به گــــزارش خبرگزاری علم و فناوری - استان سمنان؛پیشرفت های چشمگیر در تکنولوژی اطلاعات و همچنین نیاز روزافزون به فناوری های پزشکی ، منجر به توسعه سیستم های هوشمند تشخیص بیماری ها و آنالیز جسم افراد با استفاده از اسکن چشم او گردیده است.
وضعیت عملکرد چشم های انسان قادر خواهد بود تا سرنخ هایی از وضعیت سلامت کلی جسم افراد ارائه نماید.بدون تردید، چشم ها می توانند چیزهای بیشتری درباره مشکلات جدی که در دیگر نقاط بدن دشکل گرفته اند را نمایان سازند.
چشم ها با وجود اندازهی کوچکی که دارند یک ارگان پیچیده به شمار میآید.چشم انسان ۲.۵۴ سانتیمتر عرض، ۲.۵۴ سانتیمتر عمق و ۲.۳ سانتیمتر ارتفاع دارد. چشم های انسان به سیستم عصبی مرکزی و هر چیز دیگری در بدن متصل می باشند.چشمان انسان دریچه ورودی مغز و عامل اصلی تکامل آن در دوران کودکی هستند ولی به غیر از این پزشکان دریافتهاند که با بررسی دقیق بخشهای مختلف چشم میتوان بروز بیماریهای مهلک را پیشبینی کرد.
عنبیه انسان در حقیقت مردمک چشم را احاطه کرده، در حقیقت عنبیه ماهیچه ای است که اندازه مردمک را کنترل می کند. این ماهیچه از یک الگوی غنی برخوردار است که الگوریتم های بایومتریک را قادر به استخراج اطلاعات منحصر به فردی می کند
امکان تخمین وضعیت جسم بااسکن چشم
شیدا میرلو دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اطلاعات پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی سامانه هوشمند جهت تخمین وضعیت بیماری بدن از روی تصویر چشم» اظهارداشت: یکی از موضوعاتی که همواره از قدیم مطرح بوده بررسی بیماری از روی چشم بود که در خصوص بیماریهای مختلف به ویژه دیابت نیز مستندات زیادی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در این پروژه ارتباط بین بیماری تصلب شـریان و عنبیه چشم مورد بررسی قرار می گیرد بیان داشت: هدف ما این بود که سامانه هوشمندی را طراحی کنیم که با استفاده از تصویر چشم بتوان بیماری تصلب شریان را در افراد تشخیص داد.
وی با بیان اینکه برای این پروژه، داده تصویر چشم نزدیک به ۱۰۰ فرد مبتلا به بیماری و ۹۰ فرد سالم جمع آوری گردیده است، عنوان داشت: به نتیجه رسیدیم که با صحت ۹۳ درصد میتوان به تشخیص بیماری از روی عنبیه چشم پرداخت؛ در این پژوهش ۹۶ داده بیمار و ۸۳ داده سالم مورد بررسی قرار گرفتند.
به گفته میرلو، این سامانه میتواند در غربالگری بیماران به پزشک کمک کند؛ اما در حال حاضر نیاز است برای اجرایی شدن تعداد دادههای بیشتری مورد بررسی قرار بگیرند و افراد سالم جامعه آماری با دقت بالاتری انتخاب شوند تا بتوان به کار جامعیت بخشید.
وی ادامه داد: برای ما مهم است که بدانیم بیمار در چه مرحلهای از بیماری به سر میبرد که باید تحقیقات خود را گستردهتر کنیم.
وی افزود: برای تشخیص بیماریهای آلزایمر، بیماریهای مربوط به روده، معده، کلیه، کبد و … چنین بررسیهایی وجود دارد که این مطالعهها نیز در مراحل اولیه هستند و به مرحلهی کلینیکی نرسیده اند؛ اما اگر بتوانیم در مسیر پیشگیری بیماری تصلب شریان قدم بر داریم کار با اهمیتی خواهد بود.
به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اگر بتوانیم در مراحل اولیه ی درگیری افراد با بیماری موفق به تشخیص بیماری بشویم، این تشخیص بیشتر اهمیت خواهدداشت.
وی تاکید کرد: در حال حاضر با کاری که انجام داده ایم تنها افراد سالم از بیمار در جامعه آماری تهیه شده مشخص میشوند.
انتهای متن/ص
