و هم مادر و هم نوزاد هنگام تغدیه و در آغوش کشیده شدن، احساس رضایت میکنند و آرامش خاطر پیدا میکنند.
وي بيان كرد: بعضی از سرطانها و امکان ابتلا به بیماریهایی مثل دیابت، آلرژی و آسم در کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند و بیماریها و سرطانهایی نظیر پستان، تخمدان و رحم در مادرانی که فرزندان خود را شیر میدهند و حتی پوکی استخوان، بسیار کمتر است.
ارجمند افزود: مزایای شیردهی مادر به قدری زیاد و دارای فواید فراوان است که ساعتها میتوان در مورد آن بحث کرد و حتی در این مورد و فواید آن ۸ بار در قرآن به آن تاکید شده و این نشاندهنده اهمیت موضوع و سفارش آن در دین است.
نتیجه گیری: بهترین تغذیه برای کودک شیر مادر است. تغذیه بی واسطه از شیر مادر، حقوقی را ایجاد مینماید و ضروری است جهت سلامت جسم و روان نوزاد، مادران فرزند خود را تا مدت دو سالگی از حقشان محروم نکنند.
انتهاي پيام/ج
منبع:حیدری، محمد صادق(۱۳۹۴) بررسی تطبیقی اهمیت شیر مادر از دیدگاه قرآن و دانش پزشکی، ، نشریه اسلام و سلامت ، ص۶۹- ۷۷
زمان انتشار: چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 97435