به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ اینترنت اشیاء به زبان ساده یعنی ارتباط حسگرها و دستگاهها با شبکه اینترنت، که از طریق این ارتباط و تعامل بین لوازم متصل به شبکه و کاربران دارای دسترسی مجاز به این شبکه، امکان مشاهده و کنترل لوازم متصل به شبکه برای کاربران آن فراهم میشود.
این مفهوم میتواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساختهای شهری و ترافیک باشد. از ماشین لباسشویی و یخچال گرفته تا پوشاک، این شبکه بسیاری از دستگاههای اطراف ما را در برمیگیرد، شرکت دانشبنیان پرتو الکترونیک نیز یکی از شرکتهایی است که در زمینه هوشمندسازی بر اساس اینترنت اشیاء (lnternet of Objects) فعالیت میکند.
علی رحمانی جوان ۲۷ ساله کارشناسی مهندسی پزشکی، مدیر این شرکت دانشبنیان در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری گفت: شرکت پرتو الکترونیک گجتهایی (دستگاههایی هستند که با تکنولوژیهای روز سروکار دارند و ایده خاصی را دنبال میکنند) را طراحی میکند که هر گجت بر اساس پروتکل وایفای هوشمندسازی را آسان میکند و بدون نیاز به هیچگونه سیمکشی و یا سروری، محصولی با هزینه کمتر و با کیفیت بالاتر نسبت به مشابه خارجی آن تولید میکند.
وی با بیان اینکه گجتهای شرکت شامل سرپیچ لامپ هوشمند، رله هوشمند تک کاناله و دو کاناله، پریزهای هوشمند چهارتایی و دوتایی که مجزا از هم هستند و به صورت جدا از هم میشود به آنها تایم داد چه معکوسشمار و چه سیگنالی، ادامه داد: صفر تا صد محصولات شرکت هم از لحاظ سختافزاری، هم از لحاظ نرمافزاری و هم طراحی محصولات توسط مهندسین خود شرکت انجام میشود، به طوریکه هر محصول یک وایفای مجزا دارد که به صورت مستقیم به آن متصل میشود و آن را کنترل میکند، همچنین تا دو رقم نیز میشود به آنها رمز داد و آنها را کنترل کرد و به وسیله تایمر تعبیه شده در آن برای روشن و یا خاموش کردن میتوان تایم داد تا در زمان مشخص روشن و یا خاموش شود، به عنوان مثال در روز و یا در هفته چه ساعتی روشن و یا خاموش شود.
رحمانی تصریح کرد: رقیبهای که شرکت ما دارند شرکتهای مثل شیائومی و اپل هستند که حتی محصولات آنها آپشنهایی کمتر از محصولات ما دارند، که به جرات میتوانم بگویم که محصولات ما هم از لحاظ پشتیبانی، هم از لحاظ گارانتی و هم از لحاظ آپشنها (توان گـُزینی) با کیفیت و بالاتر از محصولات شرکتهای خارجی است.
مدیرعامل این شرکت با اشاره به آپشنهای محصولاتشان اذعان داشت: تمام سیستمهایی که با اینترنت اشیاء کار میکنند نیاز به یک مودم یا سرور اینترنت دارند ولی سیستمهایی که ما در شرکت طراحی کردیم هم با اینترنت کار میکنند و هم بدون اینترنت به صورت دستی کار میکنند؛ بهطوری که شما با گوشی یا لپتاپ مستقیم به یکی از گجتهای ما متصل میشوید و آن را تحت مدیریت خود قرار میدهید و به آسانی به وسیله تایمر آن میتوانید هر سناریویی را که میخواهید برای آن تعریف کنید و کنترل روشن و خاموش کردن آن را در اختیار بگیرید.

رحمانی در خصوص پریزهای هوشمند شرکت، اذعان داشت: پریز هوشمند وای فای محصولی با فناوری اینترنت اشیاء (IOT) با امکان ارتباط از طریق شبکه وای فای است که شما به راحتی میتوانید از راه دور و با استفاده از تلفن همراه از میزان مصرف انرژی دستگاههای متصل به آن اطلاع یافته و در صورت نیاز آنها را خاموش و یا روشن کنید.
وی خاطر نشان کرد: پریز هوشمند وای فای مستقیما به مودم متصل شده و نیازی به دستگاه مرکزی ندارند. برای نصب این پریزها نیازی به تغییر سیم کشی ساختمان نبوده و به راحتی روی پریزهای استاندارد نصب میشوند و قابلیت جابجایی را نیز دارند؛ این گجت هوشمند قابلیت برنامه ریزی و تعریف سناریو را دارد و با استفاده از نرمافزار موبایل به آسانی میتوان برنامه زمانبندی برای روشنایی خودکار تعریف کرد.
مدیرعامل این شرکت ادامه داد: همچنین در سناریوهای خودکار میتوان روشن و خاموش شدن را بر اساس یک رویداد خاص برای این پریزها تعریف کرد و برای نصب تعداد زیادی از این پریزها در ساختمانها هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و میتوان برای کنترل گروهی آنها نیز از طریق اپلیکیشن آن برنامه ریزی کرد.
وی نصب سریع و آسان بدون نیاز به تغییر سیمکشی، دارای سیستم امنیتی بالا مطابق با استانداردهای جهانی، دارای خروجی برق، دارای نرم افزار اندروید و IOS برای کنترل بوسیله انواع گوشی و تبلت، کنترل از طریق اینترنت و بدون اینترنت، امکان تعریف سناریوهای مختلف برای روشن خاموش شدن خودکار بر اساس زمان و ... را از مزیتهای این پریزهای هوشمند برشمرد.
اگر شما جزء آن دسته افرادی هستید که به میزان مصرف انرژی لوازم برقی خود اهمیت میدهید و میخواهید در صورت نیاز آنها را از راه دور خاموش و یا روشن کنید این گجت کاربردی را از دست ندهید. زیرا پریز هوشمند وای فای همانند یک کنتور برق هوشمند با قابلیت کنترل از راه دور عمل میکند.

مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه سرپیچ لامپ هوشمند نیز به عنوان یک واسط بین سرپیچ معمولی خانهی شما و لامپ قرار میگیرد و این امکان را میدهد که با موبایل به سرپیچ متصل شوید و لامپ را کنترل (روشن و خاموش) کنید، افزود: به عنوان مثال برای اتصال به لامپ نیازی به اینترنت، مودم و یا دستگاه اضافی دیگری نیست و گوشی موبایل مستقیم به صورت بلوتوث به وایفای داخلی سرپیچ هوشمند وصل میشود که در صورت داشتن مودم در خانه میتوانید لامپها را از طریق اینترنت از هر فاصلهای کنترل کنید.
وی نصب سریع، آسان، بدون نیاز به مودم، هاست یا هاب، عدم نیاز به سیمکشی، امنیت بالا در اتصال، قابلیت تعریف و تغییر رمز عبور (پسورد برای اتصال)، امکان نصب هر نوع لامپ و ... از ویژگیهای سرپیچ لامپ هوشمند برشمرد.
مدیرعامل این شرکت اذعان داشت: سرپیچ هوشمند با داشتن تایمر به شما این امکان را میدهد تا هنگامی که به مسافرت میروید بتوانید آن را تنظیم کنید تا به صورت اتوماتیک در زمانهای مختلف روشن خاموش شود و امنیت خانهی شما را با شبیهساز حضور برقرار کند، علاوه بر این در صورت داشتن مودم در خانه میتوانید سرپیچ هوشمند را از طریق اینترنت از هر فاصلهای کنترل کنید.

رحمانی در ادامه رله هوشمند را یک ابزار همه کاره عنوان کرد و افزود: رله هوشمند این امکان را میدهد تا جریان برق را از راه دور با موبایل کنترل کنید، برخی از وسایل برقی با قطع و وصل جریان برق روشن و خاموش میشوند که برای کنترل این دستگاهها در سیستم خانه هوشمند از رله هوشمند استفاده میشود.
مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه رلهها در واقع اتصال برق به پریز را تحت کنترل خود در میآورند، تصریح کرد: با استفاده از رلههای هوشمند وسایلی از قبیل کولر، پکیج، شوفاژ و … از طریق اپلیکیشن خانه هوشمند قابل کنترل میباشند.
رحمانی ایجاد ایزوله الکتریکی بین قسمت کنترل و بار مدار افزایش توان خروجی مدار (تقویت توان خروجی قسمت کنترلی) را از کاربردهای اصلی رله هوشمند برشمرد و افزود: از اصلیترین مزایای رله هوشمند توانایی ایزوله سازی آن است. به کمک این قابلیت، میتوانیم بخشهای معیوب مدار را از بخشهای سالم آن جدا کنیم تا از گسترش آسیب به کل سیستم جلوگیری کنیم.
رله هوشمند یک نوع کلید الکتریکی مکانیکی سریع محسوب میشود؛ در این دستگاه، ضمن عبور جریان الکتریکی از درون یک سیم پیچ، یک میدان مغناطیسی به وجود میآید. این میدان باعث تحریک تیغههای مکانیکی شده و عکسالعمل دستگاه را رقم میزند. از مهمترین دلایل استفاده از رله در مدار تابلو برق، کنترل و راهاندازی تجهیزاتی با جریان بالا، با استفاده از یک سیگنال کنترل کننده ضعیف یا جریان کم میباشد.
رله هوشمند در اکثر اوقات مشابه کلیدهای الکتریکی در مسیر سیم فازها قرار میگیرند، در حقیقت از رلهها برای روشن و خاموش کردن دستگاههای الکتریکی استفاده میشود. همچنین بسته به نوع کاربرد رله هوشمند، میتوان از آن برای حفاظت و کنترل در تابلو برق صنعتی استفاده کرد. یک رله این قابلیت را دارد که در زمان کم و با سرعت پاسخگویی بالا، مدار الکتریکی را قطع و وصل نماید.
وی در ادامه با بیان اینکه متخصصان شرکت تیمی کاملا جوان هستند که اکثرا یا دانشجو میباشند و یا به تازگی فارغالتحصیل شدهاند، یادآور شد: صفر تا صد محصولات مثل کدنویسی، طراحی نرمافزار، سختافزار، گرافیک و ... توسط این جوانان خلاق و مبتکر انجام میشود و تنها قطعاتی مثل آیسی که در داخل تولید نمیشود را وارد میکنیم.
رحمانی با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا ۸ نفر مستقیم و ۱۰ تا ۱۴ نفر غیر مستقیم در شرکت مشغول به کار هستند، تصریح کرد: در نظر داریم سبد محصولاتمان را به ۱۰۰ محصول افزایش دهیم.

مدیرعامل این شرکت با اشاره به اینکه اینترنت اشیاء انقلاب جدیدی در دنیای تکنولوژی است که تمام کشورهای بزرگ دنیا رو به آن آوردهاند، اذعان داشت: بر اساس احساس نیاز کشور به اینترنت اشیاء و هوشمندسازی تصمیم گرفتیم که در این زمینه فعالیت کنیم چرا که فرصت خوبی است تا نه تنها خودمان را به کشورهای پیشرفته برسانیم بلکه از آنها سبقت بگیریم.
رحمانی افزود: در حال حاضر در بحث اینترنت اشیاء، جنگ بزرگی بین کشور چین و کشور امریکا شکل گرفته است به طوری که شرکت هواوی در کشور چین مودمهای پایه کوچکی را طراحی و وارد بازار کرده است که هنوز بستر آن وجود ندارد و به نوعی اعلان جنگ کرده است، در نتیجه فرصت بسیار خوبی است تا از دانش و تواناییهای جوانان کشورمان در بحث الکترونیک استفاده کنیم.
در دهه پنجم انقلاب مسئولین باید شرکتهای دانشبنیان را ویژه ببینند و همه پایکار باشند تا شاهد رشد و شکوفایی جوانان انقلابی و دغدغهمند در همه عرصهها باشیم.
انتهای پیام/