به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ آتنا محمدی دانشجوی ترم سوم رشته کامپیوتر دانشگاه روزانه فنی و حرفه ای دختران کرج در خصوص معرفی این دانشگاه در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای دختران کرج یک دانشگاه قدیمی با ساختمان قدیمی است که دارای ۸ رشته کاردانی و ۳ رشته کارشناسی در دو نوبت روزانه و شبانه میباشد.
وی افزود: رشته هایی که در این دانشگاه دایر است رشته های نرم افزار، حسابداری و نقاشی در هر دو مقطع و رشته های گرافیک، معماری، قالی بافی، طراحی دوخت و کودکیاری تنها در مقطع کاردانی میباشد.
محمدی بیان کرد: کلاس های درسی دانشجویان در ساختمان مرکزی آموزشگاه برگزار میشود و همچنین کارگاه آموزشی در محلی خارج از دانشگاه دارد که رشته های مثل طراحی دوخت و قالی بافی فعالیت عملی خود را در آن کارگاه انجام میدهند.
این دانشجوی رشته کامپیوتر تصریح کرد: این دانشگاه خوابگاهی نیز دارد که به منظور رفاه حال دانشجویانی که از شهرها و استانهای دیگر در این دانشگاه پذیرفته میشوند به میزان چهار ترم در اختیار آنها قرار میدهد.
محمدی گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای دختران کرج از کتابخانه و سالن مطالعه نسبتا بزرگی برخوردار و دارای سیستم های خوبی است و از معایب آن اینترنت محدود آن میباشد که تمامی سایت های مورد نیاز دروس را پوشش نمیدهد و همچنین اجازه استفاده از آن با گوشی همراه را هم نمیدهند.
وی با بیان اینکه تمام کلاس هایش به خاطر شرایط کرونا مجازی برگزار شده است، اظهار کرد: سطح سواد استادان برای برگزاری کلاس های مجازی خوب نیست و توانایی ارائه دروس به صورت مجازی را به خوبی ندارند و همچنین به علت اینکه دانشکاه دولتی است امتحان و نمره دهی را خیلی سخت میگیرند.
این دانشجوی رشته کامپیوتر در خصوص رشته کامپیوتر میگوید: کامپیوتر شامل دو بخش سخت افزار و نرم افزار است. اجزاء فیزیکی آن مانند مدارها و بردهای الکترونیکی را سخت افزار میگویند. نرم افزار جزء غیرقابل لمس رایانه است. نرم افزار برنامه ها و داده هایی است که به رایانه فرمان می دهند که چه عملی را انجام دهد. یک مهندس نرم افزار یاد می گیرد که چگونه نرم افزارهای بزرگ و عظیم را طراحی و برنامه ریزی کند، تست و ارزیابی نهایی نماید و در نهایت مستند سازد.
نرم افزارها شامل نرم افزارهای سیستمی و نرم افزارهای کاربردی هستند. نرم افزراهای سیستمی برنامه هایی هستند که رایانه برای فعال شدن یا سرویس دادن به آن نیاز دارد و این دلیل از سوی سازندگان سیستم کامپیوتری عرضه می شوند و مهمترین آنها سیستم عامل، برنامه های سودمند و مترجم های زبان می باشند و نرم افزارهای کاربردی نیز برنامه هایی هستند که کاربر یا خودش آن ها را می نویسد یا شرکت های نرم افزاری آنها را تهیه کرده و برای فروش عرضه میکنند. این گونه برنامه ها معمولاً عمومیت برنامه های سیستم را نداشته و برای زمینه های مختلف مهندسی، علمی، تجاری، آموزشی، تفریحی و یا طراحی نوشته میشوند.
مهندسی سخت افزار در مقطع لیسانس به مطالعه و بررسی طراحی سخت افزاری، کنترل سخت افزاری و شبکه های کامپیوتری می پردازد. برای مثال یک مهندس سخت افزار می تواند طراحی سخت افزاری کند که با IC ها کار کند، با رایانه کار کند و یا از دروازه های رایانه استفاده نماید و در نهایت می تواند به طراحی مدارهای مجتمع دیجیتالی بپردازد. که البته به این بخش از سخت افزار بیشتر در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری پرداخته میشود.
محمدی ادامه داد: مهندسی کامپیوتر رشته ای است که به طراحی و ساخت اجزای مختلف رایانه میپردازد و اهمیت زیادی دارد. هدف این رشته تربیت افرادی است که در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راه اندازی دستگاه ها و مجموعه های سخت افزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعه های سخت افزاری و نرم افزاری موجود، نگهداری، عیب یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت کنند. طراحی، شبیه سازی، فرآوری، پردازش، سنجش، آموزش و ویرایش تمام مفهوم هایی هستند که با بیشترین دقت و در کوتاهترین زماندر برنامه های نرم افزاری رایانه انجام می شوند. لذا هدف از این رشته تربیت نیروی متخصص برای انجام امور فوق است. این رشته در کشور ما نیز اهمیت بسیار داشته و تا مقطع دکتری تدریس میشود. مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سختافزار و نرمافزار است.
انتهای پیام/