به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم وفناوری از خراسان رضوی؛ قادریفر در تور فناوری صنعت گاز کشور از پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیان این که پارک علم و فناروی خراسان رضوی جزء پارک های فعال کشور است، گفت: 160 شرکت دانش بنیان در این پارک مستقر هستند و این قابلیت را به صنعت گاز میدهد که از ایده های آنها استفاده کند.
قائم مقام توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود مشکل شرکت های دانش بنیان را مسائل مالی ندانست و بیان کرد: اساسیتر مشکل این شرکتها بازاریابی برای محصولاتشان است.
وی افزود: به منظور رشد اقتصادی کشور باید به فکر توسعه شرکت های دانش بنیان و کاهش نقش تصدیگری دولت در این خصوص باشیم.
قادریفر در ادامه با اشاره به اینکه یکی از ابزارهای سیاست دولت در توسعه شرکت های دانش بنیان تشکیل ستاد فناوری در پنج استان کشور است، اظهار کرد: ستاد توسعه فناوری و انرژی یکی از این ستادها است و هم اکنون 35 شرکت دانش بنیان در صنعت گاز فعال هستند.
قائم مقام توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در پایان گفت: معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری همچنین به منظور توسعه این شرکت ها سرمایهگذاری خطر پذیر در شرکت های دانش بنیان را پوشش میدهد.
بستن قراداد سرمایه گذاری خطر پذیر با دو شرکت
در این مراسم، رضوی نماینده دولت در صندوق پژوهش وفناوری خراسان رضوی هدف اصلی از ایجاد صندوق پژوهش و فناوری را حمایت مالی از شرکتهای دانش بنیان دانست و گفت: این صندوق 10 میلیارد تومان تسهیلات در سال 95 به شرکت های دانش بنیان داده است و قصد دارد که در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر شرکت های دانش بنیان ورود پیدا کند و اکنون یا دو شرکت قرارداد VC بسته ایم.
وی افزود: این صندوق درصدد است که با دانشگاهها وارد تعاملات شود و با آنها ارتباط برقرار کند.
وجود 140 واحد تولیدی در صنعت لبنیات در خراسان رضوی
رسولیان، سرپرست امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در ادامه مراسم گفت: امروز در بسیاری از تولیدات مانند رب و مواد شیمیایی به اندازه بسیاری از کشورهای منطقه واحد تولیدی داریم به طوری که خراسان رضوی 140 واحد تولیدی در صنعت لبنیات دارد؛ اما این واحدهای تولیدی توانایی رقابت و گرفتن بازارهای همسایه را ندارند.
وی با تاکید بر این نکته که تلاش شرکت های دانش بنیان میتواند زمینه حضور کالاهای تولیدی ایران در بازارهای دیگر کشورها را به وجود آورد، خاطرنشان کرد: شرکت های دانش بنیان در رشد صنعت ایران تاثیر گذار هستند، همچنان که از زمان تاسیس خود اثرگذار بودهاند و امروز میبینیم که ایران به هنگ کنگ کالا صادر می کند و صادرات این شرکت ها 10 میلیارد دلار بوده است.
سرپرست امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی از جمله مشکلات شرکت های دانش بنیان را در حوزه تجاری سازی محصولات، بازاریابی و ایجاد ارتباط با واحدهای تولیدی و دولتی دانست و متذکر شد: فاصله بین دانشگاه و صنعت از دیگر معضلات است که این مشکلات باید حل شود.
وی گفت: از دیگر اقدامات استانداری ایجاد کارگروه و دادن تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان است به طوری که سود تسهیلات بانکی به این شرکت ها کاهش یافته و باید شرکت های دانش بنیان از این فرصت استفاده کنند.انتهای پیام/