مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، با تأکید بر ظرفیتهای بینظیر ایران در حوزه نوآوری، اعلام کرد: فناوری جمهوری اسلامی ایران ابزاری برای توانمندسازی و تعمیق روابط دوستانه با ملتهای آفریقا خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه نشست سومین اجلاس ایران و کشورهای آفریقایی، مدیران شرکتهای دانشبنیان و فعالین اکوسیستم نوآوری و فناوری، ضمن خوشامدگویی به مهمانان و تسلیت حادثه تلخ بندرعباس، با اشاره به ظرفیتهای گسترده موجود برای همکاری میان ایران و قاره آفریقا، گفت: «اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران مفتخر است که امروز میزبان مقامات و نمایندگان قاره فرصتها، ثروتها و سنتها، یعنی قاره آفریقا باشد.
افشین با تأکید بر نگاه جمهوری اسلامی ایران به فناوری به عنوان ابزاری برای توانمندسازی دوستان و شرکای اقتصادی، تصریح کرد: «در منطق جمهوری اسلامی ایران، فناوری وسیلهای برای توسعه روابط عمیق دوستی و همکاری است و در این مسیر، بدون هیچ محدودیتی، آماده انتقال ظرفیتهای نوآوری و فناوری به قاره آفریقا هستیم.
وی افزود: الگوهای موفق جمهوری اسلامی ایران در مدیریت اکوسیستمهای فناوری، راهاندازی استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان، سیاستگذاری در حوزه علم و فناوری، حمایتهای مالی و اجرایی، و ایجاد خانههای نوآوری در خارج از کشور، میتواند مبنایی برای گسترش همکاریهای فناورانه با کشورهای آفریقایی باشد.
معاون علمی ریاست جمهوری همچنین از آمادگی ایران برای برگزاری دورههای آموزشی، پذیرش طرحهای مشترک و توسعه همکاریهای علمی خبر داد و تاکید کرد: با تکیه بر ظرفیت بزرگ فناوری و نوآوری ایران، آینده همکاریهای اقتصادی ایران و قاره آفریقا روشنتر از گذشته خواهد بود.
افشین در پایان اظهار داشت: این نشست میتواند سنگ بنای آیندهای روشن، همراه با رفاه و دوستی میان ملتهای ایران و آفریقا باشد. به امید آنکه با همراهی و همکاری شما عزیزان، بتوانیم راهبرد ویژهای برای ارتباط فناورانه ایران و آفریقا ترسیم کنیم.
وی همچنین اعلام کرد: آقای دکتر روزبه، از معاونین این حوزه، مسئول هماهنگیهای لازم برای استمرار این ارتباطات خواهند بود.
حضور پررنگ ۳۵ شرکت ایرانی در آفریقا؛ چشمانداز تازه صادرات فناوری ایران
دکتر تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان، ضمن ابراز همدردی با آسیبدیدگان حادثه ناگوار انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، در نشست تخصصی توسعه همکاریهای فناورانه، به تشریح بخشی از ظرفیتهای اکوسیستم فناوری کشور پرداخت.
وی با بیان اینکه زیستبوم فناوری کشور از نیروی انسانی بسیار متخصص، زیرساختهای پیشرفته و حمایتهای دولتی برخوردار است، اظهار داشت: «در حال حاضر بیش از ۸،۰۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور فعال هستند که بسیاری از آنها دارای سابقه صادرات بینالمللی میباشند.
امرایی افزود: «اکوسیستم فناوری کشور بالغ بر ۱۷ هزار محصول دانشبنیان تولید کرده است و نزدیک به نیم میلیون نفر نیروی متخصص در این حوزه فعالیت میکنند. همچنین ۶۰۰ شرکت دانشبنیان دارای تجربه تجارت خارجی هستند و ارزش صادرات محصولات دانشبنیان کشور به حدود ۲.۵ میلیارد دلار رسیده است.
وی با اشاره به درآمد ۱۸ میلیارد دلاری شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۳، خاطرنشان کرد: «۱۰۹ شرکت دانشبنیان در بورس ایران حضور دارند و درآمد آنها به بیش از ۷ میلیارد دلار میرسد که این خود شاخصی از بلوغ این زیستبوم به شمار میآید.
امرایی در ادامه تصریح کرد: «اکوسیستم فناوری کشور پیش از شکلگیری رسمی شرکتهای دانشبنیان نیز دارای نهادهای حمایتی از جمله ۱۶۶ شتابدهنده و ۳۵۰ مرکز نوآوری بوده است که زمینهساز رشد شرکتهای دانشبنیان شدهاند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان درباره زمینههای صادراتی کشور گفت: «حوزههای دارویی، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی و ماشینآلات از جمله بخشهایی هستند که در صادرات فناوری محور نقش مؤثری دارند.
وی افزود: ایران در حال حاضر با ۵۲ کشور دنیا روابط فناورانه دارد و در چهار کشور عضو اتحادیه آفریقا نیز همکاریهای فناورانه ویژهای شکل گرفته است. این همکاریها به ویژه در زمینه مواد شیمیایی، تجهیزات پزشکی و حوزه سلامت در حال توسعه است.
امرایی با اشاره به استقرار ۳۵ شرکت ایرانی در کشور کنیا گفت: «شرکتهای ایرانی موفق به ورود به بازارهای خارجی شدهاند و محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی ایرانی با کیفیت بالا، در حال عرضه به این بازارها هستند.
وی در پایان با تاکید بر اهمیت توسعه همکاریهای سرمایهگذاری مشترک اظهار داشت: ایران آمادگی دارد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک با کشورهای آفریقایی ایجاد کند و ضمانتنامههای بینالمللی را از طریق بانکهای توسعهای تأمین نماید.
امرایی خاطرنشان کرد: «معاونت فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، حمایتهای ویژهای از شرکتهای فعال در بازارهای بینالمللی در نظر گرفته است و برنامههایی برای افزایش رقابتپذیری و کیفیت محصولات دانشبنیان در دست اجرا دارد.»
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53