به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اربیل؛ کرهی زمین منبع بزرگی از آب است. بارها و بارها در مورد بحران آب میشنویم اما هر بار که به کره زمین نگاه میکنیم با خودمان میگوییم حالا که 70 درصد از سطح کرهی زمین را آب پوشانده است چرا باید مشکل آب وجود داشته باشد؟ درست است. در حدود 70 درصد از سطح کرهی زمین را آب گرفته است اما همچنان مشکل آب آشامیدنی وجود دارد. چرا که این آب قابل آشامیدن نیست. اینجاست که اهمیت دستگاه آب شیرین کن مشخص میشود.
آب دریاها و بسیاری از آبهای زیرزمینی شورند. حاوی نمکها و املاح معدنی گوناگون هستند که باعث شده است قابل استفاده و آشامیدن نباشد. اما آب شیرین کن خانگی یا آب شیرین کن صنعتی این مشکل را حل کرده است. البته هنوز هم مشکل آب آشامیدنی وجود دارد اما با این دستگاههای کوچک بزرگ بخش اعظمی از این مشکلات حل شده است.

نمک زدایی آب دریا فرآیندی است که از طریق آن نمک و سایر اجزای تشکیل دهنده آن حذف می شود تا آب خالص تولید شود. با توجه به مصرف انرژی ، هزینه شیرین سازی بسیار بالا است. اینکه بتوانیم از آب شور آب شیرین تولید کنیم کار سادهای نیست. نیاز به فرایندهای مکانیکی و حرارتی دارد و دستگاههای خاص خودش را دارد. جدا کردن نمک از آب باید در یک بستر قدرتمند انجام شود.
به نقل از تک اکسپلوریست؛ دانشمندان UNIST به تازگی از یک دستگاه آب شیرین کن ارزان قیمت آب شیرین رونمایی کردند که آب دریا را به آب آشامیدنی تبدیل می کند. این دستگاه به طور موثر انرژی خورشید را جذب می کند و تبدیل آب شیرین و عملکرد دستگاه و دوام آن را بهبود می بخشد.
علاوه بر این ، ساخت آن از طریق روش های چاپ سه بعدی آسان است. این اواپراتور خورشیدی چاپ خورشیدی می تواند به طور موثر از انرژی خورشیدی (99٪) با نرخ تبخیر 1.60 کیلوگرم در مترمربع در ساعت 1 و بهره وری 89٪ تحت یک تابش خورشید استفاده کند.
کارایی سیستم تبخیر آب خورشیدی به دلیل عدم طراحی مناسب تبخیر کننده برای مقابله با مقدار زیادی از دست دادن گرما یا تجمع نمک ، محدود است.

دانشمندان به این مسائل از طریق دو رویکرد مقرون به صرفه پرداختند: (1) طراحی منطقی یک پشتی مقعر شکل با چاپ سه بعدی که می تواند ظرفیت برداشت نور را از طریق انعکاس های متعدد روی سطح ارتقا دهد ، 2) استفاده از دو جاذب عکس لایه ای متشکل از یک لایه زیرین آب دوست از الیاف شیشه ای با روکش پلی دوپامین (PDA) (GF/C) و یک لایه فوقانی آبگریز از یک هیدروژل پلی کربناته (وینیل الکل)/پلی وینیل پیرولیدون (PVA/PVP) بر روی پشتیبان ، که فراهم می کند مزیت رقابتی برای جلوگیری از رسوب نمک در حین پمپاژ سریع آب.
پروفسور جی هیون جانگ در دانشکده مهندسی انرژی و شیمی در UNIST گفت: ما تصور می کنیم که این طراحی اواپراتور خورشیدی می تواند در تامین آب شیرین قوی و مقرون به صرفه و حفظ عملکرد پایدار در یک دوره طولانی کمک کند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 98929