به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از قم؛ محمد صالح رحمانی مخترع جوان ایرانی است که دستگاه کمک یار جانبازان قطع نخاع،داروی ترمیم عصب ، پدافند غیر عامل رد کمین دشمن ،دستگاه تولید برق رایگان،ماشین بدون سوخت و آلایندگی و مکمل ورزشی توتال را با حداقل تحصیلات دیپلم در کارنامه خود دارد.
اولین اختراع در سن ده سالگی
در گفت و گوی خبرگزاری علم و فناوری با رحمانی وی اذعان داشت: در سن ده سالگی اولین اختراع خود را جامه ی عمل پوشاندم.این اختراع خنک کننده غذای کودک و نوزاد بود. مثل همیشه که اختراع زاییده احتیاج است نیازهای موجود در زندگی روزمره و نیاز به پیشرفت و تکامل و ایجاد سهولت در زندگی خودم و دیگران باعث شد تا این اختراع را پیاده سازی کنم.
پدرم جرقه های اولیه اختراع را در من ایجاد کرد
مخترع جوان کشورمان در زمینه نحوه شکل گیری جرقه های اولیه نوآوری و ابتکار گفت: از سن 7 سالگی هر 5 نمره بیستی که در مدرسه میگرفتم پدر از باب تشویق یک هدیه تهیه می کرد از لوازم التحریر تا بازی های فکری،یک بار یک بسته آموزشی الکترونیک (کیت) تهیه کردند و به من هدیه دادند،این جرقه شروع و کشف علاقه به علم بسیار جذاب الکترونیک و ورود من به دنیای کشف و اختراع تکنولوژی بود.بعد از ساخت کیت های مختلف شروع به طراحی کیت کردم که مرحله ای بالاتر از مونتاژ کیت بود.تا چند سال اول هویه ای که داشتم یک هویه بسیار قدیمی مربوط به زمان کودکی پدرم بود و هنوز آن هویه دسته چوبی خاطره انگیز را به یاد دارم.
در مسیر علم سختی های فراوانی را متحمل شدم
رحمانی در زمینه سختی های مسیر علم و فناوری گفت: خداوند تبارک و تعالی راه تکامل وتعالی انسان را اینگونه مقدر نموده است که جهد و تلاش راه رسیدن به خوبی ها باشد. هیچ راهی بدون دست انداز نیست.بعضی ها مصرع "که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکل ها" را شنیده اند اما من با تمام وجود لمس کرده ام.
وی افزود: تولید علم نیز سختی هایی به همراه دارد. اما به قول بدن سازها که درد خوب و درد بد را بعد از تمرین تمییز می دهند، علم هم سختی خوب و بد به همراه دارد، سختی های خوب آن سختی هایی است که ایجاد می شود مانند شب بیدار ماندن ها و ... اما سختی بد آن سختی است که ایجاد می کنند.
خداوند باعث شکوفایی استعدادهایم شد
فعال علمی کشور کمک خداوند متعال در زمینه موفقیت هایش متذکر شد و بیان داشت : هر چند زمان گذشت و طرح های بنده قدرت و قدرت بیشتری گرفت، سختی ها بیشتر شدند، حزف های تلخ که انگیزه را از بین می برند ، قول های حمایت که داده می شد و عمل نمی شد، اشخاصی که با اهداف سودجویانه یا به طمع به طرح هایم می پرداختند، دست و پنجه نرم کردن با این مشکلات خیلی آسان نبود و نیست، اگر کمک خدای متعال نبود هرگز شکوفایی رخ نی داد، کما اینکه غنچه ای را سرما می زند و می میریزد و نمی شکفد، اما باغبانی وجود دارد که اجازه وقوع به این حوادث نمی دهد.(و ان مع العسر یسرا.)
برخی از اختراعات رحمانی
رحمانی در توضیح اختراعات خود گفت:دستگاه کمک یار جانبازان قطع نخاعی تمام مشکلات یک جانباز قطع نخاع و یا یک معلول ویلچری را برطرف می کند.
وی گفت :داروی ترمیم عصب قابلیت ترمیم بافت های آسیب دیده نورون را به صورت آنابولیک داردکه در دندانپزشکی و همچنین برای بیمارانی که به تازگی دچاز قطع عصب شده اند کاربرد فراوانی دارد.
مخترع جوان کشورمان اختراع مکمل ورزشی توتال را یک مکمل غذایی دارویی کاملا طبیعی دانست و اذعان داشت: این مکمل ورزشکاران حرفه ای را از مصرف هر گونه مکمل مانند پروتئین،کربوپروتئین،گلوتامین،کراتین و آمینو اسیدها وهمچنین داروهای افزایش قدرت و داروهای پاکسازی کبد ، بی نیاز می سازد.وی افزود : یک مکمل،یک بار هزینه و برطرف کردن تمام نیازها،ایده آلی آرمانی است که هر ورزشکار حرفه ای در ذهن خود دارد و این مکمل این خواب زیبا را دست یافتنی کرده است. که به علت طبیعی بودن مواد اولیه و روش ساخت اعضای داخلی بدن دچار آسیب و اختلال نمی شوند.
نیازمند حمایت برای تجاری سازی اختراعات
نمونه اولیه طرح های رحمانی ساخته شده است وی در این زمینه بیان داشت:برای هر طرح از خرید قطعات گرفته تا هزینه های ساخت و لابراتوار و تست طرح به طور کامل شخصی هزینه شده و از هیچ ارگان و نهادی بودجه دریافت نشده و حتی ارگانهایی که قول حمایت و بودجه دادند و نامه نگاری کردند که از بنده حمایت شود،هیچکدام از قول هایشان تحقق پیدا نکرد و نه تنها حمایت مالی صورت نگرفت بلکه حمایت های علمی و تجهیزاتی هم صورت نپذیرفت.اما به علت عدم همکاری نهاد های ذیربط و عدم اسپانسرینگ همه اختراعاتم به صورت راکد مانده اند و هیچکدام تولید انبوه و تجاری سازی نشده است.
همکاری مسئولین برای فراهم شدن فرصت برای خدمت به جامعه
یکی از دغدغه های اصلی رحمانی خدمت به کشور است ، وی اذعان داشت: گاهی شخصی میتواند خدمتی را انجام دهد اما شرایط دست و پای او را میبندد یا حداقل اینکه شخص خادم را نمیشناسند، پس او نمیتواند خدمت را به نحو احسن انجام دهد.اگر مسئولان خادم های علمی جامعه را بشناسند و بخواهند کارهایی را که توانایی اجرای آن را دارند انجام دهند شاهد شکوفایی های بسیار خواهیم بود.اگر صدایم به مسئولین برسد و بدانند چه کارهایی از دست من ساخته است و برمی آید، برنامه ای که برای آینده دارم به کمک خدای متعال تحقق بخشیده خواهد شد.
مخترع جوان کشورمان در ادامه افزود: واقعا از رکود طرح هایم خسته ام.اینکه اختراعی را انجام دهم و به ثمره و به خدمت و دست مردم نرسد مرا سرد می کند ، سرعت و انرژی مرا بسیار کند و کم می کند.
آفت مدرک گرایی
مخترع جوان کشورمان که عضو بنیاد ملی نخبگان کشور است ، یکی از از بزگترین مشکلات برای یک نخبه را مدرک گرایی دانست و اذعان داشت : باید تدابیری انجام شود که نخبه باتوجه به قابلیت ها، رتبه ها و مقام هایش سنجیده شود و صرفا مدارک آکادمیک مانند لیسانس و غیره مورد توجه نباشد.
لزوم توجه به خدمت سربازی نخبگانی که قصد رفتن به خدمت قبل از دانشگاه دارند
رحمانی افزود: مشکل بزرگی که برای نخبگان قبل از دانشگاه وجود دارد مشکل سربازی است.اگر نخبه به هر دلیلی بخواهد خدمت مقدس سربازی را قبل از دانشگاه انجام دهد،محکوم به سقوط است و هیچ شرایط خاصی برای او در نظر گرفته نمی شود و مثل یک سرباز معمولی باید پست دهد یا نهایتا نظافت کند.در صورتی که باید از او در کارهای علمی استفاده شود و حتی اگر کار خاصی از دستش بر می آید آن کارها را به جای سربازی انجام دهد که هم برای خود نخبه مفید واقع شود و هم به پیشرفت کشور و تحقق آرمان ها و اهداف انقلاب کمک کند.حتی شرایطی که برای سرباز پژوهشگر در نظر گرفته شده این است که حداقل فوق لیسانس باشد که پس از به کار گیری مشغول تایپ کردن می شود.انتظارمی رود مسئولین شرایط ویژه ای را برای سرابازان نخبه قبل از ورود به دانشگاه در نظر بگیرند.
لزوم نظارت بر بودجه های حمایتی
فعال عرصه پژوهش کشور با تاکید بر لزوم نظارت و بازرسی دقیق بر برودجه های حمایتی بیان داشت: حمایت های مالی و غیر مالی در کشور ما از هر نهاد علمی ،فرهنگی،هنری،ورزشی و...مانند یک گوله برف بزرگ است اما تا به دست شخص برسد کم کم آب می شود و حتی یک قطره اش هم به دست کسی که قرار بود از او حمایت شود نمی رسد.باید یک سیستم نظارت و بازرسی دقیق و جدی بر حمایات شکل گیرد.
توکل ،تقوا ، صبر و تلاش رموز موفقیت
رحمانی در توصیه به جوانان گفت : به عنوان نشر تجارب شخصی به هم میهنان جوان وخودم و به ویژه نوجوانان ، در ابتدای امر توکل بر خدای متعال در تمام امور و رعایت تقواست.
وی افزود: صبر و تلاش دو عنضر معجزه آساست که میتوانیم با این دو برتمام مشکلات فائق آییم.
دوست دارم تمام جوانان و نوجوانان ورزش را مانند درس در الویت قرار دهند و زمان های منظمی را به آن اختصاص دهند.
برگزیده جشنواره خوارزمی درپایان گفت: از تمامی برادرانم میخواهم گوش به فرمان مقام عظمای ولایت باشند که اگر راهی باشد ولی عصر(عج)اروحنا فداه در زلان ولی بر حقشان قرار می دهند و ایشان راه را برای ما روشن می گردانند.و آینده را دنیایی بدون ظلم و جور و سرشار از عدل و خوبی و مهربانی با وجود نازنین امام عصر(عج)میدانم و تمام تلاشم را از جان و مال و دل و آبرو میگذارم تا زمینه برای ظهور حضرت فراهم شود و در نهایت خاک پای شریفشان را توتیای چشمانم کنم(.انشاالله...)
انتهای پیام/
علیرضا مومنی