علمی، پژوهشی و فناوری

آلمان به آینده پرواز می کند :تاسیس وزارتخانه ای برای تحقیقات و فناوری

دولت آلمان وزارتخانه جدیدی برای تمرکز بر تحقیقات، فناوری و هوافضا تاسیس می‌کند

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :دولت جدید آلمان در چارچوب توافق‌نامه‌ای میان احزاب ائتلافی (اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU)، اتحادیه سوسیال مسیحی (CSU) و سوسیال دموکرات‌ها) به دنبال تأسیس وزارتخانه جدیدی است که به طور تخصصی بر *تحقیقات، فناوری و هوافضا* تمرکز می‌کند لذا مأموریت‌های آموزش و پژوهش که اکنون در وزارت آموزش و تحقیقات متمرکز شده جدا خواهد شد.

وزارتخانه تازه‌ تأسیس در عمل تنها بر پژوهش، فناوری و صنایع هوافضا تمرکز می‌کند و دولت جدید آلمان در تلاش است گ سیاست‌گذاری علمی را بهینه‌سازی کرده و تمرکز بیشتری بر حوزه‌های فناورانه داشته باشد و هم‌راستا با روندهای نوین حکمرانی علمی در سطح اروپا به مسیر خود ادامه دهد.

وزارت جدید مأموریت دارد تا بر حوزه‌های پیشرفته و استراتژیک تمرکز کند و طبعا حوزه‌هایی همچون هوش مصنوعی و فناوری کوانتوم که در سال‌های اخیر به اولویت بخش فناوری تبدیل شده‌اند نیز در اولویت این نهاد هستند.

حوزه‌های هدف وزارت جدید به شرح ذیل هستند:

هوش مصنوعی: با توجه به اهمیت هوش مصنوعی در سال‌های اخیر و پیشرفت چشمگیر شرکت‌های آمریکایی در قیاس با رقبای اروپایی، وزارت‌خانه جدید وظیفه دارد تا توانمندی‌های آلمان در زمینه تحقیقات و کاربردهای هوش مصنوعی را با هدف رقابت جهانی تقویت کند.

فناوری‌های کوانتومی:فناوری کوانتومی نیز یکی دیگر از حوزه‌های رقابت شرکت‌های بزرگ جهان است که در حال حاضر شرکت‌های چینی و آمریکایی پیشتازی آن را در اختیار دارند. وزارت جدید برای جبران عقب‌ماندگی آلمان باید روی سرمایه‌گذاری در تحقیقات کوانتومی برای حفظ برتری تکنولوژیک در این حوزه حساس تمرکز داشته باشد.

زیست‌فناوری:وزارت جدید باید به حمایت از پیشرفت‌ها در پزشکی شخصی و زیست‌فناوری کشاورزی بپردازد. زیست‌فناوری‌های حوزه کشاورزی به دلیل تعهد اروپا برای کاهش آلاینده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برای این کشور برخوردارند.توسعه ریزتراشه‌ها:صنعت تراشه که تا حد زیادی با بخش هوش مصنوعی و کوانتوم نیز در ارتباط است یکی دیگر از اولویت‌های این وزارت‌خانه است و آلمان نیز همانند بسیاری از کشور‌ها، از جمله ایالات متحده، برای پاسخ به کمبود جهانی نیمه‌هادی‌ها از طریق تولید داخلی تلاش می‌کند.

انرژی همجوشی هسته‌ای:دولت آلمان می‌گوید برای احداث اولین راکتور همجوشی جهان در سطح عملیاتی برنامه ریزی کرده است.

همچنین حوزه‌هایی چون پزشکی فردمحور، تحقیقات اقیانوس‌ها و پایداری زیست‌محیطی نیز به‌عنوان محورهای توسعه در این برنامه معرفی شده‌اند.

با اینکه هنوز جزئیاتی در رابطه با بودجه دقیق این وزارتخانه اعلام نشده، اما دولت متعهد شده تا بودجه سازمان‌های پژوهشی کلیدی را تا سال ۲۰۳۰ سالانه سه درصدافزایش دهد.

به عنوان مکمل طرح فوق، دولت جدید همچنین قصد دارد با اجرای برنامه‌ای تحت عنوان "۱۰۰۰ ذهن"مسیر جذب استعدادهای علمی بین‌المللی را هموار سازد. هدف از این برنامه تسهیل استخدام پژوهشگران خارجی و حفظ جایگاه آلمان به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی پژوهشگران نخبه در جهان است.

https://stnews.ir/short/VwyMn
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: