مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دکتر فرجزادگان با بیان اینکه جامعه آماری این پژوهش شامل افرادی بود که حداقل ۵ سال از درمان آنها گذشته بود، تصریح کرد: نتایج نشان دهنده این بود که افرادی که دچار عود بیماری سرطان سینه شده بودند، شاخص محرومیت اجتماعی بالایی داشتند. این محرومیت بهویژه در دسترسی به خدمات سلامت و توانایی پیگیری درمان موثر بود.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان: زیبا فرجزادگان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست ترجمان و تبادل دانش آذر ماه پژوهش در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با ارائه طرح پژوهشی «بررسی ارتباط بین شاخص محرومیت اجتماعی و عود سرطان سینه در شهر اصفهان در سال ۱۴۰۰»، اظهار کرد: سرطان سینه کشندهترین نوع سرطان در میان زنان ایران است و متاسفانه بروز آن در کشور ما به دلایل نامشخص، حدود ۱۰ سال زودتر از سایر کشورها رخ میدهد. همچنین تشخیص بیماری کمتر در مراحل ۱ و ۲ و اغلب در مراحل پیشرفته مرحله سه و چهار انجام میشود و این مسئله تأثیر منفی زیادی بر کیفیت زندگی بیماران و خانوادههای آنان دارد.
دکتر فرجزادگان با اشاره به اینکه در سالهای اخیر روشهای مختلفی را برای کاهش بروز سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مورد بررسی قرار دادهایم، افزود: با توجه به تخصص من در پزشکی اجتماعی، بررسی عوامل اجتماعی که بر سلامت تأثیر میگذارند، در این تحقیقات جایگاه ویژهای داشته است.
عضو هیئت علمی پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه اهمیت عوامل اجتماعی در بروز سرطان سینه و مرگ و میر را مورد اشاره قرار داد و گفت: بیماریها فقط منشا بیولوژیکی یا واگیر ندارند؛ بلکه شرایط اجتماعی نظیر وضعیت اقتصادی، مسکن، شغل، و سطح استرس نیز بر سلامت افراد اثر میگذارد و شرایط اجتماعی شرایطی است که یک فرد در آن شرایط به دنیا می آید و رشد می کند به بلوغ می رسد و سالمند می شود.
وی با تاکید براینکه عوامل اجتماعی تاثیر گذار در بروز بیماریها اغلب از سوی دولتها قابل مدیریت هستند، گفت: از جمله این مدیریت ها فراهم کردن دسترسی به آب، هوا و محیط زیستی سالم میشوند.
فرج زادگان در ادامه با تاکید براینکه یکی از شاخصهای مهم در این زمینه، شاخص محرومیت اجتماعی است، افزود: این شاخص نشاندهنده میزان دسترسی افراد به خدمات عمومی از جمله خدمات سلامت است. برای مثال، درصد زنانی که پس از ۴۰ سالگی بهموقع غربالگری سرطان سینه انجام میدهند، یکی از معیارهای مهم این شاخص به شمار میرود.
فرجزادگان با بیان اینکه جامعه آماری این پژوهش شامل افرادی بود که حداقل ۵ سال از درمان آنها گذشته بود و تعداد ۶۰ بیمار عود کرده در مطالعه داشتیم، تصریح کرد: نتایج نشان دهنده این بود که افرادی که دچار عود بیماری سرطان سینه شده بودند، شاخص محرومیت اجتماعی بالایی داشتند. این محرومیت بهویژه در دسترسی به خدمات سلامت و توانایی پیگیری درمان موثر بود. همچنین اغلب این بیماران به دلیل شرایط اقتصادی در درمان تعلل داشتند و همچنین از حمایتهای اجتماعی لازم برخوردار نبودند.
وی افزود: مطالعات نشان میدهند که محرومیت اجتماعی میتواند منجر به مشکلات روانی همچون افسردگی و اضطراب شود و این مشکلات نیز به نوبه خود بر بروز یا عود بیماری تأثیر میگذارند. وی با اشاره به خدمات خوب سلامت در کشورمان،
فرج زادگان خاطر نشان کرد: بیماران سرطانی که تحت حمایتهای روانی و عاطفی مناسب قرار میگیرند، کیفیت زندگی بهتری دارند و احتمال بازگشت بیماری در آنها کاهش مییابد.
فرجزادگان بر ضرورت ایجاد سیستمی ساختارمند که بتواند علاوه بر درمان جسمی، حمایتهای روانی و عاطفی لازم را به بیماران سرطانی ارائه دهد. تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: کاهش کیفیت زندگی و روابط اجتماعی بیماران پس از سرطان، مسئلهای جدی است که میتواند منجر به عود بیماری شود. توجه به این جنبهها برای بهبود کلی وضعیت سلامت جامعه ضروری است.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53