خاصیت های شگفت انگیز مصرف میوه ها و سبزیجات

میوه ها و سبزیجات برگ دار حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر فراوان هستند و ارزش غذایی بالا و کالری کمی دارند که می توانند خطر ابتلا به خیلی از بیماری ها خنثی کنند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان مرکزی؛ اگر فردی بتواند از رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگدار پیروی کند، مزایای بسیاری از جمله محافظت در برابر بسیاری از بیماری‌ها را برای خود تضمین می‌کند.

در ادامه بهترین سبزیجات و میوه هایی که می‌توانند با هدف بهبود سلامت کلی به رژیم غذایی اضافه شوند آورده شده است:

 

سبزیجات برگدار

۱- گل کلم

انواع گل کلم زینتی - پوپونیک

به کلم پیچ نیز معروف است و یکی از مفیدترین سبزیجاتی است که افراد می‌توانند در سراسر جهان از آن استفاده کنند. می‌توان آن را به صورت آب پز یا خام مصرف کرد و دارای ارزش‌های مفید زیادی مانند ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی برای بدن است.

خوردن یک فنجان کلم پیچ خام ۶ برابر بیشتر از رژیم غذایی کامل بدن، ویتامین K، دو برابر ویتامین A، بیش از مقدار کافی ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن را تامین می‌کند.

۲- میکروجرین

میکروگرین - سامانه بیوتکنولوژی کشاورزی اگرینت - میکروگرین چیست/ تولید، فروش  و مصرف

گیاه سبز ناقصی است که دانه و گیاه تولید می‌کند و عمدتا برای تزئین ظروف غذا استفاده می‌شود، اما با این وجود، برای بدن انسان بسیار مفید است. این گیاه کوچک حاوی ویتامین‌های "K"، "E" و "C" است ”که برای نیاز بدن کافی است و مصرف کالری را که ممکن است باعث چاقی شود کاهش می‌دهد.

۳- کولارد سبز

این برگ‌ها شباهت زیادی به کلم پیچ و پیاز سبز دارند و با برگ‌های متراکم با طعم تلخ مشخص می‌شوند. گیاه کولارد سبز سرشار از کلسیم و ویتامین A و همچنین حاوی ویتامین B۹ و ویتامین C است که به بدن کمک می‌کند تا بهبود یابد.

کولارد یکی از بهترین منابع ویتامین K برای بدن انسان است و همچنین می‌تواند سطح انرژی را در انسان به میزان قابل توجهی بهبود بخشد، خطر شکستگی لگن را کاهش داده و از سلامت استخوان‌ها حمایت کند.

 برگ چغندر

۴- برگ چغندر

برگ چغندر سبز (یا چغندر) منبع خوبی از تغذیه است، زیرا سرشار از پتاسیم، فیبر، کلسیم و ویتامین‌های "A" و "K. " است. این برگ‌ها حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند کاروتن و لوتئین است وبه کاهش برخی از مشکلات چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید.

۵- کلم

خواص کلم پیچ سفید، سبز، قرمز و بنفش برای سلامتی، لاغری و پوست و مو

کلم از چند لایه برگ ضخیم تشکیل شده است و علیرغم متداول بودن آن، مردم معمولاً آن را به عنوان گیاهی که با روغن گیاهی، روغن یا سایر مواد مغذی که ارزش غذایی آن را کاهش می‌دهد پخته می‌پزند. کلم خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان مری کمک می‌کند، اما اگر به صورت خام یا جوشانده مصرف شود و یک غذای تخمیر شده باشد، می‌تواند سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن را افزایش داده و همچنین به کاهش وزن کمک کند.

کلم پیچ

کلم پیچ ممکن است برای افرادی که کلسترول بالا دارند مفید باشد. بررسی ها نشان می دهد که مردان با کلسترول بالا که به مدت 12 هفته 150 میلی لیتر آب کلم پیچ می نوشیدند، موارد زیر را تجربه کرده اند:

  • کاهش 10 درصد در لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول بد
  • افزایش 27 درصدی لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول «خوب»

تحقیقات دیگر نشان می دهد که آب کلم پیچ فشار خون، کلسترول خون و سطح قند خون را کاهش می دهد.

کلم پیچ در غذاهای ماکارونی، سالاد و ساندویچ استفاده می شوید. همچنین سعی کنید آب کلم پیچ آب تهیه کنید تا از فواید آن برای قلب بهره بگیرید.

کلم بروکلی

کلم بروکلی یک سبزی فوق العاده سالم است از خانواده کلم، کلم پیچ و گل کلم است. اینها همه سبزیجات چلیپایی محسوب می شوند.

هر فنجان کلم بروکلی خرد شده و آب پز شامل ترکیبات زیر است:

  • 55 کالری انرژی
  • نیاز روزانه کامل به ویتامین K
  • دو برابر مقدار توصیه شده روزانه ویتامین C

خوردن مقدار زیادی سبزیجات چلیپایی ممکن است خطر سرطان را کاهش دهد، زیرا این سبزیجات حاوی سولفورافان هستند. در تحقیقات حیوانی، سولفورافان اندازه و تعداد سلولهای سرطانی پستان را کاهش داده و رشد تومور را مسدود کرده است.

کلم بروکلی بسیار متنوع است. مردم آن را بو داده، بخارپز کرده یا سرخ می کنند. همچنین، بعضی از افراد آن را به صورت سوپ مخلوط کرده یا به صورت پخته در سالاد می خورند.

۶- شاهی

کالری شاهی؛ ۱۰۰ گرم شاهی چقدر کالری دارد؟ • ستاره

گیاهی است برگ دار که دارای خواص شگفت انگیز درمانی است و از دیرباز به عنوان داروی گیاهی شناخته شده است و برای سلامتی مفید است، زیرا سلول‌های بنیادی سرطانی را هدف قرار داده و توانایی تکثیر سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد. می‌توان آن را به راحتی به غذا‌های مختلف اضافه کرد و نیازی به آماده سازی ندارد.

۷- اسفناج

اسفناج

اسفناج غنی از آهن است. اسفناج یک سبزی با برگ پهن است. همچنین منبع بسیار خوبی از کلسیم، ویتامین ها، آهن و آنتی اکسیدان ها محسوب می شود. اسفناج به دلیل محتوای آهن و کلسیم، افزودنی خوبی برای هر رژیم غذایی بدون گوشت یا لبنیات است. یک فنجان اسفناج خام بیشتر از آب تشکیل شده و فقط 7 کالری انرژی دارد. این گیاه تولید گلبول‌های قرمز خون را افزایش داده و ظاهر نقایص لوله عصبی را کاهش می‌دهد و سرشار از اسید فولیک است که در پیشگیری از چندین بیماری کمک می‌کند. توصیه می‌شود که با هدف بهبود سلامت عمومی و ایمن سازی در برابر بیماری‌های مختلف فرد یکبار در روز اسفناج خام بخورد. علاوه بر آن، اسفناج مواد مغذی زیر را برای بدن شما تامین می کند:

  • اهن
  • فولات
  • منیزیم
  • کلسیم
  • ویتامین K
  • ویتامین A
  • ویتامین C
  • آنتی اکسیدان ها

ویتامین K برای بدن سالم و به ویژه برای تقویت استخوان ها ضروری است. میزان جذب کلسیم در بدن را بهبود می بخشد.

اسفناج همچنین مقدار کافی آهن را برای انرژی و خون سالم و میزان خوبی از منیزیم برای عملکرد عضلات و اعصاب را تامین می کند. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است. گزارش های تحقیقاتی حاکی از آن است که برگ های اسفناج ممکن است فشار خون را کاهش داده و به سلامت قلب کمککنند.

مردم از اسفناج به صورت خام در سالادها، ساندویچ ها و اسموتی ها لذت می برند. اسفناج پخته شده دارای فواید قابل توجهی برای سلامتی و افزودنی خوبی برای غذاها و سوپ های ماکارونی است.

۸- کاهو

آشنایی با خواص کاهو | بازار بین المللی گل و گیاه سپاهان

یکی از انواع سبزیجات غنی از ویتامین A و K است و طبق بسیاری از مطالعات، خوردن منظم کاهو ممکن است سطح چربی‌ها را در خون انسان بهبود بخشد و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

 

سایر سبزیجات

۱- کدو سبز

خواص کدو سبز

کدو سبز یکی از غذا‌های مغذی بوده که شامل ارزش غذایی بالا و مواد مغذی مانند: ویتامین C، ویتامین A، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، منگنز، فسفر وریبوفلاوین است و دارای طبع سرد و خک است.

این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B۱ و B۶ مورد نیاز بدن را نیز تأمین می‌کند. از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می‌توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان، ویتامین K و… اشاره کرد. مصرف کدو سبز به پیشگیری از بیماری اسکوربوت، کبودی و… که در نتیجه‌ی کمبود ویتامین C به وجود می‌آید کمک خواهد کرد، همچنین می‌تواند به پیشگیری از بروز سرطان و پیری زودرس بپردازد. در واقع این گیاه حاوی عناصر ضد سرطانی بوده و از سرطان کولون (روده بزرگ) پیشگیری می‌کند.

پتاسیم موجود در کدو سبز برای کاهش فشارخون بسیار مفید است و مصرف آن از افزایش قند و چربی خون جلوگیری می‌کند؛ بنابراین کدو سبز یکی از بهترین و مغذی‌ترین غذا‌ها برای مبارزه با بیماری هاست، به دلیل اینکه حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. همچنین از آن جایی که کدوسبز دارای ویتامین‌های C بالایی است، می‌تواند بیماری آسم را درمان کند.

برخی از دانشمندان معتقد هستند که کدو سبز حاوی ترکیبات ضد پیری بسیار خوبی است و به همین علت آنتی اکسیدان‌های موجود در آن موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان ۴۰ درصد می‌شود.

بر طبق تحقیق انجام شده توسط دانشگاه راش در شیکاگو، ویتامین A و E در ترکیب با اسید‌های چرب امگا ۳ جذب آنتی اکسیدن‌های محلول در چربی را تقویت کرده و به بازسازی مؤثر سلول‌های مغزی کمک می‌کند.

کاهش وزن با مصرف کدو سبز

بیش از ۹۵ درصد کدو سبز آب است و برای افرادی که قصد لاغری دارند بهترین منبع کاهش وزن به شمار می‌آید. همچنین، کدو سبز حاوی کالری کمی است به صورتی که هر ۱۰۰ گرم آن فقط حدود ۲۵ کالری دارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد.

فواید بیشمار مصرف کدو سبز

افزودن کدو سبز به نان‌ها و کلوچه ها، آن‌ها را سه برابر مرطوب‌تر و لطیف‌تر می‌کند.

کدو یبوست و سوء هاضمه را رفع و رگ‌های بدن را تمیز خواهد کرد.

برای یرقان بسیار مفید بوده و باعث کاهش تب بدن افراد خواهد شد.

کدو ادرار آور بوده و مصرف آن برای رفع اختلالات کلیه و مثانه بسیار مفید است.

همچنین مس یافت شده در کدو سبز تاثیر به سزایی در کاهش علایم آرتروز‌های روماتیسمی دارد.

نکاتی برای خرید و نگهداری کدو سبز

حتما در زمان خرید، کدو سبز‌هایی را انتخاب کنید که سنگین‌تر از اندازه شان بوده و دارای پوست براق و تمیز باشند. کدو را باید نشسته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید در اینصورت تا هفت روز سالم خواهند ماند.

همچنین، پوست کدوسبز نباید بیش از حد سفت باشد؛ چرا که که پوست سفت نشاندهنده بیش از حد رسیدن کدو است.

۲- نخود فرنگی

بذر نخود فرنگی؛ قیمت و خرید بذر نخود فرنگی

نخود فرنگی، جزء سبزیجات شیرین و نشاسته ای است که هر فنجان پخته شده آن 134 کالری انرژی بدن را تأمین می کند. نخود سبز منبع خوبی از پروتئین گیاهی است و خوردن آن یک روش موثر برای افراد گیاهخوار برای تامین پروتئین است.

نخود فرنگی و سایر حبوبات حاوی فیبر هستند که باکتری های مفید دستگاه گوارش را حفظ می کند. آنها همچنین غنی از ساپونین هستند که ترکیبات گیاهی هستند و ممکن است مزایای آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی داشته باشند.

۲- سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین- Sweet potato - لیست محصولات emiveh به همراه قیمت

سیب زمینی شیرین، جزء سبزیجات ریشه ای است که هنگام پختن با پوست، 103 کالری و 0.17 گرم چربی بدن را تامین می کند.

هر سیب زمینی همچنین حاوی ترکیبات زیر است:

  • مقدار زیادی ویتامین A
  • 25 درصد ویتامین C و B-6
  • 12 درصد از نیاز روزانه پتاسیم
  • بتاکاروتن که ممکن است سلامت چشم را بهبود بخشد و با سرطان مقابله کند.

مصرف سیب زمینی شیرین ممکن است به نفع افراد دیابتی باشد و به تنظیم قند خون کمک کند. ساده ترین راه برای لذت بردن از یک سیب زمینی شیرین این است که آن را با پوست آن بپزید و آن را با یک منبع پروتئین مانند ماهی سرو کنید.

۳- چغندر

چغندر و خواص درمانی آن +تفاوت چغندر با لبو در چیست؟ | سلامت وب پورتال جامع  ایرانیان

نوشیدن آب چغندر می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

یک فنجان چغندر حاوی 58 کالری همراه با:

  • 148 میکروگرم فولات
  • 442 میلی گرم پتاسیم

چغندر و آب چغندر برای بهبود سلامت قلب عالی هستند. این سبزی سرشار از نیترات های سالم برای قلب است. نوشیدن 500 گرم آب چغندر به طور قابل توجهی فشار خون را در افراد سالم کاهش می دهد. این سبزی همچنین ممکن است برای افراد دیابتی مفید باشد. چغندر حاوی آنتی اکسیدانی به نام آلفا لیپوئیک اسید است که ممکن است برای مشکلات عصبی مرتبط با دیابت مفید باشد.

۴- هویج

هویج گران شد - ایسنا

هر فنجان هویج خرد شده حاوی 52 کالری و بیش از چهار برابر میزان توصیه شده روزانه یک بزرگسال از ویتامین A به شکل بتاکاروتن است. ویتامین A برای سلامت بینایی حیاتی است و مصرف کافی این ماده مغذی می تواند از کاهش بینایی جلوگیری کند. برخی از مواد مغذی موجود در هویج ممکن است دارای خاصیت مبارزه با سرطان نیز باشند. عصاره آب هویج ممکن است رشد سلول های سرطان خون را از بین ببرد یا از آن جلوگیری کند.

هویج یک سبزیجات کاملاً متنوع است. هنگامی که به صورت خام مصرف شوند، فواید زیادی برای سلامتی فراهم می کنند.

۵- گوجه فرنگی

صادرات بذر گوجه فرنگی اصیل به عراق - گوجه - بازار خرید و فروش انواع گوجه

اگرچه گوجه فرنگی از نظر فنی یک میوه است، اما بیشتر مردم با آن به عنوان یک سبزی مصرف می کنند. هر فنجان گوجه فرنگی خام خرد شده حاوی:

  • 32 کالری
  • 427 میلی گرم پتاسیم
  • 24.7 میلی گرم ویتامین C

گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که در پیشگیری از سرطان نقش دارد. بررسی ها نشان می دهد که لیکوپن می تواند در پیشگیری از سرطان پروستات موثر باشد. بتاکاروتن موجود در گوجه فرنگی نیز اثرات ضد سرطانی دارد. دیگر آنتی اکسیدان های قوی موجود در گوجه فرنگی، مانند لوتئین و زاگزانتین، ممکن است از بینایی محافظت کنند. مردم می توانند گوجه فرنگی را به صورت خام مصرف کنند، اما با پختن آن لیکوپن بیشتری آزاد می شود.

۶- سیر

۱۵ تاثیر فوق العاده سیر خام بر سلامتی - قدس آنلاین | پایگاه خبری - تحلیلی

از مدت ها پیش سیر هم در آشپزی و هم در صنعت دارو استفاده شده است. سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است. گرم کردن سیر فواید آن را برای سلامتی کاهش می دهد، بنابراین بهتر است سیر را به صورت خام بخورید.

۷- پیاز

هر آنچه که باید در مورد پیاز و خواص آن بدانید! - مجله کا اچ پرو

هر فنجان پیاز خرد شده می تواند ترکیبات زیر را برای شما تامین کند:

  • منگنز
  • 64 کالری
  • ویتامین سی
  • ویتامین B-6

پیاز و سایر سبزیجات آلیوم، حاوی ترکیبات گوگردی هستند. این موارد ممکن است به محافظت در برابر سرطان کمک کنند.

در تحقیقات دیگر، مردان با بیشترین میزان مصرف سبزیجات آلیوم کمترین خطر ابتلا به سرطان پروستات را داشتند. همچنین، مصرف منظم پیاز و سایر سبزیجات آلیوم ممکن است خطرات سرطان مری و معده را کاهش دهد. برای داشتن حداکثر اثرات آنتی اکسیدانی، آنها را به صورت خام در ساندویچ و سالاد میل کنید.

۸- فلفل دلمه ای

خواص عجیب فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای به عنوان یک ماده خام یا پخته شده مورد استفاده قرار می گیرد. فلفل دلمه ای شیرین معمولاً در انواع قرمز، زرد یا نارنجی موجود است. فلفل های نارس و سبز نیز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، اما طعم آنها کمتر از رنگ های دیگر شیرین است.

یک فنجان فلفل دلمه ای قرمز خرد شده ترکیبات زیر را برای بدن شما فراهم می کند:

  • فولات
  • 39 کالری
  • 190 میلی گرم ویتامین C
  • 0.434 میلی گرم ویتامین B-6
  • بتاکاروتن که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می کند.

آنتی اکسیدان های موجود در فلفل دلمه ای شامل کپسانتین، کوئرستین و لوتئین (در انواع سبز) است که از بینایی محافظت می کند. فلفل دلمه ای بسیار متنوع است. آنها را به ظروف اسپاگتی، تخم مرغ مخلوط شده یا ساندویچ اضافه کنید و یا آنها را به صورت خام بخورید.

 

میوه های مفید

۱- سیب

مهم ترین “خواص سیب” برای سلامتی ، زیبایی و درمان بیماریها - معاونت فرهنگی و  دانشجویی وزارت بهداشت

سیب یکی از پرطرفدارترین میوه هاست و به علت اینکه حاوی مقدار زیادی ویتامین است برای درمان بیماری‌های گوناگون موثر خواهد بود. این میوه دارای توانایی‌های ضدسرطان قوی بوده که بدن را از شر سلول‌های سرطانی ایمن نگه می‌دارد و این امر یکی از بهترین مزایای سیب است.

دانشمندان انجمن تحقیقات سرطان آمریکا هم موافق هستند که مصرف سیب می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تا ۲۳ درصد کاهش دهد و همچنین چند ترکیب در پوست سیب، نشان می‌دهد که پوست سیب هم پتانسیل رشد در برابر سلول‌های سرطانی را دارد که، توسط محققان دانشگاه کورنل مشخص شده است.

علاوه بر این، سرطان کولورکتال را می‌توان با مصرف فیبر از بین برد بنابراین دفعه بعد که پوست سیب را در زباله می‌اندازید، به ارزش غذایی آن فکر کنید.

سیب حاوی مقدار زیادی فیبر است و زمانی که سیب می‌خوریم فیبر‌های محلول با چربی‌های روده رقابت می‌کنند. این رقابت بین الیاف و چربی، باعث کاهش جذب (LDL) چگالی لیپوپروتئین و سطح کلسترول بد و یا افزایش جذب (HDL)، چربی لیپو پروتئین و کلسترول خوب می‌شود که این باعث تنظیم و یا از بین رفتن کلسترول‌های مضر در بدن می‌شود.

سیب دارای آنتی اکسیدان است که در سیب‌های قرمز خوشمزه بیشتر یافت می‌شود. این آنتی اکسیدان، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند تا دفاع طبیعی بدن را ایجاد کند. سایر مواد مغذی موجود در سیب، ویتامین c است که دارای خواص ضد التهابی است به همین دلیل است که سیب به عنوان تقویت کننده‌های ایمنی بالا شناخته شده است.

آزمایش انجام شده بر روی موش‌ها نشان داد که مصرف منظم سیب در رژیم غذایی، باعث افزایش دوز بالای انتقال دهنده‌های عصبی به نام استیل کولین می‌شود. همچنین در آلزایمر، سلول‌های عصبی مغز آسیب می‌بینند و آب سیب که حاوی فلاونوئید‌ها است به بهبود سلول‌های آسیب دیده کمک می‌کند. بنابراین، نوشیدن آب سیب می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد و می‌تواند در برابر کوچک شدن و نابودی مغز مبارزه کند.

فیتوکمیکال‌ها و پلی فنول ها، مواد شیمیایی‌ای هستند که به سیب خواص درمانی می‌دهند و می‌توانند به بهبود آسم، مشکلات تنفسی و بهبود عملکرد کلی ریه‌ها کمک کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد، کودکانی که به طور منظم و مداوم آب سیب مصرف می‌کنند به نسبت افرادی که به ندرت آب سیب مصرف می‌کنند، خطر کم تری برای ابتلا به حملات آسمی و مشکلات تنفسی و خس خس کردن دارند. در مقابل، خوردن کامل سیب به نظر نمی‌رسد که برای آسم و مشکلات تنفسی و خس خس کردن کودکان مفید باشد.

یکی دیگر از فواید سلامتی مهم سیب این است که، با رادیکال‌های آزاد بی اکسیژن که باعث دیابت می‌شوند، مبارزه می‌کند. سیب، غنی از فیبر‌های محلول است، کلیدی برای تغییر نوسانات قند خون. میزان بالای فیبر محلول، پکتین موجود در سیب، به وسیله انتقال قند به جریان خون به میزان کم، به کنترل قند خون کمک می‌کند. زنانی که حداقل یک سیب در روز می‌خورند، ۲۸ درصد کمتر به دیابت نوع دو مبتلا می‌شوند، به نسبت افرادی که سیب نمی‌خورند.

۲- انار

انار از پرخاصیت ترین میوه های دنیا

انار یکی از سالم‌ترین میوه‌هاست. نه‌تنها سرشار از مواد مغذی است، بلکه ترکیبات گیاهی بسیار مفیدی هم دارد که خواص زیادی برای بدن دارند.

میزان آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار سه برابر بیشتر از چای سبز است. مطالعات نشان داده‌اند که انار اثرات ضدالتهابی دارد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

بنابراین، انار خواص گسترده‌ای روی سلامتی دارد. انار با آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات گیاهی فراوانش به کاهش التهاب و ریسک ابتلا به بیماری کمک می‌کند.

۳- آناناس

 

آناناس از مقوی ترین میوه های جهان

در بین میوه‌های گرمسیری، آناناس یکی از مغذی‌ترین میوه‌ها محسوب می‌شود. یک فنجان آناناس ۱۳۱ درصد از مقدار موردنیاز روزانه‌ی ویتامین C و ۷۶ درصد از مقدار موردنیاز روزانه‌ی منگنز بدن را تأمین می‌کند.

همچنین آناناس حاوی بروملین نیز هست؛ بروملین ترکیبی از آنزیم‌هاست که خاصیت ضدالتهابی دارند و برای هضم پروتئین مفیدند. مطالعات آزمایشگاهی و مطالعات روی حیوانات نشان می‌دهند که بروملین می‌تواند از سرطان و رشد تومورها جلوگیری کند.

بنابراین آناناس غنی از ویتامین C و منگنز است. بروملین موجود در آن با التهاب مبارزه می‌کند و ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

۳- گریپ‌فروت

گریپ‌فروت از سالم ترین میوه ها

گریپ‌فروت یکی از پرخاصیت‌ترین مرکبات است. این میوه علاوه بر اینکه یکی از بهترین منابع ویتامین و مواد معدنی به شمار می‌رود، به کاهش وزن و کاهش مقاومت به انسولین نیز کمک می‌کند.

برای مثال، طبق مطالعه‌ای که روی ۹۱ نفر انجام شد، افرادی که قبل از هر وعده‌‌ی غذایی نصف گریپ‌فروت تازه را خورده بودند نسبت به کسانی که گریپ‌فروت نخورده بودند، ۱/۳ کیلوگرم کاهش وزن بیشتری داشتند. همچنین سطح انسولین گروهی که گریپ‌فروت خورده بودند کاهش چشمگیری داشت و مقاومت به انسولین‌شان کم شده بود.

علاوه بر این نشان داده شده است که خوردن گریپ‌‌فروت باعث کاهش سطح کلسترول شده و از سنگ کلیه نیز جلوگیری می‌کند.

بنابراین، گریپ‌فروت میوه‌ای مغذی است که خوردن آن باعث کاهش مقاومت به انسولین، کاهش کلسترول و جلوگیری از سنگ کلیه می‌شود. همچنین برای کاهش وزن نیز مفید است.

۴- لیمو

لیمو از پرخاصیت ترین میوه های دنیا

لیمو یکی از مفیدترین مرکباتی است که به داشتن میزان زیادی از ویتامین C معروف است. این میوه با پایین آوردن چربی خون و فشار خون نقش بسیار مهمی در سلامت قلب ایفا می‌کند.

براساس نتایج مطالعات روی حیوانات، محققان اعلام کرده‌اند که ترکیبات گیاهی موجود در لیمو می‌تواند به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند.

مطالعات دیگری نشان داده‌اند که اسید سیتریک موجود در آب‌لیمو توانایی درمان سنگ کلیه را دارد.

بنابراین، لیمو با داشتن ویتامین C و دیگر ترکیبات گیاهی، به افزایش سلامت قلب، کاهش وزن و درمان سنگ کلیه کمک می‌کند.

۵- زیتون

زیتون از میوه های پرخاصیت برای بدن

زیتون منبع بسیار خوبی برای آهن، مس، کلسیم و ویتامین E محسوب می‌شود. همچنین به‌خاطر آنتی‌اکسیدان‌های فراوانش از بیماری‌های قلبی و آسیب‌های کبدی جلوگیری کرده و اثرات ضدالتهابی دارد. زیتون هم مانند آووکادو، اولئیک اسید دارد که برای سلامت قلب و جلوگیری از سرطان بسیار مفید است.

علاوه بر این، مطالعات روی حیوانات نشان می‌دهد زیتون به‌خاطر ترکیبات گیاهی‌اش خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

بنابراین، زیتون با داشتن انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها، از ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان و پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

۶- پرتقال

پرتقال از بهترین میوه های دنیا

پرتقال یکی دیگر از پرخاصیت‌ترین و محبوب‌ترین میوه‌ها در جهان است. خوردن یک پرتقال متوسط حجم قابل‌توجهی پتاسیم، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B مانند تیامین و فولات را به بدن می‌رساند.

ترکیبات گیاهی موجود در پرتقال مانند فلاونوئید، کارتنوئید و اسید سیتریک خواص زیادی برای بدن دارند؛ برای مثال اسید سیتریک خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهد.

پرتقال نیز همچون لیمو به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین C و اسید سیتریک به جذب آهن و جلوگیری از کم‌خونی کمک می‌کند.

بنابراین، پرتقال به‌عنوان میوه‌ای که ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های مهمی دارد، احتمال ابتلا به سنگ کلیه و کم‌خونی را کاهش می‌دهد.

۷- موز

موز از مقوی ترین میوه های دنیا

موز سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و فواید زیادی برای سلامت بدن دارد. این میوه پتاسیم فراوانی دارد، به‌طوری که یک موزِ متوسط ۱۲درصد از مقدار پتاسیم موردنیاز روزانه‌ی بدن را تأمین می‌کند.

یکی از خواص منحصربه‌فرد موز، به آرایش کربوهیدرات‌های آن مرتبط است. کربوهیدرات موجود در موز سبز و نارس، عمدتاً از نشاسته‌ی مقاوم تشکیل شده است که قند خون را کنترل کرده و باعث می‌شود احساس سیری کنید.

همچنین موز حاوی پکتین است که کنترل قند خون و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.

علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که مقدار زیاد کربوهیدرات و مواد معدنی موز باعث می‌شود منبع بسیار خوبی برای تقویت بدن پیش از ورزش باشد.

بنابراین، موز به‌خاطر ترکیبات غنی‌اش مانند پکتین و نشاسته‌ی مقاوم، برای ورزش کردن، کنترل قند خون و بهبود گوارش مفید است.

۸- انگور

انگور قرمز و بنفش از مغذی ترین میوه ها

انگور یکی از مغذی‌ترین میوه‌هاست که حجم زیاد آنتی‌اکسیدان‌هایش آن را متمایز از هر میوه‌ی دیگری می‌کند.

آنتوسیانین و رسوراترول موجود در انگور برای کاهش التهاب بسیار مفید هستند. همچنین طبق مطالعات روی حیوانات، ترکیبات گیاهی موجود در انگور از قلب، مغز، چشم‌ها و مفاصل محافظت می‌کند.

بنابراین، انگور قرمز و بنفش سرشار از مواد مغذی هستند که التهاب و ریسک ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهند.

 

انتهای پیام / ن

زمان انتشار: پنج شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۸:۰۷

شناسه خبر: 99107

مطالب مرتبط :
مصرف میوه و سبزیجات می تواند به زندگی طولانی تر منجر شود

کدام بهتر است؟ میوه تازه؛ خشک شده؛ یخ زده؛

اگرچه توصیه‌های فراوانی در خصوص مصرف میوه‌ها وجود دارد؛ اما شاید برخی در خصوص شکل مصرف آن پرسش‌هایی داشته باشند.

لب

توسط عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی هرمزگان بررسی شد

️ عامل پوسیدگی میوه های خرما در هرمزگان

️ عامل پوسیدگی میوه های خرما توسط عضو هیئت علمی بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش شناسايي شد.

مصرف سبزیجات برای جلوگیری از ابتلا به کرونا چه تاثیری دارد؟

مصرف سبزیجات برای جلوگیری از ابتلا به کرونا چه تاثیری دارد؟

مصرف سبزیجات برای جلوگیری از ابتلا به کرونا چه تاثیری دارد؟

مصرف میوه و سبزیجات می تواند به زندگی طولانی تر منجر شود

یک مطالعه جدید نشان داد:

مصرف میوه و سبزیجات می تواند به زندگی طولانی تر منجر شود

یک مطالعه جدید نشان داد که مصرف روزانه پنج وعده از انواع میوه‌ها و سبزی‌ها، از سیب گرفته تا کدو سبز، می‌تواند عمر شما را طولانی‌تر کند اما اگر آب‌میوه یا سیب‌زمینی‌سرخ‌کرده را در میان آن وعده‌ها قرار دهید، ممکن است مجبور شوید در مورد رژیم خود تجدیدنظر کنید.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب