به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
آلزایمر پس از بیماریهای قلبی، سرطان و سکته چهارمین عامل مرگ و میر در جوامع پیشرفته است. عوامل مختلفی از جمله سالخوردگی احتمال ابتلاء به این بیماری را افزایش میدهد که خود با وقایعی مرتبط است که در مغز فرد اتفاق میافتد که از آن جمله تجمع پروتئینی به نام «تاو» در سلولهای عصبی مغز است.

از سوی دیگر، همه ما انسانها در نقاط مختلف دنیا، همیشه در معرض بسیاری از بوهای مطبوع و نامطبوع قرار داریم. برخی از بوها در ما حس آرامش را القا میکنند و برخی از آنها باعث ایجاد حس تنفر میشوند. در همین راستا گزارشهایی مبنی بر کاهش حس بویایی در بیماران مبتلا به آلزایمر وجود دارد که در آنها امکان تحریک رشد دوباره اعصاب از طریق بو امکانپذیر است.
نکته مهم این است که اغلب بررسیها در این خصوص، معطوف به مباحث شناختی اثرات این بوها بر رفتار و روان افراد مبتلا به بیماریهای زوال عقل همچون آلزایمر بوده است و تاکنون تحقیقاتی در حوزه تأثیر فرم رایحه (بو) ترکیبات مختلف بر روی پروتئینهای دخیل در بروز این قبیل بیماریها ارائه نشده است.
گل محمدی خوشبو کننده عالی برای فضای است و ترکیب آن با ادویه معطر مانند دارچین، زنجبیل یا وانیل آسیاب کرده برای خوشبو کردن نقاط مختلف منزل مثل کشوها، جا کفشی، حمام و … مناسب است.

دارچین به دلیل طبع گرمی که دارد همراه با طبع متعادل گل سرخ، ترکیبی فوقالعاده ایجاد میکند. هر دوی این گیاهان برای درمان دردهای قاعدگی و همچنین سردرد مفید هستند و ترکیب آنها با یکدیگر، این خواص را تا چند برابر افزایش میدهد.
عطر و بوی این معجون بسیار دوست داشتنی است و اگر یکبار امتحانش کنید، طرفدار پروپاقرص آن خواهید شد.
پژوهشگران ایرانی اعلام کردند: ترکیبات شیمیایی ایجادکننده بوی خوش دارچین و گل محمدی تاثیر مثبتی بر عملکرد پروتئین دخیل در بیماری آلزایمر دارد.
با توجه به اهمیت روزافزون مبحث بو و انواع آلودگیها در هوای اطراف انسان، پژوهشگران ، اثرات مولکولی فرم رایحه ترکیبات مختلفی مانند سینمالدهید (ترکیب ایجادکننده بوی خوش در دارچین)، فنیل اتیل الکل (ترکیب ایجادکننده بوی خوش در گلمحمدی) و تترامتیل اتیلن دی-آمین (ترکیب شیمیایی بوی نامطبوعی مانند بوی ماهی) را بر ساختار و عملکرد پروتئین تاو، بهعنوان پروتئین مورد مطالعه در مبحث آلزایمر، بررسی کردهاند.

نتایج اولیه حاصل از این تحقیقات که برگرفته از اثر مثبت دو ترکیب با رایحه خوشایند یعنی دارچین و گلمحمدی است، بر اهمیت اثر رایحه روی پروتئینهای درگیر در بیماری مرتبط با مغز همچون آلزایمر در انسان تاکید داشته و میتواند زمینهساز تحقیقات مولکولی بیشتر با تأکید بر اثر رایحه در ایجاد سلامتی و بیماری در انسان باشد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 99293