دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی

آشنایی با اقدام پژوهی در تعلیم و تربیت ویژه دانشجو معلم

برگزاری کارگاه آموزشی اقدام پژوهی توسط مرکز رشد خلاقیت و نوآوری شهید دکتر علی اکبر پیرویان برای دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان کازرون برگزار شد.

به گزارش علم و فناوری از کازرون، این کارگاه آموزشی اقدام پژوهی با هدف ارتقای توانمندی‌های پژوهشی برای دانشجومعلمان به همت مرکز رشد خلاقیت و نوآوری شهید دکتر علی اکبر پیرویان کازرون و با تدریس دکتر رضا صادقی لیمنجوب، مدیر این مرکز و عضو هیات علمی دانشگاه، در دانشگاه فرهنگیان کازرون برگزار شد و مورد استقبال گسترده دانشجو معلمان قرار گرفت. 

 

 در این کارگاه آموزشی، رضا صادقی لیمنجوب ضمن معرفی اصول و مبانی اقدام پژوهی، به تشریح روش‌های شناسایی مشکلات آموزشی، گردآوری داده‌ها، تحلیل اطلاعات و ارائه راهکارهای علمی و عملی برای بهبود فرآیند یاددهی و یادگیری پرداخت.

 صادقی لیمنجوب در ابتد تأکید کرد: اقدام پژوهی یکی از موثرترین روش‌ها برای پیشرفت حرفه‌ای معلمان و ارتقای کیفیت آموزش در مدارس است.

 

 وی افزود : یک معلم پژوهشگر می‌تواند با مشاهده دقیق و بررسی نظام‌مند چالش‌های کلاس درس، به نتایج علمی و کاربردی دست یابد و از این طریق، کیفیت آموزشی را بهبود بخشد. همچنین اقدام پژوهی به معلمان کمک می‌کند تا از روش‌های سنتی فراتر رفته و یادگیری را متناسب با نیازهای دانش‌آموزان طراحی کنند.

 

او ادامه داد: در این کارگاه، موضوعات مختلفی از جمله، تعریف و اهمیت اقدام پژوهی در آموزش و پرورش، چگونگی شناسایی و تحلیل مشکلات آموزشی در کلاس درس، روش‌های جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، نحوه تدوین گزارش اقدام پژوهی و ارائه پیشنهادهای اصلاحی بررسی و نمونه‌های موفق اقدام پژوهی در مدارس ایران و جهان
مورد بررسی قرار گرفت. 

 

او همچنین به نحوه اجرای پژوهش در کلاس درس و چگونگی مستند سازی نتایج به‌ دست‌آمده اشاره کرد و بیان داشت: معلمان می‌توانند با استفاده از این روش به‌صورت تدریجی و علمی مسائل آموزشی را شناسایی و برطرف کنند، این کارگاه به صورت تعاملی و مشارکتی برگزار شد و دانشجویان با بیان مشکلات آموزشی که در دوره‌های کارورزی با آن مواجه شده بودند به بررسی روش‌های اقدام پژوهی برای حل این مشکلات پرداختند.

 

در ادامه، یکی از دانشجویان حاضر در این کارگاه بیان کرد، این کارگاه باعث شد نگاه ما به پژوهش تغییر کند قبلاً تصور می‌کردیم که پژوهش کار سختی است، اما اکنون متوجه شدیم که با روش‌های ساده و علمی می‌توانیم مشکلات آموزشی را شناسایی و برای آن‌ها راهکار ارائه دهیم.

 

صادقی لیمنجوب تصریح کرد: برگزاری این‌گونه دوره‌های آموزشی نقش مهمی در توانمندسازی دانشجومعلمان و آماده‌سازی آن‌ها برای ورود به محیط‌های آموزشی دارد. در پایان، از دانشجویان خواسته شد پروژه‌های اقدام پژوهی خود را تدوین کرده و نتایج آن را در جلسات آینده ارائه دهند تا بتوانند مهارت‌های پژوهشی خود را در عمل به کار بگیرند.

 

در پایان گفتنی است که مرکز رشد سپاه کازرون با برگزاری چنین برنامه‌هایی در تلاش است تا فرهنگ پژوهش و نوآوری را در میان دانشجویان و معلمان آینده نهادینه کند.

 

خبرنگار: فرنوش مقیمان

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/VJ0xp
اخبار مرتبط

در سایت مرکز سنجش پزشکی؛

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد

1403/03/22 12:56

به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛

وزیر علوم از وزیر ارتباطات به‌دلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد

1403/03/21 10:47

در گفت‌وگو با مهر عنوان شد؛

جزییات ارتقا اساتید هنر و علوم انسانی اعلام شد

1403/03/21 10:14

برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛

جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام

1403/03/21 10:00

دبیر شورای آموزش داروسازی خبرداد:

برنامه درسی دکتری عمومی داروسازی بازنگری شد

1403/03/21 09:57

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: