به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از کردستان؛ شهر سنندج به عنوان مرکز استان کردستان دارای یک بافت سنتی است. در این شهر اکثر مشاغل شهری به صورت پراکنده هستند و از طرفی ساختار خیابانهای آن به گونهای است برای دسترسی به یک نقطه از شهر در بیشتر موارد باید از مرکز شهر عبور کرد. وجود یک سامانه که اطلاعات جامع و به روز را از شهر سنندج ارائه نماید کمک زیادی مخصوصا برای کسانی خواهد بود که به شهر سنندج آشنایی کافی ندارند. از طرف دیگر با توجه به تاکیدات مسئولین استان بر توجه زیاد به حوزه گردشگری، وجود سامانههای جامع شهری به عنوان یک طرح مکمل برای حوزهگردشگری نیز خواهد بود .

مهدی مرادی دولت آبادی محقق کردستانی اقدام به طراحی سیستم جامع اطلاعرسانی شهر سنندج در محیط اندرویدکردند. وی افزود؛ در حال حاضر ضریب نفوذ اینترنت در شهر سنندج بسیار زیاد است و تقریبا اکثر شهروندان به اینترنت پر سرعت دسترسی دارند. از طرفی با توجه به گسترش استفاده از تبلت ها و گوشی های هوشمند ، این وسائل تبدیل به یکی جزء لاینفک بسیاری از شهروندان شده است. لذا ارائه طرحی که بتواند اطلاعات شهری را به صورت همزمان هم بر روی وب سایت و هم بر روی گوشیهای هوشمند نمایش دهد، ضریب تاثیر و موفقیت طرح را افزایش خواهد داد.
در ادامه مرادی اضافه کرد؛ آمارها نشان میدهد که اکثر شهروندان به صورت روزمره از تلفن هوشمند استفاده میکنند ضریب نفوذ آن بیشتر از کامپیوتر است. لذا ما در این طرح قصد داریم که سامانه جامع اطلاع رسانی شهر سنندج را به صورتی ایجاد کنیم که هم بر روی وب سایت و هم بر روی گوشیهای هوشمند قابل دسترسی باشد.
یکی از مشکلاتی که طرحهای مشابه در اکثر شهرها با آن روبرو هستند عدم وجود یک متولی مشخص برای چنین سایتهایی است لذا بعد از مدتی این سایتها بروزرسانی نشده و غیر قابل استفاده خواهند شد. لذا تنها در صورتیکه این سایتها توجیه پذیری اقتصادی داشته باشند امکان ادامه حیات خواهند داشت.

دلیل نوآورانه و خلاقانه بودن طرح ارائه شده:
دولت آبادی تصریح کرد؛ در مورد نوآوری بودن ایده باید گفت که اکثر شهرهای ایران دارای سامانههای جامع اطلاعات شهری و یا بانک جامع مشاغل هستند، اما در حال حاضر برای شهر سنندج سامانهای با آدرس اینترنتی www.ecity24.ir وجود دارد که این سامانه با اینکه ظاهری مناسب دارد اما به دلیل اینکه اطلاعات بسیار کمی از شهر را در خود دارد از موفقیت چندانی برخوردار نبوده است و مورد استقبال شهروندان قرار نگرفته شده است. لذا ایجاد یک سامانه جامع با ایده گرفتن از سامانههای موفق اجرا شده در کشور قطعا برای استان کردستان و به صورت خاص برای شهر سنندج نوآوری خواهد داشت.
علت انتخاب ایده /زمینه کاری /موضوع انتخابی در چه چیزی بود؟
وی در ادامه افزود؛ آمارها نشان میدهد که اکثر شهروندان به صورت روزمره از تلفن هوشمند استفاده میکنند ضریب نفوذ آن بیشتر از کامپیوتر است. لذا ما در این طرح قصد داریم که سامانه جامع اطلاع رسانی شهر سنندج را به صورتی ایجاد کنیم که هم بر روی وب سایت و هم بر روی گوشیهای هوشمند قابل دسترسی باشد.

اهداف اقدامات زیر در خصوص بازگشت سرمایه انجام خواهد شد:
1- بروز بودن و مفید بودن اطلاعات درج شده در سایت برای شهروندان
2- اخذ تعرفه درج آگهی فروشگاهها و سایر مراکز خدماتی شهر
3- اخذ تعرفه در خصوص ارائه تبلیغات مشاغل مختلف و معرفی آنها به شهروندان
4- الکترونیکی نمودن فروش تعدادی از محصولات
.jpg)
از مهمترین ویژگی های این سیستم به چه می توان اشاره کرد؟
- ايجاد نرم افزاری كارآمد و دانش محور با حداكثر بهره وري
- ايجاد مجموعه ای از منابع انساني با انگیزه، وفادار و كارآفرين و كمك به تعالي آنان
- ارائه اطلاعات شهری قابل اعتماد، مشتری پسند، مقرون به صرفه به شهروندان در زمان مناسب
- پشتیبانی مورد پسند شهروندان
در این طرح، سعی بر ایجاد یک سیستم اطلاع رسانی در محیط اندروید و قابل اجرا بر روی گوشی های هوشمند است. همچنین یک پنل کنترلی برای بروز رسانی اطلاعات آن تحت وب لازم است.
موارد پژوهشی زیر در خصوص این پروژه باید بررسی شود:
- بررسی امنیت پایگاه داده
- بررسی سرعت و سهولت استفاده از سیستم های مکان یابی و مسیریابی بر روی نقشه
- استفاده از الگوهای طراحی نرم افزار (Design Patterns)
با گسترش اینترنت و فناوریهای نوین ارتباطی، در تعدادی از شهرهای ایران سامانههای جامع اطلاعات شهری با هدف معرفی اطلاعات مشاغل شهری وکمک به شهروندان در جستجوی اطلاعات مورد نیاز خود در جهت صرفهجویی وقت و هزینه ایجاد شده است. این سامانهها با عناوین مختلفی همچون شهر الکترونیک، درگاه الکترونیک شهری، پرتال شهری، دایرکتوری جامع شهری و سامانههای جامع شهری شناخته میشوند. در این سامانهها مشاغل و اصناف شهری به صورت طبقهبندی شده معرفی شده و شهروندان به راحتی میتوانند به جستجوی اطلاعات مورد نیاز خود در این سامانه بپردازند. وجود این سامانهها در هر شهر کمک شایانی به کاهش ترافیک، صرفجویی در وقت و هزینه شهروندان خواهد کرد. تعدادی از این سامانهها که برای شهرهای مختلف ایران نوشته شده است به شرح زیر است:
1- شهر تهران - کتاب اول www.avval.ir
2- شهر ساری – www.sari118.com
3- شهر پرند - http://www.myparand.ir/
4- شهر مشهد –https://www.mashhad.ir
5- شهر سامان - http://samanshahr.com
6- شهر یزد - http://www.118taban.ir/
شهر شیراز – www.shirazbook.com و www.shirazbank.ir

در انتها وی افزود؛ در این طرح یک نرم افزار مبتنی بر سیستم عامل اندروید با قابلیت اجرا بر روی تلفنهای هوشمند تولید خواهد شد. مهمترین مشخصات این نرم افزار به شرح زیر است:
- جمع آوری و نمایش اطلاعات جامع شهری سنندج
- امکان نمایش اطلاعات مکانی مشاغل بر روی نقشه شهر
- امکان جستجوی مشاغل شهری بر اساس خدمات قابل عرضه آنها
- امکان ایجاد فروشگاههای الکترونیکی برای مشاغل
- امکان درج آگهی از طرف مشاغل به صورت طبقه بندی شده
- امکان اجرای سیستم بر روی تلفنهای هوشمند
- امکان مسیریابی از طریق تلفن همراه بر روی نقشه
پایان خبر/