مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
ايران در هوافضا: از موشک های بالستيک تا پهپادهای کاربردی، نماد قدرت ملی در برابر تحريم ها
در حالی که جهان هنوز از پیامدهای تحولات ژئوپلیتیکی خاورمیانه باخبر میشود، ايران با پيشرفتهای چشمگیر در حوزه هوافضا، موضوعی را به نماد قدرت ملی تبدیل کرده است. اين کشور که سالها تحت تحريم های نظامی و فنی قرار داشت، امروزه با توليد داخلی موشک های بالستيک، پهپادهای پيشرفته و سيستم های پدافندی، توانسته است جايگاه خود را به عنوان يکی از ۱۰ قدرت موشکی جهان تثبيت کند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :پس از انقلاب اسلامی، صنایع موشکی ايران با موشک هایی همچون «فاتح» و «قيام» که از فناوری های داخلی ساخته شدند، وارد ميدان شد. يکی از نقاط عطف اين مسير، حمله سال ۲۰۱۷ به پايگاه داعش در ديرالزور سوريه بود که با شليک ۶ فروند موشک «قيام»، دقيقترين ضربه تاريخی به مواضع تروريستی به شمار رفت. اما اوج اين قدرت، پاسخ به ترور قاسم سليمانی بود. موشک های بالستيک ايران در حمله به پايگاه عين الاسد آمريکا، نشان دادند که تهديدهای اين کشور جدی است. اين حمله که بدون هيچ خطای فنی همراه بود، توانست آمريکا را که سالها ادعای «تسلط هوايی جهانی» داشت، در سکوت فرو ببرد.
پهپادها: ابزار نامرئی جنگ نامتقارن
صنعت پهپادی ايران نيز با ساخت پهپادهایی همچون «شاهد ۱۳۶» و «مهاجر» به يکی از پيشروترين کشورها تبديل شده است. اين پهپادها که توانايی حمل بمب های دقيق و پروازهای طولانی دارند، نقش کليدی در عمليات های سوريه، یمن و عراق ايفا کردهاند. حتی اسرائيل که سال گذشته با عمليات «موج اول و دوم» به مواضع ايران در سوريه حمله کرد، ناچار شد به توانایي های پدافند هوايی ايران اذعان کند.
پدافند هوايی: ديوار محافظ ملی
سيستم های پدافندی مانند «خاتم الانبياء» و «باوار-۳» که با فناوریهای داخلی توليد شده اند، توانسته اند تهديدهای هوايی از جمله موشکهای کروز و بالستيک را خنثی کنند. رژيم صهيونيستی که سالها ادعای توانايی نابودی اين سيستم ها را داشت، پس از شکست در عمليات نظامی اخير، مجبور به پذيرش محدوديت های تازه شد.
فضا: افتخار تازه ايران
ايران همچنين در حوزه فضايی قدمهای بزرگی برداشته است. پرتاب ماهواره های «نور-۱» و «بازمانده» نه تنها اين کشور را به باشگاه فضايی جهان پيوست، بلکه امکان نظارت دقيق بر منابع طبيعی و مديريت بحران ها را نيز فراهم آورد. پروژه ماهواره بر «سيمرغ» نيز قرار است ايران را به توليد ماهواره های متحرک در مدار بالاتر نزديک کند.
پاسخ به تحريم ها: خودکفایی و افتخار ملی
با وجود تحريم های سنگين، ايران توانسته است فناوري های حساس نظامی را از راه تحقيق و توسعه داخلی به دست آورد. اين موفقيت ها که در حالي صورت است که بخشی از رسانه های غربی تلاش ميکنند آنها را دستکم بگيرند، نشاندهنده توانايي های پنهان ايران است.
پايان:
ايران امروزه نه تنها در ميدان نظامی، بلکه در عرصه فضايی و هوافضايی نيز به عنوان قدرتی مستقل شناخته ميشود. اين پيشرفت ها که پرتلاش دانشمندان، مهندسان و سربازان ايرانی بدون وابستگی به خارج حاصل شده، پاسخی به تحريمها و تهديدهای بين المللی است. از موشک های بالستيک گرفته تا ماهواره های فضايی، همه اينها حکايت از يک حقيقت دارد: ايران آماده دفاع از حاکميت و استقلال خود است.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53