خبرگزاری علم و فناوری گزارش می‌دهد

اثرات سوء مصرف تریاک در درمان کرونا

پزشک عمومی با اشاره به اثرات سوء مصرف مواد مخدر به ویژه تریاک در درمان کرونا، گفت: در بین فوتی‌ها ناشی از کرونا افرادی بودند که اعتیاد به مواد مخدر داشتند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از مازندران، با شیوع کرونا انواع و اقسام درمان‌ها و داروها برای درمان این بیماری در فضای مجازی مطرح شده است.

اوائل حتی برخی سودجویان آدامس را برای جلوگیری از باقی ماندن ویروس کرونا در گلو موثر اعلام کرده بودند و همین موضوع وسیله‌ای شده بود برای افزایش قیمت این محصول!

انواع درمان‌های سنتی و صنعتی برای درمان کرونا بدون دریافت تاییده‌های مشخص در فضای مجازی منتشر می‌‌شد.

حدود چند ماهی از همه گیری ویروس کرونا در کشور نگذشته بود که کلیپی از یک معتاد به مواد مخدر در فضای مجازی تحت این عنوان که معتادها کرونا نمی‌گیرند منتشر شده بود.

انتشار این کلیپ برای فردی دارنده این پیج بسیار مفید به فایده بود و زمینه افزایش فالورهای صفحه شخصی این فرد را فراهم کرده بود هرچند بعدها اعلام شده بود که مقامات دست اندرکار با این فرد برخورد کردند اما این کلیپ زمینه افزایش مواد مخدر برای درمان کرونا را فراهم کرده بود.

در پیک پنجم کرونا با شیوع دلتا کرونا دوباره بحث استفاده از مواد مخدر به ویژه تریاک و حتی شیره آن مورد استفاده برخی از خانواده‌ها به عنوان درمان کامل و یا مکمل کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در همین ارتباط خبرنگار علم و فناوری گفت و گویی انجام داده با دکتر سید قاسم موسوی کردمیری که درباره خطرات استفاده از مواد مخدر برای درمان کرونا را بیشتر تشریح می‌کند.

این پزشک عمومی ابتدا ترجیح داد که درباره تریاک و بیماری کوید صحبت کند و پس از آن درباره مضرات استفاده از موارد مخدر صحبت کرد.

وی با اعلام اینکه بسیاری از توزیع کنندگان مواد مخدر برای سود بیشتر مواد افزودنی به تریاک اضافه می‌کنند و همین موضوع خود عامل بسیاری از بیماری‌ها می‌شود، افزود: این موضوع مضرات استفاده از تریاک را افزایش می‌دهد که نوع بیماری بستگی به این دارد که چه موادی در تریاک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این پزشک عمومی خاطر نشان کرد:برخی از افراد مواد محرک و آمفی‌تامین‌ها که عامل شادی آور دارد را به این مواد مخدر اضافه می‌کنند که در کنار نعشگی،سرخوشی کاذب ایجاد کرده  و همین موضوع زمینه ترغیب به مواد مخدر را تشدید می‌کند و فرد مصرف کننده در کنار اعتیاد به تریاک به مواد آمفی‌تامین هم معتاد می‌شود.

وی درباره ترکیبات تریاک این طور توضیح داد:مورفین شناخته‌ترین مواد در این ماده است حدود 12 درصد تریاک را مورفین تشکیل داده که به صورت دارو در دسترس قرار دارد.

موسوی کردمیری با اعلام اینکه مصرف طولانی مدت تریاک  اندک خواص داروئی و درمانی را به کلی از بین می‌برد، افزود: همین موضوع عامل اصلی اعتیاد محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: برای تریاک خواص ضد اسهال، تهوع، ضد درد اعلام شده، ممکن است خاصیت ضد اسهال بودن تریاک برای یک بار پاسخ دهد اما اگر مصرف برای چندین بار ادامه پیدا کند باعث دل‌پیچه، دل درد و حتی اسهال عفونی شود و در طولانی مدت هم باعث کاهش خواب،مشکلات بینایی و جنسی ایجاد می‌کند.

این پزشک خانواده شهری با اعلام اینکه تریاک یکسری ترکیبات مفید و مضر دارد که همان ترکیبات مفید در طولانی مدت باعث بروز مشکلات بسیار جدی می‌شود، افزود: مضرات تریاک بسیار بیشتر از آن چیزی است که درباره فوائد آن صحبت می شود و  و در طولانی مدت عوارض بسیار وحشتناکی دارد.

وی اضافه کرد: در کوتاه مدت هم به هیچ وجه دیده نشده که افراد پزشک و متخصص استفاده از تریاک را برای درمان بیماری تجویز یا توصیه کنند در این ماده مخدر ترکییاتی وجود دارد که خودش محرک اسهال است و به دلیل ناخالصی‌های موجود در تریاک زمینه بسیاری از عارضه‌ها را فراهم می‌کند.

موسوی با اعلام اینکه مسمومیت ناشی از تریاک به صورت حاد کاهش سطح هوشیاری، مشکلات تنفسی، زمینه کاهش توانایی تنفسی شده و حتی زمینه مرگ و میر را فراهم می‌کند.

این پزشک خانواده شهری درباره کوید اطلاعات زیادی وجود دارد، گفت: این ویروس وقتی وارد بدن شده تکثیر می‌شود و متناسب با ژن افراد در بدن خودنمایی می‌کند.

وی اضافه کرد: ویرس کرونا بیماری چند ارگانی است که یک سیستم بدن را درگیر نمی‌کند درمانی که برای این بیماری وجود دارد باید برای چندین سیستم مد نظر قرار گیرد.

موسوی خاطر نشان کرد: بهترین راه پیشگیری از کرونا واکسیناسیون است درمان بیماری کوید هم به صورت علامتی بوده به این صورت که اگر فرد درمان اسهال دارد درکنار مباحث درمانی باید به تغذیه هم توجه شود و مصرف مواد غذائی که زمینه تقویت سیستم ایمنی را فراهم می‌کند در دستور کار قرار گیرد و در بسیاری از موارد بدن هم علیه ویروس مقاومت می‌کند و کرونا را از بین می‌برد.

وی در ارتباط با درمان کرونا با استفاده از تریاک، گفت: ممکن است استفاده از این مواد در کوتاه مدت در یک دوز مصرفی تب یا اسهال را کنترل کند اما به هیچ وجه درمان قطعی نیست.

این پزشک خانواده شهری، خاطر نشان کرد: بنده در مدت حدود یک سال و نیم از شیوع کرونا در کشور به افرادی متعددی برخوردم که با وجود اعتیاد پس از شیوع کرونا فوت کردند و حتی افرادی  را ویزیت کردم که به دلیل مصرف تریاک برای کرونا مجبور به بستری در مراکز درمانی شدند و حتی این موضوع قابل بررسی است که افراد معتاد زیادی در هنگام شیوع کرونا فوت کردند.

موسوی خاطر نشان کرد: مصرف مواد مخدر به ویژه تریاک مشکلات تفنسی در بیماران کرونا ایجاد می‌کند و همینطور مصرف مداوم آن زمینه تاخیر درمان را فراهم می‌کند و قطع به یقین توصیه می‌شود که برای درمان کرونا به هیچ وجه از مواد مخدر تریاک استفاده نشود.

انتهای پیام/

 

زمان انتشار: شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۲:۴۲

شناسه خبر: 97718

مطالب مرتبط :
d

دستیابی محققان ایرانی به فناوری تولید واکسن کرونا به روش MRNA

پژوهشگر شرکت سل‌تک فارمد از دستیابی محققان ایرانی به فناوری تولید واکسن به روش " اِم آر ان اِی " (mRNA) خبر داد..

همه بضاعتمان را درگیر مسئله مبارزه با کرونا خواهیم کرد

فرمانده کل سپاه گفت:

همه بضاعتمان را درگیر مسئله مبارزه با کرونا خواهیم کرد

فرمانده کل سپاه در جلسه ستاد کرونا استان اصفهان، با بیان این ما نمی تواتیم سلامت جامعه را به دشمنانی بسپاریم که استفاده از سلاح های بیولوژیک جزیی از استراتژی مواجه با دشمنانشان است، گفت: ما به عنوان سپاه همه بضاعتمان را درگیر مسئله مبارزه با کرونا خواهیم کرد.

چاپ سه بعدی

چاپ سه بعدی، فناوری توانمند در صنعت

چاپ سه‌بعدی یک فناوری توانمند است که طراحان را تحریک و تشویق می‌کند و به آن‌ها آزادی طراحی بی‌سابقه‌ای می‌دهد و این در حالی است که این فرایند ابزار کمتری نیاز دارد و نتیجتاً باعث کاهش هزینه‌های سنگین می‌شود.

ی

یادداشت؛

کرونا؛ تکراری پرتکرار

چه بسیارند غافلانی که چندین پیک و موج سهمگین را با چشمان خود نظاره گر بوده اند، اما هیچگونه تلاشی برای آرام شدن این موج ها و رسیدن به ساحل آرامش در شرایط کنونی نکرده اند

درمان سرپایی بیماران باعث ماندگاری بیشتر بیماری و شدت بالاتر شده/ با جنگی تمام عیار روبه رو هستیم، مردم با رعایت پروتکل‌ها کمک کنند

مدیر مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان:

درمان سرپایی بیماران باعث ماندگاری بیشتر بیماری و شدت بالاتر شده/ با جنگی تمام عیار روبه رو هستیم، مردم با رعایت پروتکل‌ها کمک کنند

مدیر مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان، با بیان این که درمان سرپایی بیماران به دلیل نبود ظرفیت باعث گردیده ماندگاری بیماری بیشتر و شدت آن بالاتر برود، گفت: ما با جنگی تمام عیار روبه رو هستیم و افسران ما در این جنگ بیشتر خانم‌ها هستند و مردم باید با رعایت پروتکل‌ها کمک کنند.

کرونا

با شیوع کرونا:

سن اعتیاد در کشور جوان شد/ افزايش خطر ابتلای كرونا معتادان

بررسی آمارهای تعداد افراد معتاد نشان می‌دهد که سن اعتیاد در کشور کاهش پیدا کرده و پس از شیوع کرونا تعداد معتادان جهان از مرز یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر در جهان گذشته است.

سردار میرزائی

فرمانده انتظامی مازندران:

طرح پاک سازی اطراف مراکز آموزشی مازندران با قوت ادامه دارد/ متدهای علمی در مقابله با مواد مخدر بکارگیری شود

فرمانده انتظامی مازندران، گفت: طرح پاک سازی مراکز آموزشی با هدف مقابله با فروشندگان خرد در اطراف مراکز آموزشی مازندران با قوت ادامه دارد.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب