یادداشت

شتابزدگی در رفع محدودیتها و اوج گیری مجدد

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان، آمار مبتلايان به بيماري کرونا در استان طي روزهاي اخير نه تنها کاهش نيافته، بلکه در حال افزايش است.

به گزارش خبرگزاری علم وفناوری هرمزگان؛ وقوع خیز ششم کرونا در پاییز با توجه به رفتار غیرقابل پیش‌بینی این ویروس و عدم رعایت مناسب از طرف جامعه، محتمل است. در این میان، باید اقدامات پیشگیرانه و مقابله با شیوع بیشتر آن، قبل از قرمز شدن شهرها اتفاق بیفتد و نمی‌توان که نگران وقوع موج ششم کرونا در کشور نبود.
اين در حاليست که طبق گفته هاي سخنگوي دانشگاه علوم پزشکي استان، روند واکسيناسيون در هرمزگان افزايش چشمگيري داشته است.
هرچند پیک ششم هنوز خیز برنداشته، اما در کمین است تا خود را به تخت‌های بیمارستان‌ها برساند. آن‌ هم در ایامی که بسیاری از مناسبت‌ها و سفرها با کمترین رعایت ایمنی و رعایت فاصله اجتماعی انجام می‌شود.
بنابراين مي توان گفت يکي ازعلت هاي افزايش آمار مبتلايان آن هم با هشدارهاي آغاز پيک ششم در کشور، قرار گرفتن در فصل پاييز با توجه به رفتارغيرقابل پيش‌بيني اين ويروس و عدم رعايت مناسب از طرف جامعه، محتمل است.
در اين ميان، بايد اقدامات پيشگيرانه و مقابله با شيوع بيشتر آن، قبل از قرمز شدن شهرها اتفاق بيفتد و نمي توان که نگران وقوع موج ششم کرونا در کشور نبود.
وزارت بهداشت هشدار داده است که هرگونه عادی‌انگاری و کاهش مراقبت‌های بهداشتی (شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله دو متری، شست‌وشوی مداوم دست‌ها و پرهیز از حضور در تجمعات) می‌تواند به افزایش آمار مبتلایان و قرمز شدن مجدد شهرها بینجامد، در حال حاضر شمار شهرهای قرمز کشور به 16 شهرستان افزایش یافته است؛ 119 شهرستان در وضعیت نارنجی، 227 شهرستان زرد و 86 شهرستان آبی هستند.

اواخر شهريورماه امسال بود که خبري مبني براينکه، براساس آخرين رنگ بندي اعلام شده از سوي وزارت بهداشت، همه شهرهاي استان هرمزگان از وضعيت قرمز کرونايي خارج شده است.
همچنين در اواخر مهرماه سال جاري نيز دورکاري کارکنان در ادارات و دستگاه هاي اجرايي براساس بخشنامه سازمان اداري و استخدامي کشور، لغو شد.
با اين وجود همانگونه که مقامات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي هشدار داده‌اند در صورت عادي‌انگاري و بي‌توجهي به واکسيناسيون، آبان ماه شاهد بروز و ظهور پيک ششم کرونا که مخوف تر از ساير پيک‌ها‌ست خواهيم بود.بايد از پيک‌هاي ديگر تجربه کسب کرد و زود هنگام رعايت پروتکل ها را کنار نگذاشت، زيرا ويروس کرونا ممکن است با رنگي جديد در کمين نشسته تا حمله کند.
مردم همچنان بايد اصول بهداشتي از جمله استفاده از ماسک، فاصله گذاري اجتماعي و شستن مرتب دست ها بايد به دقت رعايت کنند و مسئولان هم بايد توجه داشته باشند، با وجود اينکه واکسيناسيون عامل مهمي در مديريت اپيدمي است، اما به تنهايي کافي نيست.
آخرین خبرها از واکسیناسیون کرونا 
 بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون 50 میلیون و 373 هزار و 488 نفر دوز اول واکسن کرونا و 28 میلیون و 291 هزار و 777 نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 78 میلیون و 665 هزار و 265 دوز رسیده است؛ حال اينکه چگونه بتوانيم مقابل پيک‌هاي بعدي باشيم، مهم است زيرا، شرايط بيمارستان‌ها و اوضاع و احوال کادر درمان و اقشار مختلف مردم به گونه‌اي نيست که بتوانند يک پيک شديدتر از پيک پنجم را تحمل کنند. ديگر تواني براي سوگ هاي بيشتر و از دست دادن عزيزان باقي نمانده است.
عین‌اللهی، وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تصمیم برای واکسیناسیون، مسئله‌ای فردی نیست، یک تصمیم اجتماعی برای سلامت عمومی جامعه است، گفته است: توصیه ما کماکان رعایت فاصله‌گذاری، استفاده از ماسک و عدم حضور در تجمعات است چون کرونا فقط با واکسیناسیون از بین نمی‌رود، بلکه واکسن عاملی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و کرونا فعلا تا مدت‌ها در جهان وجود دارد اما مهم، رعایت پروتکل‌ها است.
بازگشایی مدارس علی‌رغم احتمال بروز موج ششم کرونا!
اگرچه وزیر بهداشت بروز پیک ششم کرونا را قطعی خوانده و اعلام کرده است که طبق برآورد دانشمندان نه‌تنها در ایران بلکه در جهان، موج ششم کرونا در آبان ایجاد خواهد شد، فعالیت هیچ‌یک از مشاغل با محدودیت روبرو نیست و سخنگوی وزارت آموزش و پرورش نیز پیش‌بینی کرده است که در نیمه دوم آبان همه مدارس امکان فعالیت حضوری داشته باشند.
باید توجه داشت که بازگشایی مدارس تنها محدود به فضای مدرسه نمی‌شود و این امر باعث شلوغ‌تر شدن وسایل حمل و نقل عمومی، افزایش گردش ویروس در جامعه و درنهایت افزایش شمار مبتلایان می‌شود؛آنچه مسلم است، ايمني جمعي در شرايطي فراهم مي‌شود که حداقل 70 ميليون نفر از جمعيت کشور 2 دوز واکسن را زده باشند و 2 هفته نيز از زمان واکسيناسيون گذشته باشد.
همچنين ناوگان حمل و نقل عمومي شهري به دليل تردد بالاي مسافران و ازدحام جمعيت به عنوان يکي از کانون‌هاي شيوع بيماري کرونا تلقي مي‌شود و رعايت نکردن پروتکل‌هاي بهداشتي مي تواند به مبتلا شدن بيشتر مسافران، رانندگان تاکسي و اتوبوس، در نهايت بين ديگر شهروندان به اين بيماري شود.
لازم است که مديران شهري هم  بر ضدعفوني کردن و رعايت فاصله‌ گذاري اجتماعي در زمان استفاده شهروندان از وسايل حمل و نقل عمومي تاکيد داشته باشند تا امکان انتقال بيماري در اين مکان‌ها به حداقل برسد.

انتهای پیام/

زمان انتشار: شنبه ۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۳:۵۴

شناسه خبر: 99481

مطالب مرتبط :
کرونا

پایان کرونا یا پایان یک موج کرونا، باور کنیم یا نه؟!

امید است، روزهای قرمز و سیاه کرونایی، هیچ گاه تکرار نگردد و آرامش نسبی از لحاظ کرونا به جامعه بازگردد.

۶۵

معاون بهداشت وزارت بهداشت با حضور در بندرعباس تاکید کرد

مدارس، نقطه آسیب پذیر ورود به موج ششم/ واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله ها در دست بررسی

معاون بهداشت وزارت بهداشت با توجه به بازگشایی حضوری مدارس، گفت: فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در مدارس الزامی است.

برنامه‌ریزی وزارات بهداشت و وزارت علوم جهت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها از اول آذر باشد

آیت الله رییسی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:

برنامه‌ریزی وزارات بهداشت و وزارت علوم جهت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها از اول آذر باشد

رییس جمهور با اشاره به اهمیت و نقش فضای علمی و آموزشی کشور در پویایی جامعه گفت: وزارت بهداشت، با همکاری وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش، طوری برنامه‌ریزی کند تا مدارس و دانشگاه‌ها از اول آذر طبق شیوه‌نامه‌ها بازگشایی شوند.

غع

یک مقام وزارت بهداشت:

روند کاهشی ابتلا به کرونا در کشور متوقف شده؛ نگرانیم/ دانشمندان به دنبال منشا کرونا

یک اپیدمیولوژیست و رییس کمیته راهبری مطالعات واکسیناسیون وزارت بهداشت، ضمن ابراز نگرانی از بروز موج ششم کرونا در کشور، گفت: به نظر می‌رسد که سرعت کاهش بیماری در کشور کُند و یا حتی متوقف شده و نگرانیم که همانطور که هنوز موج چهارم تمام نشده بود، وارد موج پنجم شویم؛ در حال حاضر هم هنوز موج پنجم تمام نشده است.

۱۴۱ شهر کشور در وضعیت قرمز کرونایی هستند

۱۴۱ شهر کشور در وضعیت قرمز کرونایی هستند

بندرعباس- معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در حال حاضر با یک افزایش جدی در مبتلایان به کرونا مواجه هستیم، گفت: هم اکنون ۱۴۱ شهر یعنی حدود ۳۲ درصد شهرهای کشور قرمز و ۳۲۹ شهر یعنی ۷۴ درصد قرمز و نارنجی هستند.

دکتر شیرانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان چهار محال و بختیاری؛

کاهش پروتکل های بهداشتی در چهارمحال و بختیاری/ کرونا در کمین عادی انگاری مردم

مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان گفت: در گذشته ۹۰ درصد مردم مسائل بهداشتی را رعایت می کردند و ضعف ما در راستای آن ۱۰ درصد مردمی بود که بهداشت را رعایت نمی کردند،در حال حاضر رعایت پروتکل های بهداشتی بسیار کم شده است و ۴۰ الی ۵۰ درصد رعایت بهداشت صورت می گیرد.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب