مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
“اسپو”، با هدف کمک به کاهش هزینه های ناباروری، شکل گرفت تا هم دسترسی مردان به ارزیابی سلامت باروری را افزایش داده و هم از هزینه هایی که در صورت تاخیر در این ارزیابی، به وجود می آید، جلوگیری نماید. درواقع، اسپو، با کنترل هزینه های مالی و افزایش آگاهی رسانی در جامعه، می تواند کمک شایانی برای نظام سلامت کشور، به شمار آید.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : حسین واثقی بنیان گذار اسپو در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار اردبیل گفت : براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، شیوع ناباروری در کل دنیا، ۱۲ تا ۱۵ درصد هست که این آمار، در کشور ما بالاتر است و متاسفانه شاهد شیوع ۲۰ درصدی ناباروری هستیم. آنچه هم که از ناباروری در کشور ما جا افتاده، این است که ناباروری، مشکلی زنانه است؛ درحالیکه علت ۵۰-۴۰ درصد از ناباروری ها، به مردان بازمی گردد.
وی افزود : همچنین، شیوع ناباروری در مردان سنین۱۸ تا ۳۵ سال، از شیوع دیابت نیز در این جمعیت، بیشتر است؛ درصدی که متاسفانه تاکنون توجه جدی ای به آن نشده است.روحیه مرد سالار ایرانی ها، عدم مراجعه جهت ارزیابی اولیه سلامت باروری، ایرادات نمونه گیری در مراکز و عدم آگاهی مردان از سلامت جنسی، مشکلاتی هستند که در این زمینه وجود دارد. لذا، برای کاهش این آمارها، به طراحی سیستمی در کنار مراکز درمان ناباروری، نیاز بود که ما به آن فکر کرده و طراحی اش کردیم.
واثقی ادامه داد: با یک سال کار با دیتاهای واقعی که خودمان از دو مرکز درمان ناباروری اردبیل (که ورود به این مراکز هم بسیار دشوار بود) بدست آورده بودیم، توانستیم به صحت و دقتی ۹۷ درصدی برای الگوریتم هایمان دست یابیم؛ به ویژه با توجه به این نکته که کار تشخیص، به دلیل کلاس بندی های مختلف اسپرم، بسیار مشکل است.تلاش ما در وهله اول، طراحی یک ابزار برای تسهیل دسترسی به خدمات ارزیابی و در وهله دوم، ارائه تحلیل دیتاهای ناباروری توسط پزشکان متخصص و سپس، ارائه پیشنهاد درمانی یا تغییر در سبک زندگی با استفاده از هوش مصنوعی است.گجت ارزیابی اسپو، این امکان را برای مردان فراهم می کند تا با استفاده از نرم افزار نصب شده در گوشی همراه خود، در طی ۳۰ ثانیه، گزارش اولیه ای از وضعیت باروری شان داشته باشند. گجت، علاوه بر قابلیت اندازه گیری تعداد و تحرک پیش رونده نمونه اسپرم، از امکانات پشتیبانی از داده ها، قابلیت ذخیره سازی، گزارش گیری و ارسال به پزشک نیز برخوردار است.
بنیان گذار اسپو بیان کرد: کار ما، دو فاز داشت در فاز اول، بررسی کردیم که آیا می توانیم نرم افزاری طراحی کنیم که بتواند اسپرم را در تلفن های همراه، تشخیص دهد؟ همچنین، این نرم افزار، بر روی سیستم عامل اندروید کار کند؛ چرا که بیشتر ایرانی ها، از اندروید استفاده می کنند. فاز دوم ما، طراحی گجتی بود که برای همه تلفن های همراه، قابل استفاده باشد و با توجه به این که دوربین در نقاط مختلفی از پشت تلفن همراه قرار دارد، طراحی گجت هم فرایندی طولانی بود. طرحی که به زودی وارد بازار خواهد شد، ورژن پنجم طراحی است.
1403/03/22 12:08
1403/03/22 12:01
1403/03/22 11:32
1403/03/22 10:18
1403/03/22 09:30
با تلاش محققان کشورمان:
طراحی نرمافزار مدیریت هوشمند ذخیره و مصرف مواد شیمیایی و اجرا در آزمایشگاهها1403/05/03 10:38
1403/03/21 15:26
1403/03/21 15:19