به گزارش خبرگزاری علم و فناوری؛ عبدالحسین همتی سراپرده دانشمند و محقق کرمانی که سال گذشته دو عنوان دانشمند جوان و نویسنده کتاب هوش مصنوعی در صنعت نفت را در کارنامه خود ثبت کرده بود و مقالات علمی وی که مورد تایید جهانیان قرار گرفته بود در این خبرگذاری منتشر گردیده بود به تازگی عنوان دانشمند جوان عرصه صنعت نفتی در روسیه را نیز کسب کرده است .
همتی در کارنامه علمی خود چاپ بیش از ۱۲۰ مقاله ISI و چندین کنفرانس ملی و بین المللی را دارند. وی مولف و ویراستار چند کتاب در انتشارات معتبربین المللی مانند Elsevier است. نام وی (در کنار سه استاد دیگر مهندسی نفت ایران) در بین ۲ درصد دانشمندان برتر دنیا در سال ۲۰۱۹ بر اساس مطالعات دانشگاه استنفورد آمریکا و پایگاه داده اسکوپوس نیز قرار داشت.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان که استاد دانشگاه های چین نیز هست مهمترین مقالات خود را در خبرگذاری علم و فناوری منتشر ساخته است اما خبر درخشش دوباره وی افتخار دیگری است که بار دیگر نام استان کرمان در جهان را طنین انداز ساخته است.
عبدالحسین همتی سراپرده عضو هیئت علمی دانشگاه باهنر کرمان در گفتگو با خبرگذاری علم و فناوری درباره چاپ نخستین کتاب کاربرد هوش مصنوعی مهندسی نفت در انتشارات الزویر بیان کرد: هدف از نوشتن این کتاب نبود مرجعی در حوزه کاربرد روشهای هوشمند در مهندسی نفت بود.
همتی ادامه داد: حدود ۱۰ سالی است که در این زمینه تحقیق میکنم و با وجودی که این حوزه، یکی از موضوعات تحقیقاتی در سرتاسر جهان به ویژه آمریکا، کانادا و اروپاست، اما کتاب مرجعی نه فارسی و نه انگلیسی برای دانشجویان و اساتید وجود ندارد و همین امر موجب شد که به فکر نوشتن این کتاب بیفتم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه باهنر کرمان گفت: در این راستا با همراهی سه همکار خود آیدین لارستانی، کارشناس ارشد دانشگاه باهنر، عمار از اساتید الجزایر و ساسان حاجی رضایی، دانشجوی دکتری دانشگاه پرینستون آمریکا، پروپوزالی محتویات این کتاب نگارش شد و آن را برای «الزویر» (Elsevier)، معتبرترین انتشارات کتاب دنیا در رشته مهندسی نفت، فرستادیم .
همتی تصریح کرد: این کتاب در حال حاضر ۳۲۰ دلار قیمتگذاری شده و اولین و تنها کتاب در زمینه مهندسی نفت به شمار میرود که استادان نفت دانشگاههای ایران موفق به چاپ در انتشارات الزویر شدهاند.
وی عنوان کرد: بنده به تازگی موفق به کسب جایزه ویژه مسابقات دانشمندان جوان دنیا در زمینه مهندسی نفت در مسابقات جهانی International Young Scientists Awards in the Field of Oil and Gas: A Glance Into the Future در سال ۲۰۲۱ در کشور روسیه شد.
همتی افزود: این مسابقات به منظور شناخت دانشمندان جوان جهان در زمینه نفت و ارتقا تکنولوژی و ایدههای جدید در زمینه مهندسی نفت برگزار میشود تا بتوان رابطی عمیقی بین صنعت و تجارت و علم برقرار کرد و همکاریهای بین المللی را گسترش داد.
عضو هیت علمی دانشگاه باهنر کرمان تاکید کرد: گرچه حضور در مسابقات به واسطه عدم ارسال ویزا و تاخیر در ارسال آن برایمان فراهم نشد اما مقاله علمی ما مورد قبول داوران واقع شد و عنوان برتر این مسابقات را کسب کردیم .
این دانشمند جوان افزود: نحوه انتخاب برگزیدگان این مسابقات بر اساس سوابق تحقیقاتی و پروپزال پیشنهادی برای کار بر روی یک زمینه علمی مرتبط با مهندسی نفت است که ما پروپزالی در زمینه کاربرد نانوتکنولوژی در مهندسی نفت ارائه کردیم و به دلیل اهمیت و نوآوری موفق به دریافت جایزه ویژه این مسابقات شد.
وی با بیان اینکه در این مسابقات ۹۳ دانشمند جوان از سراسر دنیا شرکت کرده بودند گفت : بنده به عنوان دانشمند جوان ایرانی در این مقطع توانستیم نام ایران اسلامی را در ردیف کشورهای برترجهان در زمینه نفت قرار دهیم.
همتی عنوان کرد: نانوتکنولوژی در سالهای اخیر در صنایع مختلف از جمله مهندسی نفت مورد استفاده قرار گرفته است، نانوتکنولوژی در بخشهای مختلف مهندسی نفت از جمله اکتشاف، حفاری، مخزن، بهره برداری، و پتروشیمی مورد استفاه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در دوران کارشناسی مقالهای در زمینه نانو و مهندسی نفت مطالعه میکردم که در این مقاله ذکر شده بود نانوتکنولوژی آینده مهندسی نفت را تغییر میدهد و میتواند به افزایش برداشت نفت از مخازن نفتی زیرزمینی کمک کند. این مقاله باعث انگیزه بنده برای کار کردن در زمینه نانوتکنولوژی شد.
وی افزود: تاکنون کارهای تحقیقاتی زیادی در زمینه کاربرد نانوتکنولوژی در مهندسی نفت با همکاری محققین و اساتید مختلفی از دانشگاههای داخل و خارج کشور مانند دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعت نفت اهواز، دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز، شرکت مناطق نفت خیز جنوب، دانشگاههای کلگری، مموریال و مک گل کانادا و دانشگاه سوانسی انگلیس انجام داده ایم.
همتی در پایان خاطر نشان کرد : کارهای تحقیقاتی بنده در این زمینه به دو دسته کلی کارهای آزمایشگاهی و مدلسازی تقسیم میشوند تا کنون خواص مختلف نانوسیالات مانند ویسکوزیته و ضریب انتقال حرارت هدایتی، رئولوژی محلولهای پیلیمری حاوی نانو ذرات، آسیب سازند در حین تزریق آب با شوری کم حاوی نانوذرات و جذب آسفالتن بر روی سطح نانوکامپوزیتها را مدلسازی کرده ایم.
شایان ذکر است همه مقالات این دانشمند جوان کرمانی با اوازه جهانی در همین خبر گذاری با کلید واژه نانو ذرات و دانشمند جوان موجود است.
انتهای پیام / طهماسبی
زمان انتشار: سه شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 99170