به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ کتاب «سلولهای بهاری» خاطرات تولید و توسعه سلولهای بنیادی به روایت حسین بهاروند، پدر دانش سلولهای بنیادی ایران، توسط انتشارات «راه یار» منتشر و روانه بازار نشر شد.
دکتر بهاروند، استاد ممتاز و مؤسس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان، در سال ۱۳۷۶ به پژوهشگاه رویان پیوست و پس از چند سال پژوهش، در سال ۱۳۸۲ توانست برای اولین بار در ایران سلولهای بنیادی رویانی انسانی را تولید کند.
وی در سال ۱۳۸۷ نیز به همراه همکارانش موفق به تولید سلولهای بنیادی پرتوان القائی انسانی شد. این فعالیتها او و همکارانش را قادر ساخت تا شاخههای مختلف پزشکی بازساختی را در ایران پایهگذاری کنند.
این استاد سلول های بنیادی و زیست شناسی تکوینی پژوهشگاه رویان معتقد است که حداقل دو نگرش موجب شده امروزه کشورمان در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی به بالندگی معناداری دست یابد؛ نگرش اول «حرکت در پیوستار تولید تا کاربرد علم» است و اما نگاه دیگر تفکر «بین رشتهای بودن علم» است، زیرا امروز پزشکی بازساختی، حوزه گستردهای است که در آن پزشکان، زیست شناسان و مهندسین، با هدف ابداع روشهای نوین برای درمان بیماریها، فعالیت میکنند. تسری این نگرشها در رویان، سبب شد اکنون رویان، مصداقی از فعالیتهای نوآورانه در زمینه فناوریهای پیشرفته درمان ناباروری، سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، ژن درمانی، مهندسی سلول و بافت مغز و علوم شناختی، پزشکی سرطان و پزشکی مبتنی بر فرد باشد.
به گفته دکتر بهاروند سلولهای بنیادی برای ما تنها یک علم نیست بلکه یک فرهنگ است؛ فرهنگ توانستن، فرهنگ ملموس کردن علم، فرهنگ نگاهی نو به علم در قالب بین رشته ای فکر کردن و عمل کردن، فرهنگ نظریه پردازی در علم و فرهنگ همگانی سازی علم.
گفتنی است پدر دانش سلولهای بنیادی لیران تاکنون موفق به کسب بیش از سی جایزه ملی و بینالمللی از جمله جایزه رازی، خوارزمی، آیسسکو، آکادمی علوم جهان (TWAS)، یونسکو و جایزه مصطفی (نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام) شده است.
انتهای پیام/