به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان ایلام، اصلاح الگوی مصرف، از دیرباز یکی از دغدغه های اصلی مسئولان نظام بوده، به نحوی که سال 1388 از سوی مقام معظم رهبری( مد ظله العالی) با این عنوان نامگذاری شد و الگوی مصرف کارآمد و ثمربخش از جنبه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سلامت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
"طعم مصرف" عنوان كتابي هست که توسط بانوی دهلرانی نگاشته شده و اصلاح الگوی مصرف را از حیث جنبه هاي مذهبي و اسلامی مورد بررسی قرار داده است.

"سیده خدیجه موسوی" در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری استان ایلام عنوان کرد: اين كتاب به بررسي چگونگی مصرف و بایدها و نبایدهای آن از نظر اسلام مي پردازد و در واقع هدف نگارش آن اين است كه به چند سوال اساسی در حوزه مصرف کارآمد و ثمربخش پاسخ دهد.
وی ادامه داد: معنا و مفهوم مصرف كردن و يا مصرف گرا بودن از نظر اسلام، الگوی صحیح مصرف از دیدگاه قرآن و منابع دینی، جایگاه مصرف و مصرف گرایی از دیدگاه اسلام، عوامل پيدايش مصرف گرايي و پيامد هاي مصرف گرا شدن در زندگي انسانها از جمله مواردی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است.

بانوی نویسنده دهلرانی، در خصوص انگیزه های نگارش کتاب اظهار کرد: مشاهده تغيير سبك زندگي مردم از اسلامي به سمت اشرافي گري و تجمل گرایی، رواج فرهنگ غربی در زندگی مردم، تاكيدات مكرر مقام معظم رهبري مبني بر دوري از اسراف و حفظ ثروت و منابع كشور و پايداري، باعث شد تا به فکر نوشتن کتابی در راستای اصلاح الگوی مصرف بپردازد.
موسوی خاطرنشان کرد: در نگارش اين کتاب تلاش کرده است تا متناسب با موضوع آن، نکات اساسی مصرف صحیح و اصلاح الگوی مصرف را مورد بررسي قرار دهد و مخاطبان را در حد امکان، با اصول اصلاح الگوی صحیح در رابطه با مصرف و پیامدهای آن آشنا سازد .
مصرف مردم در چه مواردی فراتر از حد مجاز است:
نویسنده کتاب طعم مصرف در پاسخ به سوال میزان مصرف مردم در چه مواردی فراتر از حد مجاز است و چه راهکاری پیشنهاد می کند اظهار کرد: از دیدگاه بنده مصرف مردم در مواردي كه باعث مي شود، آنها به وسيله مصرف و نوع آن بيشتر ديده شوند از حد مجاز فراتر رفته است.
وی افزود: سبك پوشش، میهماني ها و پذيرايي های تجملاتی، استفاده از وسایل لوکس و استفاده بیش از حد از منابع انرژی از جمله موارد مصرف بی از حد مجاز در بین مردم است.

نقش بی بدیل زنان و مادران در اصلاح الگوی مصرف
موسوی، بهترين راهكار براي جلوگيري از مصرف گرایی را مدیریت برنامه های رسانه ای، فرهنگ سازي و تببيين نقش زنان و مادران در تربيت دانست و تصریح کرد: مادران مي توانند با به كارگيري شیوه های مختلف آموزشي از طريق ارزشگذاري به امر قناعت، به فرزندان خود بياموزند كه در همه امور صرفه جويي كنند.
نویسنده جوان دهلرانی تصریح کرد: برای مقابله با اسراف، دست یافتن به فرهنگ بهينه مصرف در كشور راهکاری ثمربخش است که با توجه به اینکه اصلاح الگوي مصرف، نيازمند تبيين استراتژي و تعيين خطمشی هستیم که این حرکت باید بصورت حساب شده و عميق از سوي مسئولان و همه آحاد جامعه صورت گیرد، چراکه اصلاح الگوی مصرف یک ضرورت است و فرهنگ سازی در این باره باید لازمه زندگی افراد قرار گیرد.
وی ادامه داد: پيشنياز فرهنگ سازی براي رسيدن به نتيجه مطلوب، زمینهسازی ذهني و آگاهی است و هر فردي از اعضاي جامعه بايد بداند كه در فعاليتهاي خود مصرف بهينه را مد نظر قرار دهد تا كشور به اهداف تعریفشده در سند چشمانداز بیستساله نظام برسد و زمينه شكوفايي همه جانبه در همه ابعاد ملي تحقق يابد.
موسوی بیان کرد: از اینرو، بدون فرهنگ سازی، طراحي و تأمين بايستههاي آن به طور قطع راه بهجايي نخواهد برد، چراکه اصلاح الگوهاي مصرف در كشور بهطور ناگهاني و يا با صدور يك دستورالعمل و بخشنامه هرگز عملي نخواهد شد.

اصلاح نظام آموزشی نیازمند واکاوی است
وی افزود: ارائه الگوي آموزشي مناسب و اصولي از طريق سازمانها، رسانه و نهادهاي مشمول فرهنگ، افزايش آگاهي مردم نسبت به مصرف صحيح امكانات و منابع، اصلاح نظام آموزشي كشور، بهگونهای كه هر چه سطح آموزش بالاتر رود، اطلاع و شناخت بيشتري در خصوص درك و ضرورت اصلاح الگوي مصرف در جامعه حاصل شود از جماه راهكارها در مسير اصلاح الگوي مصرف است.
موسوی خاطرنشان کرد: استفاده و بهرهگيري از برنامههاي تلويزيوني و رسانهاي در راستاي اصلاح الگوي مصرف، گنجاندن برنامه اصلاح الگوی مصرف در برنامه توسعه اقتصادي كشور و مصوبههاي دولت در جهت تحقق معنويات رهبري نظام، تغيير در فرهنگ مصرف كنوني و ضد ارزش نشان دادن مصرفگرايي بيرويه بر اساس ارزشها و آموزههاي ديني، ارائه الگوي مصرفي مناسب عملي، اعم از اداري و خصوصي كليه مسئولان كشور و زمينه سازی مناسب براي ايجاد فرهنگ، ناپسند جلوه دادن مصرفگرایی و تجملپرستی با آگاهسازی و تعميق بينش و بصيرت سياسي و اسلامي افراد جامعه از ديگر راهکارهاي مطرح در اين زمينه است.

حامی مالی نداشتم اما به تالیف کتاب ادامه می دهم
نویسنده کتاب طعم زندگی با گله مندی از مسئولان علمی و فرهنگی استان عنوان کرد: هیچ نهادی در مراحل نگارش و چاپ کتاب، ایشان را حمایت نکرده است، اما با این وجود تالیف کتابهای متعدد در حوزه های علمی، فرهنگی و اعتقادی را در برنامه خود خواهد داشت.
انتهای پیام/
خبرنگار: فرشته نیازی