دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی

توسط پژوهشگر دانشگاه صنعتی اصفهان؛

ابداع روشی نوین برای ممانعت از شکست ناگهانی مخازن کامپوزیتی

دانشجوی مقطع دکتری مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان به راه حلی نوین برای جلوگیری و به تعویق انداختن گسترش ‌ترک در سازه‌های کامپوزیت اپوکسی تحت شرایط شوک حرارتی دست یافت.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان: اعظم علیرضازاده با بیان این که رزین‌های ترموست‌اپوکسی بخش اصلی مواد تشکیل دهنده سازه‌های استراتژیک در صنایع مختلف را تشکیل می‌دهند،گفت: با توجه به کارایی و خواص مکانیکی حائز اهمیت آن‌ها، این نوع مواد درکاربردهای گسترده‌ای از انواع پوشش و چسب‌ها گرفته تا جداره مخازن، لوله‌های انتقال، سازه‌های فضانوردی، اجزای مکانیکی توربین‌های بادی، ایمپلنت‌های پزشکی، سازه‌های زیردریایی و حتی مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی افزود: با توجه به این که این نوع کاربردها همواره در معرض تغییرات دمایی قرار می‌گیرند، خواص اپوکسی دستخوش تغییر شده و درتغییرات ناگهانی دما و وارد شدن شوک حرارتی به سازه، ماتریس اپوکسی بدلیل ماهیت ترد و شکننده و عدم ثبات ابعادی ناشی از انبساط و انقباض مکرر، دچار تنش‌های پسماند و پیدایش ریزترک‌ها می‌شود.

دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: در چنین شرایطی کارایی سازه تحت تأثیر قرار می‌گیرد که بطور نمونه در خصوص مخازن ذخیره گاز باعث ترکیدن ناگهانی مخزن می شود. بنابراین تاکنون تلاش بسیاری انجام شده که از پیدایش وگسترش ریزترک‌ها در سازه‌های ساخته شده از رزین اپوکسی جلوگیری شود.

علیرضازاده افزود: در روش ابداعی ارائه شده، بدون نیاز به استفاده از فرآیندهای شیمیایی دشوار و پرهزینه، راهکاری مؤثر برای حل معضل ریزترک‌ها در ماتریس‌های اپوکسی ارائه شده است که علاوه بر مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی، اثر منفی بر سایر خواص فیزیکی-مکانیکی اپوکسی نداشته و حتی این قابلیت را دارد که با موفقیت، خواص کششی، برشی، چقرمگی شکست و ثبات ابعادی اپوکسی را در سیکل‌های حرارتی مختلف بهبود بخشد.

پژوهشگر دانشگاه صنعتی اصفهان، چشم‌انداز آتی این پژوهش را تحولی بزرگ در صنایع مختلف بخصوص پوشش‌های فوق آبگریز مقاوم به شوک حرارتی و همچنین تولید مخازن ذخیره گاز دانست و تصریح کرد: امتیاز دیگر این پژوهش آن است که اکثر مواد اولیه استفاده شده در آن از تولید داخل بوده و قابلیت بومی‌سازی دارد.

وی، کسب دانش فنی تولید نانوکامپوزیت اپوکسی فوق آبگریز همگن و مقاوم در برابر شوک حرارتی، کسب عناوین مقاله برتر در کنفرانس‌های ملی مهندسی نساجی برگزار شده در دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان و انتشار چندین مقاله علمی-پژوهشی تحت داوری در مجلات بین‌المللی سطح‌ ممتاز Q1 را از دیگر دستاوردهای این پروژه عنوان کرد.

 

گفتنی است: این پژوهش بعنوان بخشی ازپروژه دانشجویی مقطع دکتری اعظم علیرضازاده، با حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان و مرکز نوآوری فولاد مبارکه تحت نظارت و راهنمایی دکتر سیدمهدی حجازی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی نساجی و اساتید مشاور دکتر علی زادهوش و دکتر صالح اکبرزاذه از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به انجام رسیده است.

 انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/NY5AE
اخبار مرتبط

در سایت مرکز سنجش پزشکی؛

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد

1403/03/22 12:56

به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛

وزیر علوم از وزیر ارتباطات به‌دلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد

1403/03/21 10:47

در گفت‌وگو با مهر عنوان شد؛

جزییات ارتقا اساتید هنر و علوم انسانی اعلام شد

1403/03/21 10:14

برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛

جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام

1403/03/21 10:00

دبیر شورای آموزش داروسازی خبرداد:

برنامه درسی دکتری عمومی داروسازی بازنگری شد

1403/03/21 09:57

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: