آب شور فرصتی برای کشاورزی

کد مطلب: 94153  |  تاريخ: یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹  |  ساعت: ۱۰:۳۵


آب شور فرصتی برای کشاورزی

 

نام اثر: آب شور فرصتی برای کشاورزی

قالب اثر:

تاریخ نگارش:

مناسبت:

نظر سردبیر:

کپشن پیشنهادی:

شماره سکانس

متن

تصویر پیشنهادی

(لینک تصویر)

کاور

 

 

1

در سال های اخیر محدودیت شدید منابع آب غیر شور،  کاهش کیفیت آب‌وخاک زراعی را در پی داشته است

 

2

به گفته‌ی علیرضا کیانی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان: استفاده از منابع آب جایگزین از جمله آب شور، برای تداوم فعالیت‌های کشاورزی گریزناپذیر است

 

3

در ایران منابع زیاد آب شور با سطوح مختلف شوری وجود دارد که آب‌های شور زهکش‌ها، فاضلاب‌های تصفیه شده و آب دریا از مله‌ی این آب ها هستند

 

4

و برای کاهش اثرات خسارت بار کم‌آبی خصوصاً کاهش تولیدات کشاورزی و درآمد می توان از این منابع استفاده کرد

 

5

علیرضا کیانی  با اشاره به اینکه محققان مختلفی در دنیا استفاده از آب شور را برای تولید گیاهان نیمه مقاوم و مقاوم به شوری توصیه کرده‌اند، گفت:

 

6

در ایران نیز آب شور در بخش کشاورزی در نقاط مختلف کشور از جمله استان گلستان، فارس، اصفهان و یزد کاربرد دارد

 

7

مطابق برسی به عمل امده در این روش عملکرد محصول حدود ۱۰ درصد کاهش یافت اما در مقابل ۵۰ درصدی منابع آب شیرین صرفه‌جویی شد

 

8

عملکرد گندم به جای ۴۰۰۰ کیلوگرم در حدود ۳۶۰۰ کیلوگرم در هکتار به دست می‌آید ولی  ۵۰ درصدی منابع آب شیرین صرفه‌جویی صورت می‌گیرد

 

9

که فرصت جدیدی برای حفظ پایداری منابع آبی و یا افزایش تولید محسوب می‌شود

 

           
 

 

 


http://stnews.ir/content/news/94153/ آب شور فرصتی برای کشاورزی

چاپ خبر