علمی، پژوهشی و فناوری

تولید باران مصنوعی؛

استفاده چین از فناوری پهپادها برای افزایش بارش برف و باران

چین برای مقابله با کمبود آب، از فناوری پهپادها در عملیات تغییر وضعیت جو در کوه‌های کونلون بهره برد تا بارش برف و باران را افزایش دهد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : این کوه‌ها که در غرب چین قرار دارند، منبع آبی حیاتی برای این منطقه هستند و بارش مصنوعی برف و باران می‌تواند به تأمین منابع آب سطحی و زیرزمینی کمک کند و از این طریق نیازهای کشاورزی، صنعتی و آب آشامیدنی را برآورده سازد.

یکی از چالش‌های اصلی این عملیات، توزیع کاتالیزور در ارتفاع ۳۵۰۰ متر از سطح دریا بود، که به دلیل کاهش سطح اکسیژن، مشکلاتی را به همراه داشت.

به گفته یان جیانچانگ، مدیر مرکز تغییر وضعیت جوی شینجیانگ، برای مقابله با این مشکل، پهپادها به فیتیله‌های دود با دوام بالا تجهیز شدند تا محتوای آب جو را افزایش دهند. این پهپادها، آزمایش‌های احتراق فتیله‌ها را در ارتفاع ۴۲۰۰ متر با موفقیت انجام دادند، که در نتیجه آن کاتالیزورها آزاد شدند.

همچنین پهپادها به یک سری سنسورها و دستگاه‌های دقیق برای موقعیت‌یابی و نظارت فوری مجهز شده بودند تا عملیات افزایش بارش به دقت اجرا شود. از ابتدای سال ۲۰۲۴، این مرکز ۲۳ آزمایش برای مشاهده ابرها و بارش باران و برف با استفاده از پهپادهای بزرگ و متوسط انجام داده است که در مجموع ۴۶ ساعت پرواز را شامل می‌شود.

هر یک از این عملیات‌ها بیش از یک ساعت و نیم طول کشید و تجربه حاصل از این آزمایش‌ها به موفقیت اولین عملیات در کوه‌های کونلون کمک کرد. همچنین این اقدامات تأثیرات مفیدی بر اکوسیستم‌های منطقه‌ای دارند و باعث افزایش پوشش گیاهی و کاهش طوفان‌های گرد و غبار می‌شوند.

استفاده چین از فناوری پهپادها برای افزایش بارش

علاوه بر این، چین در سال گذشته از پهپاد TB-A برای آزمایش‌های تغییر وضعیت جو در سین‌کیانگ استفاده کرد. این پهپاد که به عقرب دو دم یا   Twin-tailed Scorpion مشهور است، برای اولین بار در عملیات‌های ابرپاش در مناطق خشک غرب چین به کار گرفته شد. ابرپاش‌ها با استفاده از مواد شیمیایی همچون یدید نقره و یدید پتاسیم، باعث تشکیل قطرات آب و افزایش بارش باران می‌شوند.

آزمایش‌ها در منطقه کوهستانی دونگ‌تیان در همی، شرقی‌ترین شهر سین‌کیانگ، انجام شد. این منطقه به دلیل تغییرات اقلیمی با خشکسالی‌های مکرر و افزایش دما روبه‌رو است و نیازمند راهکارهای نوین برای مقابله با کمبود آب است.

پهپاد TB-A در این عملیات، علاوه بر حمل ۲۴ میله یدید نقره و ۲۰۰ نارنجک دودزا، به دستگاه‌های پیشرفته‌ای برای شناسایی ذرات ابر و رادار باد نیز مجهز بود.

پهپاد TB-A نسخه‌ای از پهپاد TB-001 است که پیش‌تر در عملیات‌های مختلف اطراف ژاپن و تایوان توسط ارتش چین استفاده شده است. این پهپاد در چندین نوبت برای مقاصد مختلف به کار گرفته شده است و حالا در آزمایش‌های تقویت بارش در مناطق مرتفع نقش مهمی ایفا می‌کند.

https://stnews.ir/short/eG3Pv
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: