علمی، پژوهشی و فناوری

تأکید رئیس بسیج علمی بر هم‌رسانی ظرفیت‌ها، تربیت کادر فناور و شکل‌گیری زیست‌بوم نوآوری ملی

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با تشریح اهداف و طرح‌های در حال اجرای این سازمان، از حمایت از بیش از هزار شرکت فناور، راه‌اندازی سامانه صدرا و تمرکز ویژه بر علوم انسانی در قالب طرح امام صادق (ع) خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : دکتر سید روح‌الله رضوی‌نژاد، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری اظهار داشت: «ما حضور جوانان و در واقع محققان، نوآوران و فناوری‌وران را داریم. هم از شبکه پاسخ و شبکه الگوی منسجم، هم از کارفرمایان، هم از بسترهایی که ارائه خدمات می‌دهند به این نوآوران. ما در سازمان بسیج علمی‌اموزک که از اسم سازمان برمی‌آید، وظیفه بسیج کردن این ظرفیت‌ها و هم‌رسانی این ظرفیت‌ها را داریم.»

 

وی ادامه داد: «ما امسال طرحی تحت عنوان طرح نهضت و فیزیک جدید علمی را در واقع در دو سال اخیر در دستور کار قرار دادیم. سه تا مأموریت جدی داریم: یکی اشارات‌سازی و گفتمان‌سازی و توسعه ارتباطات، در کنار حوزه دوم یعنی تقویت فاکتورهای تربیتی بنیانی و تربیت کادر فناور، و سومین حوزه، علم، دانش و فناوری را داریم دنبال می‌کنیم.»

 

رئیس سازمان بسیج علمی تأکید کرد: «ما رقیب یا کنار یک مجموعه در شبکه پاسخ یا کنار یک مجموعه شبکه پشتیبان یا کنار یک مجموعه شبکه صاحب مسئله نیستیم. ما وظیفه این را داریم که آن صاحب ایده را از ایده تا تجاری‌سازی، هم‌رسانی، کمک کردن و وسیع کردن ظرفیت‌ها را انجام دهیم؛ در کنار شبکه پشتیبان و شبکه صاحب مسئله. امیدواریم که مثل همین نمایشگاه، این بسیج‌کنندگی و هم‌رسانی بتواند تأثیرگذار باشد و کمک کند به شکل‌گیری کامل این زیست‌بوم و تقویت زیست‌بوم حوزه نوآوری و فناوری.»

 

رضوی‌نژاد با اشاره به عملکرد این سازمان در سال گذشته افزود: «با اینکه تا الان بسیج علمی از چند طرح از طرح‌هایی که ارسال شده حمایت کرده و به مرحله تجاری‌سازی کمک کرده تا برسد، ما در سال گذشته از هزار و هیجده شرکتی که وابسته به بسیج علمی بودند، با توجه به اینکه شعار سال نیز سرمایه‌گذاری برای تولید است، حمایت کردیم. ما هزار و هیجده شرکت شناسنامه‌دار داریم که در فضای بسیج‌کنندگی و هم‌رسانی سعی کردیم به اینها کمک کنیم و در این فضا، سیصد و نود و دو تا از این شرکت‌ها موفق شدند از تسهیلات تبصره‌ای که در بسیج سازندگی هست یا تسهیلاتی که از کانال شرکت پیشگامان تحت عنوان طرح ملی تأسف و رعیت فراهم شده، استفاده کنند. ما کمک کردیم به تجاری‌سازی محصول این شرکت‌ها و این عدد در سال گذشته محقق شده است.»

 

وی در ادامه گفت: «امسال امیدواریم که هسته‌های فناوری که ذیل طرح باقرالعلوم علیه‌السلام ما هستند و شرکت‌های فنی را دنبال می‌کنند و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فنی و واحدهای فناوری حوزه فنی را هدف قرار داده‌اند، به این جمع شرکت‌ها اضافه شوند و به‌عنوان شرکت‌های جدید آغاز به کار کنند.»

 

رضوی‌نژاد همچنین افزود: «در حوزه صنایع خلاق، در طرح امام صادق علیه‌السلام ما، که کاربسته علوم انسانی در بحث نوآوری‌های اجتماعی، حوزه‌های نرم و حوزه‌های فرهنگی را دنبال می‌کند، ان‌شاءالله شرکت‌ها و صنایع خلاق آنجا شکل بگیرند تا به این عرصه اضافه شوند و همچنان بتوانند آن حمایت‌ها را دریافت کنند.»

 

وی درباره میزان حمایت‌ها توضیح داد: «در خود طرح‌ها، در طرح باقرالعلوم علیه‌السلام ما، پارسال موفق شدیم بالای پانصد هسته رشدی را حمایت کنیم. در طرح امام صادق علیه‌السلام ما که در شش‌ماهه دوم آغاز شد، فکر می‌کنم شاید حدود دویست و بالای دویست هسته رشدی به ما مراجعه کردند که بسیاری از آن‌ها در فرآیند اصلاح و راه‌آوری و اصلاح هستند. اما فکر می‌کنم تعدادش شاید حدود سی تا از این‌ها در فرآیند رشد و حمایت قرار گرفتند.»

 

رئیس سازمان بسیج علمی درباره زیرساخت‌های توسعه نیز گفت: «ما مراکز رشد علوم انسانی‌مان را در بیش از هجده استان راه‌اندازی کرده‌ایم. این‌ها کار هسته‌سازی را انجام می‌دهند. امیدواریم در سال جاری عدد قله‌ای روی طرح امام صادق علیه‌السلام داشته باشیم. چون این طرح مخصوصاً کاربسته حوزه علوم انسانی را دنبال می‌کند و پشتوانه تمدنی ما در حوزه علوم انسانی و همین‌طور آرمان انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی را پیگیری می‌کند. این طرح می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد و امسال امیدواریم عدد قابل توجهی در این طرح داشته باشیم.»

 

در بخش پایانی این گفت‌وگو، وی درباره راه‌های ارتباطی فناوری‌وران و دانشجویان با سازمان بسیج علمی اظهار داشت: «راه ارتباطی فعلی ما از طریق معاونین علمی بسیج در استان‌هاست، در سپاه‌های استانی. همین‌طور بالغ بر ۲۸۰ مرکز رشد فنی و ۱۸ مرکز رشد علوم انسانی و خانه خلاق در استان‌ها حضور دارند. البته سامانه‌ای را تحت عنوان سامانه صدرا که شاید اولین بار است اینجا اعلام می‌کنم، در حال طراحی داریم. این سامانه قرار است سکویی باشد برای این به‌هم‌رسانی‌ها تا هرکسی در هر نقطه‌ای از کشور عزیزمان بتواند آن هم‌رسانی و بسیج‌کنندگی را تجربه کند و خدمات را از دل همین سامانه دریافت کند.»

 

خبرنگار: مریم محرمی 

https://stnews.ir/short/eoxwK
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: