دستگاه اتوماتیک رنگ آمیزی و شستشوی لام های آزمایشگاهی

کد مطلب: 36782  |  تاريخ: یکشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۶  |  ساعت: ۱۲:۲۸


توسط دانش آموزان دختر کرمانی ساخته شد؛

دستگاه اتوماتیک رنگ آمیزی و شستشوی لام های آزمایشگاهی

مهتاب شریف‌زاده و فاطمه فتحی‌زاده دانش‌آموزان مقطع پیش‌دانشگاهی شهر کرمان با ساخت دستگاه اتوماتیک رنگ آمیزی و شستشوی لام های آزمایشگاهی مرحله استانی نوزدهمین دوره جشنواره خوارزمی را با موفقیت پشت سر گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کرمان، مهتاب شریف‌زاده و فاطمه فتحی‌زاده دانش‌آموزان مقطع پیش‌دانشگاهی شهر کرمان که مرحله استانی جشنواره خوارزمی را با موفقیت پشت سر گذاشتند در مصاحبه با خبرنگار ما پیرامون طرح ارسالی خود گفتند: عنوان طرح ما رنگ آمیزی و شست و شوی لام های آزمایشگاهی است. کار ما زیر شاخه ای از علوم زیستی و علوم پزشکی است و به طور کلی زیر مجموعۀ میکروبیولوژیک محسوب می شود.

این دو دانش‌آموز مخترع در مورد نحوۀ شکل‌گیری ایدۀ ساخت دستگاه عنوان کردند: در آزمایشگاه برای آن که نمونه ای دیده شود ما نیازمند رنگ آمیزی آن هستیم برای مثال نمونه ای که می‌تواند باکتری باشد، ابتدا آن را تهیه می‌کنیم و کشت میدهیم سپس برای آن که دیده شود باید رنگ‌آمیزی شود که یک رنگ‌آمیزی روتین دارد که به وسیله این رنگ آمیزی، باکتری‌ها تفکیک می‌شوند و می‌توانیم آن‌ها را از یکدیگر تشخیص دهیم. اما از آن جهت که رنگ‌هایی که وجود دارند سرطان‌زا هستند و برای انسان مضر می‌باشند ما دستگاهی را اختراع کردیم که به صورت تمام اتوماتیک لام‌ها را قرار می‌دهیم سپس توسط دستگاه رنگ‌امیزی و شستشو می‌شوند و لام رنگ آمیزی شده را تهیه می‌کند.

ایشان با اشاره به اولین حضور خود در جشنواره خوارزمی ادامه دادند: کاری که انجام داده‌ایم پیش از این نمونه مشابه داشته است ولی در دستگاه ما بهبود داده شده است و توانسته‌ایم آن را ارتقا دهیم و اشکالات و معایب آن را برطرف کنیم.

مهتاب شریف‌زاده و فاطمه فتحی‌زاده ضمن بیان مزایا و قابلیت‌های طرح خود گفتند: تاکنون چنین دستگاهی در ایران ساخته نشده است و تمامی دستگاه‌هایی که مورد استفادۀ آزمایشگاه‌ها قرار گرفته است خارجی بوده که در صورت تجاری‌سازی آن در این زمینه خودکفایی ایجاد می‌شود و دیگر نیازی به واردات چنین دستگاه‌هایی وجود ندارد و از طرفی با توجه به رفع نقص‌های مشابه خارجی می‌توانیم در عرصه بین‌الملل با نمونۀ خارجی آن رقابت کنیم و به دیگر کشورها نیز صادر نماییم.

این دو مخترع جوان توضیحات تکمیلی در مورد نحوۀ کار دستگاه خود را به بعد از جشنواره خوارزمی موکول کردند و افزودند: امیدواریم بعد از پایان جشنواره بتوانیم این دستگاه را توسعه داده و آن را تکمیل نماییم.


انتهای پیام/ع


http://stnews.ir/content/news/36782/دستگاه اتوماتیک رنگ آمیزی و شستشوی لام های آزمایشگاهی

چاپ خبر