بوم واره؛ طرح بسته حمایتی کسب‌ و کارها

کد مطلب: 99323  |  تاريخ: پنج شنبه ۶ آبان ۱۴۰۰  |  ساعت: ۰۷:۰۰


بوم واره؛ طرح بسته حمایتی کسب‌ و کارها

بیش از ۲ هزار استارتاپ در سامانه "بوم واره" که یکی از زیرخدمت‌ های درگاه "ایران نوآفرین" است ثبت ‌نام کرده و از خدمات رایگان و نیم بهای این سامانه استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ توسعه یک مسیر است و نه یک اتفاق. همه کسب‌ و کارها برای پیمودن راه توسعه، نیازمند توشه‌ ها و نیازمندهایی هستند، تخصصی و حرفه‌ای. هرچند مسیر توسعه برای هر کسب‌ و کاری متفاوت است؛ اما بخشی از توشه‌ های این راه مشابه است. بوم ‌واره نام طرحی است که در آن تلاش شده است تا این توشه راه برای پیمودن مسیر توسعه ساده‌تر و کم ‌هزینه‌تر در اختیار کسب‌ و کارها قرار گیرد.

"واره" در فرهنگ ایرانی همیاری اعضاء یک جامعه برای حل چالش‌ ها می‌باشد. یاریگری یا فرهنگ واره یعنی به ‌اشتراک ‌گذاری منابع در یک جامعه برای دست‌ یابی به اهداف؛ چه این اهداف فردی باشد و چه جمعی. به این ترتیب طرح "بوم‌ واره" بر اساس همین ادراک تعریف شده است تا در آن از منابع خود جامعه برای توسعه همان جامعه بهره گرفته شود. در این طرح هر شرکت نوآفرین می‌تواند از خدماتی به صورت رایگان یا تخفیف‌دار بهره بگیرد. خدماتی که در مسیر توسعه‌اش کلیدی است.

این بسته خدمات پایه‌ ای کسب‌ و کارها اکنون به مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال برای هر شرکت در نظر گرفته شده است. این بسته به صورت مشارکت عمومی خصوصی است که در آن خدمات توسط شرکت‌ های بخش خصوصی، و برای بخش نوپا و نوآور ارائه می‌شود؛ به نحوی که در حدود نیمی از هزینه‌ ها توسط شرکت‌ های ارائه‌ دهنده خدمات و نیمی نیز توسط دولت جبران خدمت می‌شود.

در این طرح شرکت‌ های استفاده‌ کننده از خدمات می‌توانند در یک بازار رقابتی (توسط تامین‌ کنندگان مختلف و بزرگ کشور) به انتخاب تامین‌ کننده خدمات خود اقدام کنند. به این ترتیب همکاری دولت نیز با گروه‌ ها یا شرکت ‌هایی خواهد بود که از اقبال بیشتر جامعه برخوردار باشند. از این طریق امید می‌رود منابع حمایتی دولت به صورت بهینه به کسب‌ و کارهایی که نیاز دارند، تخصیص یابد.

این خدمات عبارتند از:

۱. خدمات میزبانی، پردازش و ذخیره‌سازی
۲. خدمات کیف پول مشترک
۳. خدمات نرم‌ افزارهای حسابداری و اداری
۴. خدمات درگاه پرداخت اینترنتی
۵. خدمات تبلیغاتی
۶. خدمات پایش و تحلیل
۷. خدمات توزیع محصول
۸. خدمات امنیت سایبری و داده
۹. خدمات تیم‌سازی
۱۰. خدمات آزادسازی داده‌های دولتی
۱۱. خدمات مشاوره حقوقی
۱۲. خدمات اپلیکیشن و نوتیفیکیشن


۲۹ شرکت آماده خدمات‌رسانی به استارتاپ‌ها؛

تا‌ کنون ۲۹ شرکت بزرگ برای ارائه خدمات به کسب‌ و ‌کارهای نوپا در این سامانه حضور دارند و به طور کلی تا‌ کنون ۲۴۶۲ ثبت ‌نام در این طرح انجام شده که از این تعداد ۱۰۳۲ ثبت سفارش خدمت از طریق بوم ‌واره انجام شده (در حدود ۴۱ درصد از کل ثبت‌نام‌ها) و به ترتیب ۶۰۲ تعداد سفارش حقیقی (۵۱درصد از کل سفارش‌ها) و ۴۳۰ سفارش حقوقی (۴۱درصد از کل سفارش‌ها) در این سامانه به ثبت رسیده است.

این ۲۹ شرکت در زمینه خدمات امنیت اطلاعات، تبلیغات و بازاریابی دیجیتال، توزیع محصولات و خدمات کد پستی، تست کاربری محصول و خدمات، مشاوره حقوقی، پایش شبکه‌های اجتماعی، خدمات اپلیکیشن و نوتیفیکیشن، خدمات تراکنش مالی و کیف پول، نرم‌افزارهای اداری و حسابداری، فضای ابری، پردازش و ذخیره‌سازی و زیرساخت محتوا خدمات خود را به کسب‌و‌کارهای نوپا ارائه می‌کنند. از این ۲۹ شرکت، ۲۳ شرکت از استان تهران و باقی از استان‌های اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، فارس، آذربایجان شرقی و سمنان هستند.

هدف سازمان فناوری اطلاعات از راه‌اندازی سامانه بوم واره حمایت از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات و استارتاپ هاست و به این حمایت خود ادامه می‌دهد. 

بوم واره چگونه سامانه‌ای است؟

بوم واره یکی از زیرخدمت‌ هایی است که در سامانه ایران نوآفرین (irannoafarin.ir) ارائه می‌شود و در این پلتفرم بستری فراهم شده تا شرکت‌ های بزرگ و متوسط ارائه دهنده خدمات، محصول و خدمات خود را به‌صورت رایگان و نیم بها به استارتاپ‌ها (کسب و کارهای نوپا) ارائه دهند.

این طرح از خرداد ماه سال‌ جاری با افتتاحیه رئیس جمهوری شروع به کار کرده و ۵ ماه از آغاز فعالیت آن می‌گذرد.

سامانه بوم واره در درگاه ایران نوآفرین ایجاد شد تا استارتاپ‌ ها برای دریافت خدمات به چندین سامانه مراجعه نکنند و از یک درگاه یکپارچه خدمات دریافت کنند. بنابراین هر کسب و کاری که کد ایران نوآفرین را داشته باشد، می‌تواند از خدمات بوم واره نیز استفاده کند.

در این سامانه علاوه بر دریافت برخی خدمات به‌ صورت رایگان، برای استارتاپ‌ ها، کیف پول ۶۰ تا ۹۰ میلیون تومانی شارژ می‌کند تا خدمات و محصولات مورد نیاز خود را از شرکت‌های ارائه دهندگان خدمات به‌صورت نیم بها خریداری کنند.

هر شرکتی که خدمات خود را در سامانه بوم واره ارائه می‌دهد ۶ ماه اول باید خدمات خود را به ‌صورت رایگان به استارتاپ‌ ها ارائه دهد اما ۶ ماه دوم خدمات را به استارتاپ‌ ها به ‌صورت نیم بها ارائه می‌کند. به عبارتی در حدود نیمی از هزینه‌ها از سوی شرکت‌های ارائه‌ دهنده خدمات و نیمی نیز از سوی دولت جبران خدمت می‌شود. البته از برخی از خدماتی که استارتاپ‌ها استقبال بیشتری کرده‌اند قرار است تسهیلات بیشتری ارائه شود تا استارتاپ‌ های بیشتری بتوانند از خدمات رایگان این شرکت ‌ها استفاده کنند.

سازمان فناوری اطلاعات در حقیقت به‌صورت غیرمستقیم از استارتاپ ‌ها و شرکت ‌های متوسط و بزرگ ارائه دهنده خدمات با ارائه وام حمایت می‌کند. به طوری که برای شرکت‌های ارائه دهنده خدمات براساس اظهارنامه مالیاتی آنها، تا سقف ۳ میلیارد تومان وام با سود ۹ درصد و با تنفس یکساله برای بازپرداخت در نظر گرفته است.

شایان ذکر است هدف دولت کمک به کسب و کارهای نوپاست. با بستری که فراهم کرده است می‌خواهد از شرکت‌های متوسط و بزرگ ارائه دهنده خدمات و استارتاپ‌ها حمایت کند. اگر شرکت‌ های بزرگ و متوسط خدمات خود را روی بوم واره ارائه دهند، به آنها تسهیلات پرداخت می‌کند بنابراین سعی شده است نقش دولت در این زمینه به کمترین حد خود برسد و در تلاش است تا اجازه دهد با کمک و حمایت غیرمستقیم تعاملات B۲B (فروش محصول یا خدمات یک شرکت به شرکت دیگر) بین استارتاپ ‌ها و شرکت ‌های ارائه دهنده خدمات صورت بگیرد.

انتهای پیام/

 


http://stnews.ir/content/news/99323/بوم واره؛ طرح بسته حمایتی کسب‌ و کارها

چاپ خبر