مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: ادویه ها علاوه بر طعم دادن به غذا، خواص متعددی نیز برای سلامتی دارند. گروهی از ادویه ها، ما را در مقابل بیماریهای فصل زمستان محافظت میکند. در ادامه با این ادویه ها و ویژگی های آنها آشنا می شویم.
به گزارش علم و فناوری از شیراز، الهه عباسی کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: هل به عنوان یک ادویه، در کاری، قهوه، چای، کیک و نان و برای غذاهای شیرین و نوشیدنی استفاده میشود. دانههای سبز و کوچک هل، منبع غنی مواد معدنی و آنتی اکسیدانهایی است که به سم زدایی از خون کمک میکند و با دارا بودن خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی، بسیاری از مشکلات گوارشی را برطرف میکنند.
وی ادامه داد: این دانه خوش عطر، ویتامین C و مواد مغذی دیگری نیز دارد؛ نوشیدن یک فنجان چای هل در فصل زمستان ما را از علائم بیماری سرماخوردگی دور نگه میدارد و خلق و خو را بهبود میبخشد.
الهه عباسی با اشاره به اینکه جوز هندی از دوران باستان، به دلیل خواص معطر، آروماتیزه و دارویی آن، شناخته شده است، تصریح کرد: این گیاه، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و غنی از ویتامین هایA,E وC است که در پیشگیری از مشکلات بینایی، کمک به گردش خون، بهبود عفونت ها، سلامت سیستم عصبی، درمان زخم ها و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. بسیاری معتقد هستند که جوز هندی مشکلات قلبی را کاهش میدهد، زیرا میتواند به افزایش گردش خون و تحریک سیستم قلبی عروقی کمک کند. همچنین به هضم خوب، از بین بردن درد و گاز معده و کاهش استفراغ، اسهال و نفخ شکم کمک میکند و اشتهاآور است. این ادویه در مشکلات تنفسی مانند سرفه ناشی از سرماخوردگی و آسم نیز موثر است و اغلب به عنوان یک عنصر در شربت سرفه، یافت میشود. البته اگرچه فواید زیادی دارد باید توجه داشت که استفاده بیش از حد مجاز ممکن است سمی باشد و میتواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود.
او در خصوص بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای نیز گفت: این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین های A و C است و در تسکین گلودرد و سرماخوردگی بسیار موثر است. این گیاه ستاره ای دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی بوده و برای درمان دل درد، استفراغ، حالت تهوع، التهاب های پوستی و دردهای مفصلی به کار میرود؛ همچنین دارای ماده ای است که به درمان آنفلوانزای مرغی کمک میکند. دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین عنوان کرد: نوشیدن چای این ادویه، با جوشاندن دو قاشق از این ادویه به مدت ۱۵ دقیقه در آب، سپس صاف کردن و افزودن چند قطره عسل، می تواند علایم گلودرد و سرفه را کاهش دهد.
وی ادامه داد: زردچوبه یک آنتی بیوتیک طبیعی است. مصرف زردچوبه از درد و التهاب مفاصل میکاهد. عوامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروس زردچوبه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به پیشگیری از بسیاری از بیماریها و سرطان کمک میکند. این ادویه، با داشتن اثر آنتی اکسیدانی قویتر از ویتامین C و Eایمنی بسیار زیادی در برابر سرماخوردگی، انواع آنفلوانزا و سرفه ایجاد میکند.
او در همین راستا خاطرنشان کرد: نوشیدن یک لیوان شیر یا چای، با زردچوبه هر روز صبح در زمستان، موجب تقویت سیستم ایمنی شده و ما را از بسیاری از عفونت ها دور نگه میدارد.
این کارشناس ارشد تغذیه نیز گفت: فلفل سیاه سرشار از منگنز، آهن، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین Kو فیبر غذایی است. این ادویه خوش طعم، حاوی آنتی اکسیدانهای گوناگونی است که متابولیسم بدن را تسریع میکند و دارای ویژگیهای ضد التهابی است و میتواند در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی به کار رود.
وی بیان کرد: فلفل سیاه در درمان بیماریهایی مانند یبوست، گوش درد، مشکلات قلبی، گرفتگی سینه، درد مفاصل و دندان درد استفاده میشود. دارای اثرات قابل ملاحظه بر قارچ ها و باکتری ها است.
او در ادامه به دانه شنبلیله نیز اشاره کرد و افزود: دانه شنبلیله سرشار از مواد معدنی و ویتامین های گروه B,CوA است. این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضددرد، ضد انعقاد، ضد سرطانی است و خواص ضدویروسی آن میتواند ویروسهای عامل گلودرد را نابود سازد. همچنین برای درمان ادم در پاها، احتباس ریوی و سینوس، برونشیت، سوء هاضمه و تاسی در مردان استفاده میشود.
وی در پایان گفت: دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنیهای قدیمی و معروف است که به دلیل طعم و عطر مطبوعش، در غذاهای ما ایرانیها نیز بسیار استفاده میشود، اما این ماده غذایی علاوه بر طعم و عطر، خواص دیگری هم دارد و به همین دلیل برای درمان بسیاری از مشکلات و اختلالات جسمی به کار برده میشود.
او ادامه داد: دارچین، سرشار از آنتی اکسیدان است و به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. این ادویه معطر، در مقابل انواع باکتریها، از بدن محافظت میکند و دارای خواص آنتی بیوتیکی، کاهنده کلسترول، کاهش فشار خون، خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطانی است.
الهه عباسی کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفم: در فصل زمستان، دارچین همراه با زنجبیل به مقابله با سرماخوردگی کمک میکند. حل کردن دارچین پودر شده و یک قاشق چایخوری عسل در آب گرم و نوشیدن آن در صبح زمستان، یک اکسیر عالی است.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48