پنجمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات و تجهیزات وابسته در روز شنبه ۱۴۰۰/۰۷/۱۷در محل نمایشگاههای بینالمللی جنوب شرق کرمان با حضور دکتر زینیوند استاندار کرمان، مهندس طبیبزاده رییس اتاق بازرگانی ، دکتر مهرابی معاون اقتصادی استاندار و جمعی از نمایندگان شرکتهای حاضر آغاز به کار کرد، در این نمایشگاه که ۸۸ شرکت در زمینه معدنی حضور دارند و پارک علم و فناوری استان کرمان نیز با ۵ شرکت از تاریخ ۱۷ لغایت ۲۰ مهرماه میزبان علاقه مندان این عرصه است.
"علی زینی وند" استاندار کرمان بعد از افتتاح پنجمین نمایشگاه معدن و صنایع معدنی در کرمان به خبرگذاری علم و فناوری گفت:حجم عظیمی از قطعات ساختنی موردنیاز کارخانه های فولادی در خارج از استان تولید می شود و درآمد هنگفتی که به واسطه داشتن این معادن و صنایع فولادی می توانست موجبات پیشرفت و رشد استان را فراهم سازد، به استان های همجوار تزریق می شود لذا برگزاری این نمایشگاه ها در معرفی محصولات و توان واحد های تولیدی بسیار موثر است.
وی ادامه داد: ایجاد بانک اطلاعات جامع نیازها و توانایی های استان توسط اتاق بازرگانی کرمان در حال انجام است و اطلاعات در حوزه SPX(نظام مبادلات پیمانکاری فرعی) جمع بندی شده است، شرکت ها و صنایع بزرگ فعال در استان را ملزم کردیم تا قطعات موردنیاز خود را از قطعه سازان کرمانی خریداری کنند.
استاندار کرمان بر لزوم رقابتی شدن تولید تاکید کرد و در ادامه از فواید رقابت که باعث افزایش کیفیت و کاهش قیمت می شود سخن به میان آورد و اظهار کرد: اگر SPX های که در استان راه اندازی می کنیم، نتوانند با بازارهای خارج از استان به لحاظ قیمت و کیفیت رقابت کنند، با شکست روبه رو خواهیم شد.
وی یکی از راهکارهای توسعه متوازن استان را در راه اندازی SPXها تعریف کرد و افزود: به زودی با عملیاتی کردن SPXها در استان، گامی استوار در راستای توسعه متوازن استان برخواهیم داشت.
زینی وند تاکید کرد: ما فقط می توانیم نیازمندی های استان را احصا کنیم و شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی استان را ملزم به خرید کالایی که با همان کیفیت و قیمت در استان ساخته می شود، کنیم، اما بازاریابی و سوددهی قطعه سازان بر عهده بخش خصوصی است.
وی با بیان این مطلب که صنایع پایین دستی باید از تجارب دنیا برای حضور در بازارها بهره گیرد، تصریح کرد: امروز نگاه دنیا به دانش روز، کیفیت و کاهش هزینه ها است که اینها را فقط با شرکت های دانش بنیان می توان محقق کرد.
شرکت های دانش بنیان مغز متفکر اقتصاد
استاندار کرمان با اشاره به فعالیت استان در حوزه شرکت های دانش بنیان در ادامه آینده استان را در این زمینه درخشان پیش بینی کرد و افزود: قلب تپنده صنایع و معادن ما باید شرکت های دانش بنیان باشند و ثبت شرکت ذیل شرکت دانش بنیان یک برند مهم است.
وی ادامه داد: باید کار علمی متناسب با دنیا داشته باشیم وگرنه با شیوه های قدیمی و دانش های بدون پژوهش و کار R&Dمبتی بر شرایط دنیا، در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن نداریم بنابراین شرکتهای دانش بنیان در همه صنایع از جمله صنایع معدنی و فولادی به عنوان برجسته ترین شرکت ها در این عرصه باشند.
زینی وند در ادامه درباره نمایشگاه معدن و صنایع معدنی نیز گفت: سرآمدان صنعت و معدن کشور در این نمایشگاه تخصصی و بسیار پیشرفته شرکت کرده اند.
وی کرمان را پایلوت اصلی صنعت و معدن در کشور دانست و اظهار کرد: نمایندگانی از شرکت های خارجی در این نمایشگاه حضور دارند همچنین حضور شرکت های دانش بنیان و تنوع مشارکت و حضور شرکت های واسط و قطعات بسیار چشمگیر بود و این نمایشگاه در هم افزایی، کیفیت بخشی و شناسایی نقایصی که در حوزه صنعت و معدن وجود دارد، موثر است.
استاندار کرمان تبادل بین شرکت های صنعتی و معدنی را الزامی دانست و در ادامه در حاشیه بازدید از شرکت های معدنی گل گهر در این نمایشگاه درباره مدیریت اخیر شرکت گل گهر افزود: شرکت گلگهر یکی از مجموعه های موفق کشور است زیرا طرح های توسعه ای قابل قبولی دارد.
وی افزود: شرکت گل گهر در زمینه توسعه متوازن و بخش های فرهنگی و اجتماعی اقدامات موفقی انجام داده و در این نمایشگاه شرکت های بزرگ گل گهر شرکت کردند که امیدواریم با دانش روز پیش بروند تا در صنعت فولاد و سنگ آهن ما در قله قرار گیرند.
استاندار کرمان در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم شرایط کرونا به ما این اجازه را بدهد تا بتوانیم چنین نمایشگاه های تخصصی در استان برپا کنیم زیرا این نمایشگاه تاثیر زیادی در گسترش دانش بنیان و تبادل توانمندی های کشور و دنیا دارند و می توانند در کیفیت بخشی و توسعه فناورانه در صنعت و معدن و فولاد در کشور نقش داشته باشند.
زمان انتشار: دوشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۴:۳۲
شناسه خبر: 98981