به گزارش خبرگزاری علم وفناوری هرمزگان؛ اگر بزنگاه ها و پیچ های آسیب زا و خطر آفرین عرصه های مدیریتی و تحت نظارت روشن شود دیگر وقوع تخلفات و جرایم اداری و سازمانی به حداقل می رسد .اینکه این روزها از هر گوشه وکناری خبری مبنی بردستگیری کارکنان دولت در رده های بالا و میانی به گوش می رسد نشان می هد که نظارت ها کافی نبوده و افراد از سلامت نفس برخوردار نیستند، هرچند مشکلات معیشتی و اقتصادی که سال های اخیر بر کشور و مردم سایه انداخته را نمی توان نادیده گرفت اما این مسئله توجیه مناسبی برای رفتارهای فاسد و فسادآفرین در دستگاهها وسازمان های دولتی وخصوصی و خصولتی نیست.
اگر جریان های مطالبه گری تحت عناوین و پویش های مختلف راه اندازی شده و برای احقاق حقوق از دست رفته و جلوگیری از فسادهای اداری برگزار وبرقرار بشود شاید دیگر شاهد رفتاری مفسده انگیز نباشیم. اینکه با مفسدان اقتصادی واداری برخورد قانونی درستی صورت نمی گیرد و مجرمان به اندازه ای که به جامعه از نظر روانی ضربه زده اند مورد مجازات قرار نمی گیرندرا نمی توان منکر شد.
اگر مفسدان اقتصادی که طی یک دهه اخیر رشد نجومی و قارچ گونه ای در بخش های اداری وخصوصی داشته اند به موقع شناسایی شده و برخورد مناسب صورت می گرفت و جلوی رفتارهای آسیب زا به خودشان ودیگران گرفته می شد امروز شاهد ریخت وپاش ها و حیف و میل بیت المال و اختلاس های متعدد در گوشه و کنار کشور نبودیم.
اینجاست که وجود رسانه های نقاد و بیطرف می تواند نقش مهمی در روشنگری و تدوین قانون نا نوشته ای مبنی بر جلوگیری از فساد و اختلاس در دولتها را فراهم کند اما زمانی که با نوشتن کوچکترین مطلب و اشاره ای به مظاهر فساد که از دید تیزبین رسانه و خبرنگار مخفی نمی ماند با رسانه برخوردهای گاز انبری می شود و حبس و محکومیت و پرونده سازی و سوپیشنه برای نامبرده محسوب می شود بسیاری از اهالی رسانه عطای روشنگری و واقع نگاری هارا به عطایش بخشیده وبه نگارش اخبار خنثی و مدح وستایش روی می آورند تا تا حداقل از گزند قانون درامان باشند.
به گفته رهبر انقلاب جریان جوان انقلابی اجازه زمین گذاشتن پرچم مطالبه گری و عدالت خواهی را در نظام جمهوری اسلامی ندارد.
سخنان رهبری که از یک طرف بر مطالبه گری، آرمان خواهی و عدالت خواهی جریان جوان انقلابی و دانشگاهی تاکید دارند و از سوی دیگر تلاش می کنند بین این مطالبه گری و اصل انقلاب و نظام اسلامی فاصله بگذارند چیست و چگونه باید فهم شود؟
رهبری در چند سال اخیر در سخنرانی های متعددی در کنار برشمردن دستاوردها در طول ۴۰سال گذشته به برخی ضعف ها هم اشاره می کنند. مسئله گام های برداشته نشده در حوزه عدالت از جمله مواردی است که همواره در سخنان رهبری تکرار می شود.
به عنوان مثال رهبری در پیامی که به مناسب مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی صادر کردند نوشتند: در حال حاضر، اقتصاد و فرهنگ در صدر فهرست اولویّتهای کشور است. در باب اقتصاد، علاوه بر مشکلات عمدهی مشهود، باید اذعان کنیم که در دههی پیشرفت و عدالت، نمرهی مطلوبی درباب عدالت به دست نیاوردهایم. این واقعیّتِ ناخواسته باید همه را به تلاش فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف، به مثابهی اولویت، وادار سازد. توصیهی صاحبنظران به ما میگوید که راه درست برای این مقصود اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملّی یعنی: اشتغال، تولید، ارزش پول ملی، تورم، اسراف و امثال آن است.
در نگاه رهبری ضعفهای جدی در حوزه تامین عدالت وجود دارد که این امر را تبدیل به یکی از آرمانهایی کرده که نیازمند پیگیری از سوی تشکلهای دانشجویی و مجموعههای جوانان انقلابی است.
همین نگاه و حمایتهای رهبری بود که باعث شد جریان عدالت خواه در کشور ریشه گرفته است. ورود به حوزه تبعیضها، مشکلات خصوصیسازی در حوزه صنعت و آموزش و پیگیری حقوق کارگران از جمله اقدامات جریان عدالت خواه متناسب با آرمان ها انقلاب بوده که در برخی موارد حمایت های صریح رهبری را هم منجر شده است.
عدالت خواهی و مطالبه گری در نظام جمهوری اسلامی در راستای تحقق بخشیدن به آرمان های انقلاب است که هم از پشتوانه مردمی و هم از پشتوانه اسلامی برخوردار است بنابراین با رعایت این خط کلی که در فرمایش رهبری هم مورد تاکید قرار گرفته هیج نهادی مصون از نقد و مطالبه گری نیست و هیچ کس هم نمیتوان خود را از این دایره خارج کرده و از مطالبه جوانان انقلابی فرار کند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: جمعه ۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 99602