به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از مازندران، روز به روز نیاز به داشتن تاییده استاندارد در جامعه بیشتر احساس میشود.
کالاهای مورد تایید استاندارد در بین اقشار مختلف جامعه بیشتر در سبد مصرف قرار میگیرد و در بیشتر مواقع مصرف کنندگان بدون توجه به برند کالاها به دنبال نشان استاندارد در محصولات میگردند.
اگرچه صاحبان برند هم برای اینکه در بین مردم جا باز کنند دست به دامان استاندارد شدند اما در اصل استاندارد هست که به کالا و محصول آنها هویت بخشیده است.
به این دلیل که بیشتر افراد داری هوش اجتماعی بیشتر از آنکه به برند توجه کنند به دنبال محصول استاندارد هستند به همین دلیل در بین سیاست گذاران تولید کالای مشمول استاندارد از حساسیتهای جدی تری برخوردار است.
کالای مشمول استاندارد به جهت پشتوانه بازرسی قوی که دارد مورد توجه صادر کنندگان قرار دارد و به همین دلیل بسیاری از کشورهای وارد کننده هم تلاش میکنند کالای داری برچسب و نشان استاندارد را در لیست خریدهای خودشان قرار دهند.
در ارتباط با هویت بخشی و اقداماتی که در استاندارد انجام میشود، مدیرکل استاندارد مازندران در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: 37 خدمت در اداره ملی استاندارد کشور ارائه میشود که در استان مازندران 26 مورد از خدمت ارائه میشود.
قربان فیاض با اعلام اینکه حساسیت نسبت به استاندارد کالاهای صادراتی بسیار زیاد است، گفت: کالاهای صادراتی مشمول استاندارد بیشتر مورد توجه کشورهای هدف قرار دارد.
وی با اعلام اینکه هزار قلم کالا در کشور مشمول استاندارد اجباری است، افزود: نسبت به استاندارد بودن کالاهای وارداتی هم حساسیت وجود دارد.
فیاض با اعلام اینکه نشان دار بودن کالای استاندار بازی دو سر برد برای مصرف کننده و تولید کننده است، گفت: بسیاری از تولید کنندگان فکر میکنند اداره کل استاندارد در نشان دار کردن کالاها تنها به فکر مصرف کننده است اما اگر تولید کننده نتواند گواهی استاندارد را دریافت نکند در بلند مدت دچار مشکل میشود.
مدیرکل استاندار مازندران، خاطر نشان کرد: یکی از گام های اساسی که برای توسعه پایدار در کشور باید برداشته شود استاندارد سازی کالاها و خدمات است و در تولید کالا باید چشم انداز حضور در بازارهای جهانی را ببینیم.
وی در ارتباط با اقدامات انجام شده برای توسعه فرهنگ استاندارد در مازندران از تحت پوشش قرار دادن هزار واحد تولیدی در استان مازندران خبر داد و گفت: نظارت بر روند تولید این کالاها با بازرسانی که تحت این مجموعه آموزش میبینند در برنامه کاری قرار دارد.
فیاض در ارتباط با وضعیت نظارت بر عملکرد طلا فروشیهای مازندران، افزود: حجم تخلفات در این صنف حتی گاهی به اندازه انگشتان یک دست هم نمیرسد و بازرسیها به صورت روتین در دستور کار قرار دارد.
وی به فعالیت آزمایشگاههای همکار در این حوزه اشاره کرد و افزود: نظارت بر عملکرد فعالان تولیدی مشمول استاندارد در دستور کار است.
نظارت بر استاندار بودن آسانسورهای فعال در استان مازندران هم موضوعی بود که فیاض در پاسخ به خبرنگار علم و فناوری مازندران، اظهار کرد: 16 شرکت بازرسی مربوط به آسانسور در استان مازندران فعال هستند و به صورت جدی حساسیتها لازم پیش از نصب آسانسور در دستور کار است و نظارت بر عملکرد این شرکتها بر عهده اداره کل استاندار است.
یکی دیگر از موضوعاتی که مورد نقد خبرنگار علم و فناوری مازندران قرار گرفت، ذینفع بودن اپراتورهای کنترل کیفت در مجموعهای که کار میکنند، هست.
که سئوال کردیم که آیا فردی که به عنوان عضو کنترل کیفیت در یک واحد تولیدی مشغول کار است و از همان شرکت حقوق دریافت میکند میتواند ناظر باشد و پیگیر مطالبات استاندارد باشد، فیاض پاسخ داد: البته این نقص قانونی هست که وجود دارد ولی همه تلاش ما این است که آموزشهای لازم داده شود و از طرفی تولید کنندگانی که صاحب نشان استاندارد شدند همه تلاش آنها این است که در این چرخه باقی بمانند به همین دلیل چندان نگرانی نسبت به این موضوع وجود ندارد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶:۳۷
شناسه خبر: 99024