به گزارش خبرگزاری علم و فناوری،شرکت آصف (اکسیر صنعت فرساد) از شرکت کننده های نمایشگاه ملی فناورانه و دانش بنیان بسیج، یک شرکت علمی تحقیقاتی و تولیدی در حوزه صنایع شیمیایی است که تیم آن متشکل از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تهران و امیرکبیر می باشند.
زینب حاجیلری مدیر تحقیق و توسعه شرکت آصف در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ گفت: در تجربه سالها کار تحقیقاتی و تولیدی متوجه شدیم که عموما واحد R&D (تحقیق و توسعه) در حوزه صنایع شیمیایی وجود ندارد و به همین دلیل است که ما یا نمی توانیم یکسری محصولات را تولید کنیم یا نمی توانیم بهینه سازی و افزایش کیفیت محصول را داشته باشیم. بر همین اساس شرکت آصف را در سال ۱۴۰۰ راه اندازی کردیم.
وی افزود: یکی از فناوری های ما، تولید شانه تخم مرغ از سرگین گاو است که برای اولین بار است که در ایران ساخته میشود. سرگین گاو قیمت بسیار پایین و در عین حال کاربرد خیلی کمی دارد و دامداران از تخلیه سرگین گاو از واحد های دامداری استقبال زیادی دارند. چرا که استفاده از این سرگین به عنوان کود، نیازمند این است که حدود ۵ سال سرگین در دامداری ها بماند که دامداران معمولا این کار را انجام نمیدهند و با این کار در تولید کاغذ از منابع درخت کمتر استفاده می شود.
اولین محصول تولیدی ما هیومیک اسید بوده و دوسال است که فروش آن را آغاز کرده ایم. هیومیک اسید یک کود کشاورزی است که باعث افزایش تجمع مواد آلی در خاک شده و در عدم تخریب زیست بوم موثر است.
وی با اشاره به تولید الکل طبی با شروع کرونا اضافه کرد: ما با ظرفیت ۲۰ تن در ماه تولید را آغاز کردیم و توانستیم قسمتی از مشکل کشور را حل کنیم که ۶ ماه گذشته به خاطر کاهش تقاضا خط تولید را متوقف کردیم.
وی با اشاره به جایگزین کردن محصول جدید شرکت به نام فولویک اسید گفت: فولویک اسید کودی است که در ایران هیچ تولید کننده ای ندارد و شرکت های دیگر وارد کننده آن هستند و توانستیم در یک سال گذشته پایلوت این طرح را پیش ببریم.
حاجیلری ضمن اشاره به محصول جدید شرکت گفت: در حوزه تثبیت ریزگردها، مشکلی که جنوب کشور با آن درگیر هستند، پوششی تولید کردهايم که یک ترکیب آلی کودی است و برخلاف مالچ نفتی و مشکلات زیست محیطی آن، میتواند به مرور خاک را بهبود دهد و باعث افزایش بازدهی و راندمان خاک شود؛ اکنون این محصول در مرحله آزمایش و اجرای میدانی است.