به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ گروه صنعتی فناوران البرز به سرپرستی علی یغمایی برای اولین بار در جهان پکیجهای آموزشی لِگونیک (Legonic) را طراحی و تولید کرده است، این گروه صنعتی با هدف فعالیت در زمینه تحقیق طراحی و ساخت محصولات استراژیک در زمینه تحقق طراحی و ساخت محصولات استراژیک در حوزه الکترونیک و هوش مصنوعی از سال ۱۳۹۷ شروع به کار کردهاند.
یغمایی سرپرست این گروه مبتکر در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری در خصوص طراحی و ساخت پکیج آموزشی لگونیک (ربات) گفت: لگونیک محصولی تعاملی است و به گونهای طراحی و برنامهریزی شده تا کودکان و نوجوانان (لگونیکرها) را به سوی آشنایی با پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا سوق داده و شرایط ویژهای برای خلاقیت و تلاش آنها برای یادگیریهای بیشتر را فراهم آورده است به نوعی که کودکان با این لگونیکها با هوش مصنوعی کاملا آشنا میشوند.

یغمایی با بیان اینکه خلاء موجود در آموزش و یادگیری باعث طراحی و ساخت این لگونیک شد، اذعان داشت: این دستگاه و در حقیقت این روش آموزشی کودک را خود به خود به سمت یادگیری سوق میدهد، چرا که در این پکیج آموزشی کودک با ماژولهای الکترونیکی حرفهایی سر و کار دارد که یک متخصص الکترونیک با آنها سر و کار دارد و در واقع یک ربات انسان نما میسازد.
این نخبه جوان با اشاره به تفاوت لگونیک با اسباب بازی و ربات، تصریح کرد: لگونیکر (کودک و نوجوان) با ساخته خود ارتباط دو طرفه دارد و میتواند خواستههای ذهن خود را به اجرا درآورد و از الگوهای کلیشهای که غالبا در رباتیک استفاده میشوند فاصله گرفته و همچون یک موجود هوشمند با لگونیک ارتباط برقرار کند.
همه میدانیم در حال حاضر الکترونیک و نرم افزار دو عامل تعیین قدرت در جوامع بشری است و در کنار آنها با به کارگیری علم مکانیک انسان به دستاوردهایی رسیده تا بتواند آینده دنیا را به دلخواه خود تغییر دهد.
یغمایی با بیان اینکه لگونیکرها ابتدا با ساخت لگونیکها از تکنیکهای مکانیک استفاده کرده و در ادامه با استفاده از علم الکترونیک به جلو میروند و در نهایت وارد فضای برنامه نویسی میشوند تا بتوانند به جذابیتهای تعاملی لگونیک دست پیدا کنند، اذعان داشت: لگونیکها با عنایت به طراحی مرحله به مرحله اپلیکیشن لگونیک و لگونیکرها نسبت به هوش و توانی که از خود بروز میدهند میتوانند به مراحل بالاتر برنامه نویسی و در نهایت دستیابی به بینش نرم افزاری رسیده و قدم در دنیای تکنولوژی مدرن بگذارند.
وی افزود: همچنین لگونیک این فضا را ایجاد میکند تا با اضافه کردن ماژونهای (مجموعه قطعات الکتریکی فشرده) بیشتر کودکان و نوجوانان بتوانند به خلاقیتهای خود پاسخ دهند و قدمهای رو به رشدی را در امر یادگیری بردارند، که این مهم طول عمر جذابیت و مصرف محصولات لگونیک را بالا میبرد و به لحاظ اقتصادی خانوادهها را نسبت به هزینههای پرداختی آن خشنود خواهند شد.
لگونیک با الهام از ترکیب محتوای موضوعاتی مهم و گسترده نظیر الکترونیک، مکانیک، رباتیک، برنامه نویسی و سرگرمی در زندگی تربیتی کودکان و نوجوانان طراحی شده است، که با عرضه تولیدات جدید و با تکنولوژی بالاتر همواره دنیای جدیدتری را پیش روی کودکان و نوجوانان قرار داده به طوری که در راه تعلیم و پیشرفت آنها همواره همراهشان خواهد بود. همچنین طراحی نو و کاربردی لگونیک با بهرهگیری از تکنیکهای الکترونیک، مکانیک، رباتیک، برنامه نویسی و سرگرمی؛ طراحی راه پیش روی لگونیکرها از مبتدی تا حرفهای با ارائه محصولات طبقه بندی شده؛ پشتیبانی، آموزش تخصصی و گام به گام با استفاده از اپلیکیشن (کلوپ لگونیکرهای ایران)؛ طراحی و تولید محصولات کاملا اختصاصی با نگاه به فرهنگ و تاریخ ایران؛ بدون ایستایی و حرکت دائمی به سمت نوآوری؛ ارائه خدمات و فروش قطعات یدکی و قابل رقابت با هزینههای رباتیک و اسباب بازی، نقطه عطفی در صنعت کمک آموزشی کشور میباشد. محصولاتی که تاثیر بهسزایی در شکوفایی خلاقیت و پیشرفت فرزندان ما داشته و آنها را برای ورود به دنیای تکنولوژی مدرن تشویق و مهیا میکند.

سرپرست گروه صنعتی فناوران، حوزه فعالیت تیم تحقیق و توسعه گروه لگونیک را طراحی و تولید محصولات کودکان و نوجوانان (لوگونیکرها)، طراحی و تولید محصولات تعاملی پیشرفته علمی، طراحی و تولید محصولات تعاملی لوکس و طراحی و تولید محصولات صادراتی برشمرد و افزود: گروه لگونیک با بهرهمندی از واحد تحقیق و توسعه و به کارگیری نیروهای خلاق، باهوش و مجرب؛ همچنین ایجاد فضای خلاق و نوآور همواره از رقبای احتمالی خود پیشی گرفته و زمینهی شادی و نشاط اعضای کلوپ لگونیکرهای ایران را مهیا کرده است.
وی تصریح کرد: لگونیکهای کمک آموزشی کودک و نوجوانان (لوگونیکرها)، لگونیکهای تعاملی پیشرفته علمی و لگونیکهای تعاملی لوکس از انواع لگونیکها میباشند.
یغمایی بیان کرد: لگونیک به عنوان یک پدیده کمک آموزشی مدرن و بدون رقیب میتواند گردش مالی زیادی به همراه داشته باشد و با رعایت مواردی مثل سرعت ورود به بازار، ارائه محصولات جدید طبق زمان بندی مشخص، نوآوری و خلاقیت در محصولات، برندینگ، تبلیغات و فرهنگ سازی اجتماعی، طراحی قطعات طبق استانداردهای جدید لگونیک، واردات قطعات مصرفی الکترونیکی و بازاریابی تخصصی سود قابل توجهای ایجاد کند.

سرپرست این تیم با بیان اینکه لگونیکها با اسباب بازیها و رباتیکها تفاوت اساسی و چشمگیری دارند، اذعان داشت: اسباب بازیها هرگز تعاملی با فرزندانمان ندارند، هرگز قابل برنامه ریزی نیستند، توانایی به چالش کشیدن نبوغ کودکان و نوجوانان را ندارند چون قابلیت بروز خلاقیت در کودکان و نوجوانان را ندارند، اسباب بازیها در حین گران بودن عمر و ماندگاری کوتاهی در ذهن دارند و تا سن مشخصی بر روی کودکان و نوجوانان تاثیر دارند و مدلهای جدید اسباب بازیها مدلهای قبلی را از دور خارج میکنند در صورتی که لگونیک از تمام این موارد مبرا است.
یغمایی بیان کرد: اگر گذری به تاریخچهی رباتیک داشته باشیم متوجه میشویم که رباتیک در ایران کاملا به صورت آماتوری و کلیشهای اجرا میشود و اصولا وسیلهای برای دکور مدارس و موسسات میباشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه رباتیک در ایران نقشه مشخص، محوریت و پشتیبانی طبقهبندی شدهای ندارد و اکثرا سلیقهای آموزش داده میشود، افزود: رباتیک وسیلهی ابزاری در جهت شهرت موسسات میباشد که در نهایت تعامل رباتیک، شرکت در مسابقات و پیروزی در هر نحوه درست یا غلط است.

سرپرست این تیم خلاق اذعان داشت: رباتیک درحقیقت عشق یک طرفه به حساب میآید چون هیچگونه تعاملی با کودکان و نوجوانان ندارد و اصولا اتفاقات آن از قبل تعیین شده و کلیشهای است، اما لگونیک آمیزهای از تکنیک، احساس، تلاش و خصوصا نبوغ با احساسی دو جانبه بین خود و لگونیکرها بوده و دائما میل به کاوش و پیشرفت را در کودکان و نوجوانان ایجاد میکند.
لگونیک با ارائه محصولات متنوع میتواند طیف وسیعی از مخاطبان را در اجتماع مورد توجه قرار داده و در آینده بسیار نزدیک لگونیک بخشی از زندگی هموطنان شود. بی شک به زودی رباتهای تعاملی، ابزاری حذف نشدنی در خانوادهها خواهند بود و به تناسب خاستگاه متنوع مردم، موضوعاتی چون آموزش، تخصص، نمایش و تجملات باعث خواهد شد تا حضور آنها در میان خانوادهها پر رنگ شود.
انتهای پیام/